THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 January 2010

Salah Pendengaran Ke Salah Telinga??

Di Suatu Malam Jam 10 tapi bukan tengok Berita Jam 10....Seisi keluarga sedang berehat di ruang tamu turut disertai oleh bakal menantu yang baru pulang bersama anak pompuan nya dari berjalan dari pagi hingga malam baru jumpa jalan pulang...yang si ibu tengah sibuk menjahit langsir..si bapak khusyuk nengok tv...tetiba bakal mak mentua sound pada bakal menantu...

IBU : M, tolong tutup lampu kat luar..dari tadi terbuka ...

tanpa berlengah M yang rajin sokmo ni pun bingkas bangun....tapiiiiiii !!!!! jeng jeng...tetiba suara si ibu bingit berteriak...hinggakan semua tergezut..nasib tak de sakit jantung...

IBU : Eh napa buka langsir sliding tu...nampak le orang luar apa kita semua tengah buat ni....tutup lampu yang kt luar terbuka bukan langsir

rupa-rupanya M telah mencabut satu persatu langsir sliding door hingga nak habis ke hujung...maka apalagi semua ketawa la macam tengok RAJA LAWAK yang tak lawak...sampai sakit perut di buatnya...paling tak tahan si bapak yang sememang nya selalu tak suka gelak boleh gelak terkahkah sebab selalunya si bapak yang akan selalu terkena situasi itu...lain disuruh lain dibuat....bagus bagus itulah MENANTU BAPAK....bapak siap perli si ibu ...

Si bapak to Si Ibu : Tu la awak selalu je sound bapaknya tak dengar sekali kena bakal menantu daaaaaaaaa....


siapa salah pendengaran ke telinga?? eh bukan ke dua anggota satu saluran yang sama ni...heheh belasah la labuuuuuu...tak leh tahan tengok muka M cuak penuh kekonpiusan teramattt...pis pis bang jangan marah nanti tak macho...opss lepas habis tanggal langsir semua tu sila la pasang balik yer...hahahahha....



p/s: M oh M....hehe siapa kamu??dah tau lagi mau tanya...LU PIKIRLAH SENDIRI






14 comments:

POSH76 said...

org kalu nak darah manis cam tu ler....hehe

Ms AiReEn MoHd said...

aku tau M tu ape..ngeeeeee M for mega sales...ngeeee ko ni pun tak bahek gelak kan megat

Megat said...

nak buat cam ner ......dah nasib badan kurang pendengaran......tu yg jd cam tu.....heheheeeheh

GhOsToNe said...

HAHAHHA...

SABO JE LEW...

Nadine said...

hahaha..sungguh lawak! :))

Sharinginfoz said...

macam2 kan..

Afiqah, Apasal Nangis????

Jom Esso Card

Emynz said...

begitu tabah bukak langsir lol syabas beta

Eri-chan said...

megat terkejut tu sebenarnya..tak baik korg gelakkan dia...huhu..tapi kalau aku ada..aku gelak gak haha

Mia-Ina said...

memang lawak la kak..hehe

*ayu the sun* said...

akak gelak gegila..
hahahahahaa...
motip cabut langsir yang?
ahahahahaa


ATS SHOPPE - Macam-macam ada!!!

fabulous.farah said...

aku gelak sorang2 tgh2 malam baca entry ko neh..tau dah sape m tuh..

tak kan maghfarah kan=p

Megat said...

korang gelak yeeeeeee tak per laa
nak wak cam ner dah jenis yg pekak badak kakakaakaka terima jer la .....sesekali buat lawak bodoh apa salah nyee heheh.......kakaakkak

daela said...

kahkahkah...kesian M..x baik mak ko buli M tu tau...kem slam kat M eh...pis...heeeeee...

kella said...

hahahaha... bagus citer ko ni, buat aku gelak di pagi hari nih! hehehe.. en 'M', takpe, kadangkala kita semua pun begitu, tambah lagi nervous dgr command dari mak mertua kan.. hehehe... peace!

Google