THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 January 2010

Makanan Terbaekkkk Best - Restoran SS2 Murni...

Aku nak ucap tengkiu muah muah kat Encik Awak sebab rekomen aku restoran paling tip top makanan dan price reasonable...so far dah 2 kali encik awak pegi sini..best wehhh....terbaekkkk..makanan dia unik...apa jenis makan ko nak sumer ada......western, tekak nasi, chinese...sumer ada...layannnnn...nampak kedai restoran macam cikai je...Ellooooooo korang nak tau tak customer dia macam kat pasar okehhhhh sangat ramai...pantang bangun je dah berderet orang tunggu nak duduk ...pastu di sepanjang jalan meja restoran ni je conquer...restoran sebelah like SWENSEN...MAMAK STALL..pun tongkat dagu je nengok....punyalah hebat penangan makanan kat restoran ni...



Well I LIKE..........ini bermakna restoran ni makanan dia mantop...bak kata orang putih..."dont judge book by the cover"...serius wehh....hmmm masalodeh nak cari parking lol...bersabauuuuuu je la yerkkkkk menahan perut macam aku...punya nak cari parking rasa nak meroyan je...hehehe......makanan dia memang best la bagi aku...pastu harga pun tak mahal...sesuwai....haaaa nak tengok makanan 1 Malaysia kat sini la..macam race ada...malay, cina,india...suka pulak aku nengok...okeh aku bagi alamat..tpi nak tunjuk jalan tak tau...encik awak yg driver...ehhehe..takpun google aje sonanggggggggg




** Restoran Murni SS2, Jalan SS2/75, Petaling Jaya.. tak silap aku kena lalu area Kelana Jaya ..tu je...yang lain korang google la sndiri...takpun roger encik awak yer...hihihi...


** Akhirnya dapat duduk makan...peh ramai siot malam2...rasa dah nak meroyan sebab tak saba nak makan...ermmmmm ko dah sampai sini pastu satu masalah lg..."nak makan apa ek'?? sebab menu dia mantop harus kasi cuba...rugiiiiiii



** Okeh air sampai...air yang menarik untuk di cuba..best best gilers...yg kuning tu aku punya Ice Mango Blended..Oren tu encik awak nya fav Ice Carrot Blended..tengok cam sama je ngan kedai2 lain kan...tapi TIDAKKKKKK.....dalam dia ada buah tembikai potong, nata de coco ngan laiciiiii...next time nak try Ice Ribena Blended lak..uishh meleleh air liur aku dah ni



** keadaan depan restoran ini..pada yang kesah tempat maybe tak datang kot tempat gini..sure nak beraicond bagai...tapi takpe masing-masing...aku ok je tak kisah janji makanan best giler....selesa tempat gini tak perlu nak cover makan protokoll...boleh bersila atas kusi beb..jgn smpi patah sudahhhhh




** food aku dah sampai..ROTI HAWAI...bestttttt...fav ramai orang..dalam dia ada ayam , daging, nenas macam murtabak tp lagi sedapppppp...lagi2 mayonis tuuuuu ..pehhhhhh

** ini encik awak punyeeeeeeee....NASI GORENG CHICKEN CHOP.....heaven okehhhhhh...



** dapat makan muka hepi...wakakaka...harga semua sekali makan baru RM25..murahh n sesuai yerrrrrr...orang sebelah bayorrrr...aku mandai je cakap murah..uhuhuh



** tengok meja penuh sepanjang jalan ...tu belum deretan kedai lagi..padahal baru kul 8 mlm...encik awak kata klu malam weekend lagi penuh...ermmm encik awak bila nak pegi makan lagi ni..buat entry ni terus lapar....









9 comments:

Ms AiReEn MoHd said...

YEZZA AKU PUN SELALU TGK ORG PENUH..MANDREM KUAT KELINGG NI KOT..WAKAKA EH MAMAK NI ...AKU NAIK PELKIK KALAU RAMAI SGT NI NOK...SEDAP BENOR KER LOTI CANAI NYER...BERDOYON ORG PG...CINE INDIA MELAYU SEGALA LEPAK SITU..FELIKKK AKU

dillazag said...

Murni SS2 memang sedap. ada lagi satu tempat kaw punya sedap kat Taman Megah nama dia William's. Try lah Mimy. Gerai tepi longkang je, tapi makanan sedap giller. Harga ada mahai sikit tapi, memang terangkat! Guaranteed!

Nadine said...

Yes!

Murni & Williams adelah similar because the owners are brothers. Pasni bawak En. Awak pegi Williams plak k Mimy...dekat KJ je.. :)

daela said...

kekekekke...aku pun selalu port sana nok..bila kita nk dating kat situ?uncle ni ada adik...dia pun buat masakan gini...wiliam aku panggil kedai nya...

fabulous.farah said...

aku suke jugak datang sini..setiap kali pegi try menu lain2
kate menu banyak kan..huhu

aku suke murni dr william.sebab williams mecam kotor sikit

Eri-chan said...

aku dah pergi 2-3x kat sini 3 thn lepas dgn bok..hahah mmg best giler..aku suka jus dia dlm bekas mayonis tu..ahahahah syiokkk wooo

La dOLcE mEa_nAtt said...

wah macam best je trus rasa lapaq ni....kat penang xde branch ke aiyoookkkkkkkkkkkkk mimy bikin perut panas r malam ni adui...

nOllY dOllY said...

len kali try la ice blended pink panther. huhu...

actually dulu, portion makanan dia lg besar...mmg x terabis la nk mkn sorg. skang ni dia da kecikkn portion makanan tu. huhu

POSH76 said...

bagusnyer tempat ni ...meleleh aku tngk roti hawaii & ayak tu sedapnyer...nak cubalaa...hehe

Google