THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

18 March 2010

Bestnya Kalau Dapat Kawen Bawah Pedang...

Cuti sekolah musim orang kawen berlambak la...standard...aku kalau bab makan nasi minyak memang favvy...yummmy....tak de keje lain kannnnnnnn tau makan makan je aku ni...hahaha...jangan layan aku yang metekedarah ni...sabtu lepas di tengahari buta panas terik....

Aku dapat jemputan kawen dari kawan ex opis lama aku yang sekarang dah jadi Puan Polis...tak sangka beb...orang lembut gemalai...tengok sekarang pegawai polis trafik okehhh...bagus segala saman-saman akan aku suh ko settle kan wahai cik eh tak Puan Rafidah....

Aku disini nak citer pasal wedding dia yang konpom berjalan bawah pedang bukan pasal saman...hal saman besok leh citer...sekarang citer bergambo di bawah...




** pak drebar supir ku di sebelah...aku?? co pilot yang menunjukkan arah jalan.tapi langsung tak leh pakai...asyik sesat je....hmmm...tak pe nanti aku suh org sebelah beli GPS..kompom tak sesat


**majlis kawen di sini...haii kata poliss kannn...pasangan pun polis gakkkkkk...hmmm aku sampai agak lewat sbb jalan jem giler makan roti lol....tension jap...tp salah aku sebab bg arahan salah masuk jalan...Encik Awak terus sound aku ...shadap youuuuuu


**Berada di kawasan PULAPOL bukan untuk berkawad ke hapa tapi nak tengok pengantin polis maaaaa...tapi tak leh nak usha abg polis...Encik Awak ada..huhuhu..gataiiiiiii

**Takpe tak dapat usha tak de halll....Ini abg polis di hati ku...tabik tuannnn...cik puan menurut perintah taat setia...haippp...ai ai chif

** bertemu dua orang gadis ayu yang bukan nama ayu...amboi kemain yang sorang si ann tu macam lupa diri dah bertunang yer datang lone ranger bersama si baju purple tu...ha aku rekomen dia single mingle tu...amacam berkenan?? aku promote ko ni anis oiii

**okey aku tumpang sekaki nak jadik ayu gak walau tak menutup aurat...huhuhu...

**Najib my geng....windu kamu.....geng sekepala giler dulu....lama tak jumpa neh...gosip mesti banyak ni kannnnn...macam biasa datang sorang ...bini mana weh...katanya org umah tinggal umah..boleh gitu...pang sebijik baru tau



**kesempatan jumpa kengkawan lama....haaa gosip la tu....nak tau perkembangan ....sorang dah meninggalkan opis sorang lagi masih tinggal...
** cahaya mengaburi pandangan ....Encik Awak pandang pandang jeling jeling...tak pandang kamera pun aku yang over gedik sengeh sorang je...mencikk...tunggu pengantin lama oiiiiiii mana ni

**ok ini majlis pengantin sila tunggu pengantin nak berjalan masuk...pehh abg polis uolls..amacam mantap tak...sori mak tak available...jeling pun tak boleh hahah kena cubit manja japp tadi...ouchh sakitttttt


** Pengantin baru pasangan polis berarak masuk majlis...all white color wajib kot untuk pegawai polis....la
wa uuuuuuuu
....mekap &baju...ngancamm siottttt jiwa raga

**alahai sweetnya ko fidah....manis nya senyuman mu....saman aku jangan lupa tolong ye..heeh sempat lagikk
** fidah sempat ko toleh aku yerkkkkkkk....sila fokus fokus jap lagi ko nak lalu bawah pedang....



** acara yang mesti di lihat...lalu bawah pedang ...best nya.......tak dapek rasa la aku....tak dapat abg polis la dapat abg arkitekk je...hehehe nanti kawen amik pen pelan buat pedang yer

** yang pasti aku berkenan kek ni yer....tiru boleh?? hahah

** dah duk bersanding time ni...agak lewat kul 2.30ptg tapi takpe aku tetap tunggu...dan ermmm i 've let u go la fidah ...babai..see u fren again till ko bayar saman aku nanti...hehe

** nak balik dah ni...amik gambo full body saja nak tunjuk la tu kannn baju pesen apa korang pakai...aku dan baju guni ku...benci dah macam kembar tiga tak kuar jee rhopaaaaa
**Gambar berdua wajib la ada...kalau tak...memang la tak best kan...gedik nya ayat ko...nyampah orang wehh

** Bestnya gambo reramai...bukan senang yer nak jumpa lagi kann...lain la dulu satu opis yang sama....takpe takpe Insya Allah ada kenduri lain lagi akan menyusul hujung tahun ni...tungguuuu...tapi tak le lalu bawa pedang yer....sekian









11 comments:

POSH76 said...

beb kalu nak GPS contact aku hehe

cantekla penganten perempuan tu ada dimple lagi

hang menten cun lagi matching atas bawah hehe

Ms AiReEn MoHd said...

kalau pakai bj guni mmg la..kene pakai all chiffon la nok...sebab die jatuh so tak de la nampak gemox nanti

Mia-Ina said...

tumpang lalu baca entry ni..br tau...rupa2nya perkahwinan lalu di bwh pedang..utk polis..hehe

Amy said...

Mimy, hamboi bkn main ko ngengada nak kawin dgn berpedang-pedang..kang lops kawin megat kasik ko pedang die k! hahahaha

SI eryn lak siap nak promote kain chiffon la pulak isk3...

Aku dtg ni berhajat..nnt ko jwb TAG dr aku erk..kalo ko free ko jwb la TAG tu..ko msti suka tag tuh nok..

Emynz said...

pe x ambik gamba time dorg jln bwh pedang?

Megat said...

amy=last kawen bawah pokok jer hehehe
hilangnye nak kawen bawah pdg..
mimy klu sbb berangan sementara
serah kat dia.semua idea nak
pakai.......

POSH76 said...

aku mai klik2 DG & gastby sbb takde new update hehe

Filla ~ Kasih Aleeya said...

ko ni sejak betunang.. muka makin beseri-seri.. ni yang aku nak kene tunang gak nieh!!! huahahahah...

Ms AiReEn MoHd said...

dg ngan gatsby bersepah tuk ko...update la senduk oiii

Eri-chan said...

haha...aku sudah berisi..jumpa kwn2 lama mmg best kan...
Mimi;sila berangan selagi masih belum sah..hahaha..
Megat; ko layan jelah mimi mmg sengal sejak dulu kala..
readers; mimi nye je baju tertumpah kuah kalau nak tau..comot 3 tompok pulak tu..haha

eynda said...

Cunnya pengantin tu...mimi pun cantik pakai baju kurung tu...

Pstt..klik2 2 nuff ;-)

Google