THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 March 2010

Cendol + Rojak Tepi Jalan Kuching Adalah Sgt Layan


Entry makan lagik...astaga apa nak jadi la ngan aku ni...makan je keje nya...tekak ni giler okeh....seminggu aku dalam kepala otak nak makan cendol jekkkkkk....macam tekak orang mengandung...kalau mengandung konpom otak kancil kena cari...giler tull...so pencarian cendol + rojak semata di cari semata-mata sebab aku dah tahap kempunan yang mungkin mengakibatkan gangguan mentaliti dan akan merosakkan akal pikiran jap...jadik pemangsa paksa aku ialah tak lain tak bukan ialah tonang aku aka Encik Awak...


Hari Ahad petang yang nyaman ..waktu untuk tido bersenang lenang...aku call buat sore baik lembut sopang..."teringin nak makan cendol + rojak...jom teman cari..nak sekrang jugakkk !!".....hahah permintaan tuan puteri mentekedarah pasti dipenuhi...puteri la ko sangat kan........itupun berbakul aku kena buat rayuan barulah di layan weh...hihih...ok EA is on the way...caya la bang...i lap u la bermaksud ada orang akan belanja...yeah EA dah sampai so jalan pusing pusing kepala cari mana gerai cendol + rojak yang bukak...jam dah kul 5...apa ko ingat mamak tu tak tau jalan pulang ke?? oh please....aku sangat sangat mau makan cendol + rojak...ke selayang tutup..ke mana lagi ni haaaaa


Lalu................akhirnya pencarian di temui di JALAN KUCHING.......sambil tepuk tangan menari dalam kereta bergedik macam kanak-kanak ribena tua....aku tanpa berlengah terus berkata pada EA..."gentleman start ur engine faster"..heheh thanks my Encik Awak...permintaan puteri mentekedarah ni tak pernah dihampakan...




** on the way mencari cendol semata okeh..ye Encik Awak muka tension ngan aku tuuuuuu.....okeh tasha pisssssss...mak ngah kamoo dah macam orang tak pernah makan sebulan



** aksi gedik pose sorang2 dalam kereta adalah lebih baik dari berdua dan ada muka aksi muka 50sen di sebelah yer...



** itu dia mai pekena rojak + cendol di jalan kuching...sign board terang okeh..color kedah gitu



** "mamak kasi rojak sotong 6...cendol makan 4..bungkus 2"...sapa makan?? jeng jeng......tokeh mamak tengah sebuk melayan pembeli yang sangat ramai...sempat aku berdoa jangan la habis bila sampai turn aku...sebab aku nak order banyak ni..sekali lagi tamak




** sangat best okeh sambil makan bawah pokok ...lagi best kalau kalau ada something something jatuh dlam pinggan tanpa sedar bila makan..masuk mulut ...hahaha...kena snap gambo sendiri tak de sapa nk snap kan...


**buruk gamak nya giler muka aku makan rojak sotong.....ada aku kesah?? seminggu aku tunggu ok...sila lihat status facebook aku...meroyan memanjang nak rojak...mau aku makan tak gitu


**mencikkk okeh aku nak snap gambo berdua..tapi orang sebelah tak de perasaan ngan aku ...dia ada perasaan nak makan cendol jek...makanya jadik la gambo snap sendiri syok sendiri

**pandangan maut kat aku kannnnnn.....sebok makan aku pun tak layan kan...ha nah aku candid...peh layan beb makan tepi jalan...keta simpang siong ke sior lalu...pehhh mmg berdesing la ..


** bukan berdua je...aku ajak mak aku join sekaki ngan anak buah aku tasha...yang lain adik2 akusumer tak layan rojak +cendol...depa sumer tekak western...feeling omputih ...takpe bagus...diorang kurus...aku gemuk kena makan banyak..statement haram aku takleh guna pakai



** hirupan cendol sangat sedap okehhhhh .....tanpa sedar sekali lagi aku mensnap gambo sendiri sebab semua orang kesedapan gak macam aku tak mo jadik tukang snap



** CENDOL?? ada berannnn...jom la pi Jalan Kuching....sangat walahhhhhh lollllll....ngan ais batu nya..air sirap gula nya...pehhhhhh sejuk tekak weh...arghhhh lega..ayuh apa lagi rasa jem jalan kuching tu pi singgah pekena pasti hilang tension...



15 comments:

daela said...

hilang kempunan aku tgk rojak ko nok...walaupun aku pun aku teringin rojak gak...huuuu....

POSH76 said...

bessnyer layan cendol aku dah lama tingin tp mau uptown punyer...hehe

nUR_rOsALiNdA said...

gigih ko kan nok..
pegang cendol sebelah tgn semata² nak amik gambar.. termasuk sudah jari jemari mu kedalam cendol itu..wakakaka~

Ms AiReEn MoHd said...

tah la weh aku tgk mcm sedpa,,tapi since kes masuk rancangan karam sing walia tu aku jd was was sudeh...buh jer lori tu...padahal india yg usahakan ade tokong kat umah..haihhhh..takut mak nyahh...

Mimis said...

terliurnya nak gi mkn rojak & cendol mamak tepi jalan..

Eri-chan said...

hahaha..bg aku rojak sedap kat tepi limbungan IWK area MaxValue ampang...wawawa..takkan ko tak ingat mi, zaman kita keje stagno dulu suka mkn..sampai skrg aku suka kat situ jugak..dah sah2 mamak muslim masak..

NeenaAnuar said...

adehhh.. terliuq sudaa ok.. I memang lah peminat setia no.1 rojak & cendok ok.. tapi memang susah nak jumpa yg mabeless kat KL nie.. so lepas2 nie leh cuba lah kat sini... :D

Mia-Ina said...

fuyooo kak....bestnya ada gak en tunangan yg kasi baik drive bw pi makan cendol..best la

eynda said...

Alamak...cukup pantang kalau ada org buat entry pasal cendol...esok lusa mesti pi cari jugak haha...pantang tengok :-p

fabulous.farah said...

waaa..jeles r mimi. kalau husband aku takde nye dia nak melayan aku nak keluar semata-mata nak cari cendol..

rina said...

Huhu.. saya hari2 lalu situ kalau balik keje.. kadang2 terliur gak tgk, tapi tak sempat ler nak menyinggah.. :)

Ika Razak said...

kak mimi buat blog jalan2 carik makan la best gak kan.. :D

kella said...

wah... terliur..
err... nak tanya ni, ngapa mate ko lebam semacam nyah?

Megat said...

cendol kat jalan kuching tu memang sedap.....
en.awak pun dah lama tak mkn kat situ.best aper kalu mkn kat tepi jalan cam tu janji sedap mkn
n berbaloi membayar nyee

Megat said...

tak boleh laa asyik keluar berdua jer........
sesekali kena gak laa ajak bakal mak mertua join skali.kita nak anak dia so kita kena la nak family dia skali baru laa suasana keluarga mertua gan kt akrab.hehehehh

Google