THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

26 January 2010

Kelaparan Ke Sg Wang Mencari Makanan

Kalau petang lepas balik keje sesama cam tu la..lapo memanjang..tak dapat dibendung....kang makan sesama sendiri naya pulak...habis badan kena kerat..mau masuk suratkhabar...orang mati makan orang sebab lapar..ehhe..tak pernah dibuat orang duh..merepek kerepek...hahaha...aku dah bosan asyik makan area bangsar je...takpun mid valley...sampai dah boleh hafal setiap kedai mana ..level apa.....hmmmmm mana destinasi ni...nak ke OU pun bosan...apa ada....habiskan duit uang berjuta rupiah lagi ada.....aduhai perut kitaorang dah berdondang sayang nasib belum orkestra...pikir nya pikir ..pusing nya pusing sampai kepala pening...ye !! ting.tong.....jom ke Sg Wang...tetiba mulut gatal mak ternyebut..so tak payah banyak citer..."gentleman start your engine"........jalan daaaaaaaa....

** Aktiviti pertama after sampai adalah mengalas perut dengan makan aiskrem lecka lecka..peh sorang satu..no kongsi..lapar wehhhhhh
** aku nya ..aiskrem Nookies...mantop sedapp pastu ngan cookies crumb..pehhhhhhhhh gerenti habis nak lagi

** comel nya encik awak gua...cute je makan aiskrem..rasa nak peluk je...waaaaaaaaaaaaa.....huhuuhuh...

** peneman setia makan aiskrem bersamaaa.......nganga mulut...aummmmmmmmmm....aku kan manja gedik harusla kena suappp..yang benornya aku nak makan icecream dia..aku nya aku nya la kann
 

** taraaaaa sudah habisssssss..mau lagik satuuuu..hehehe try la lecka lecka kt sg wang sebelah famous amos...1 scope =RM5.90...sedapppp.....tapi takleh snap gambo kedai..kena sound..no picture pls...mencikk...aku snap nak promote bkn nk mandrem ke hapa ...sighhhhhhhhh

** takkan nak makan aiskem je kottttt....perut yang berkeroncong kena isi gak beb....teriba terpikir Pak Hailam Kopitiam...again kali ke 2 aku makan...sini memang best...so jom pilih apa nak makan...tang pilih la konpius...tengok menu semua nak makan...ha yer la..nak bayor pun sedap gak kan...eheheh.....ha kali ni encik awak yang tukang snap bukan aku...seee mak tak la giler camera sangat nokk

** ketibaan pau tetek 2 biji....hehehe..ada promo time ni...1 biji = RM1...so kasi beli 2 la..baru sepadan...sesuatu je ayat aku disitu.....hehehe...aku nengok orang kalau singgah sini mesti pekena pau ni...istimewa sebab dia wholemeal pau..kira yang diet tu blh belasah 10 biji la...macam aku...motipppppppp..giler melahap..

** kegelakkan sakan...sesuwaiiiiiii ke muka eksited nak makan...mak lapar nok..seharian menunguu ketibaan makanan tak kunjung tiba...encik awak snap paparazi muka mak ni...tapi mak yang suruh...motipp..gila kamera

** Makanan yang tunggu masa nak melahap..tak tahan wehh..motip ada air kosong...eh tu air mak okeh...skrang kurang gula...gula kan mahal...so baik la minum air kosong..jimat pun jimat tiada risiko ewahhh bunyi macam kengkonon kan..tapi tak tau mengecak air yang sebelah tu ..soya cincau...hehehe...aku order bihun with kari ayam...besttttttt..encik awak dia ngan menu tetap dia...asam laksa...favvy dia selalu..mak leh tompang sekaki ni

** nak makan harus kasi snap..saja bagi korang terliurrrrrrr...ha nak try meh la datang sg wang...dah macam duta Pak Hailam lak aku...tapi aku mmg suka makan sini..kira favvy choice gak la..harga pun berbaloi...kira okeh la tu...food dia range dalam RM6.90-15.90...sesuwaiiiiiii


**hadoi!!!!ahh tidak mak kena piat telinga sebab tak habis2 nak gedik kamera...encik awak sound..."sudah sudah la tu" ...ha kan dah kena...eleh yang benarnya jeles sebab dia pun nak gedik kamera gak kannnnnnnn.....hahahaha..pastu terus bateri mampusssssss...







5 comments:

Nanie-Izailani said...

hahhaa...pau tetek yg tak menahan tu...hahhaha.seb bek tak letak kismis kat tgh2 tu..klu tak mesti sejibik...hhehehhe

kella said...

"korang nie.." (iklan febreez)
lagi2 bab mkn ko tayang kat sini kak mims! cam sedap jo ketiko lapar dan dahago ni..

noradzlina.kamdani said...

best nyer berdating berduaan mkn skrim plak tu

Megat said...

masa lum kawen laa nak berdua-duan pun nti dah kawin ada anak susah skit nak kuar berdua nti rindu kat anak...............hehehehehe

POSH76 said...

bess gak yer sekerem tu...aku tak pernah try...sok nak gi skodeng la hehe

Google