THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

01 April 2011

Pengguna Produk Muka Yang Tak Setia...hehe

Kulit aku bukan kategori cantik halus mulus....tapi sebok gak nak sharing apa produk muka kan...hahaha...tapi aku bersyukur sebab even tak cantek halus mulus pun...so far tak de masalah kulit muka yang teruk seperti jerawat kecik ada la sikit...bab produk muka aku hantam saja la labu...aku memang bukan pengguna setia....aku rasa tetiap tahun aku tukar produk muka...hehehe....jangan contohi habit aku ni...aku cepat sikit terpengaruh iklan..tengok cam best je mula la...yang lama tak habis pakai...dah pakai yang baru...makin nak injak usia ke angka 3 ni mulalah gelabah...cari produk awet muda...huhuhu...kedutan ada yang dah mula nampak...

see the kulit..tak flawless pun kannn...bersyukur apa yang ada...eyebag tu dah takleh wat pe...redha...huhu


Produk muka yang aku guna sekarang ialah...SAFI RANIA...kekdahnya nak awet mude kan...aku guna sejak memula safi ini diperkenalkan..tahun lepas kot...hehe ok masih setia walaupun kekadang terpengaruh ngan produk lain...bukan aku ni kedek....produk mahal aku dah pernah cuba...antara nya BML, NV Visage, SK11 (pek trial je).. hmm muka aku tetap tak flawless jadi jangan membazir duit...pakai je produk murah tapi berbaloi..yang penting kulit muka terjaga hokeh...


set muka SAFI RANIA..dengan harapan pasni sila la setia..per set dalam RM50 la kot..tak pasti..murah aje tak ratus riban pun
dimulakan dengan pembersih wajah @ cleanser....aku suka pakai jenis cream..ada yang foam...tapi ni lagi best


skrub muka untuk sentalan kotoran muka...aku pakai selang seli...best je ada biji biji tu...rasa syok je


toner wajib yer...kadang aku terskip...berfungsi sebagai penyegar...sejuk je muka..applied setiap kali selepas bersih muka yer


serum pulak...hehe maklum la produk awet muda kan....aku pakai tetiap malam sebelum tido ..itupun kalau ingat ...kalau lupa bangun pagi nyesal...huwaa tak mude...hehe

krim terbaik dari nutrimetic..nutri rich oil yang tak habis pakai...berfungsi untuk melembabkan muka...elok kalau ada parut marut ...klik sini ...tapi agak berminyak la...pakai masa tido je la...masa siang kompom rimas..minyak nya melekit...

hmmm masih setia ngan produk di atas..hehehe walaupun masih pakai ..ada lagi yang aku terpengaruh...hehehe tengok ni

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

brand tanamera pulak...hahaha....apa kebenda ni..tak mahal harga RM15 je


sabun muka...hehehe...kan hari tu gi SPA before kawen dan terjebak...pastu cam best je sabun ni sebab banyak function...aku pakai hari hari bersama produk safi rania...


mukadimah sabun ni...tu yang terjebak


semua kulit leh pakai mengikut aturan yang di tetap kan...


paling best boleh buat sebagai masker...yeszaaa





APAPUN YANG PALING PENTING JANGAN LUPA BERSIHKAN MUKA SEBELUM TIDO BERSAMA BAJU TIDO KELAWAR...HEHE










Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

7 comments:

liyana said...

hehe comel la entri kak mimy kali ni.. hehehe

sy dari kecik sampai besa x penah tukar produk lain. safiiiiiii jela..sbb tu plg murahhh.. bahaha

skrg je dah up sikit jadi safi rania. oh dah menghampiri 3 series kekdah nye, sedar diri,haha

*eh pjg lak komen, hehehe

Queen said...

mek muke sesetep..skang pakai sebamed je....

ok la..walaupun tak mulus bagai.tapi jerawat cepat hilang...parut toksah cakap la..emmangredho jer..hahahhaha

-oP_ida- said...

produK yang BAGOOOOS.....

nak habaq kat akak, result SAFI RANIA memang BEST...... kedut-kedut tp mata tuh koi pudaq garisannya....sampaikan ada yg kata saya lom kawen tuh kalO tgk tang muka laa.....hahahahahahhhah

tp result dia MEMANG SUPERBBBB...
oleh yg demikian setialah pada SAFI RANIA.......

Eri-chan said...

amboi cik nida kemain menyokong..hehehe..bagusla sharing2 produk yang bagus..tapi lain jenis kulit lainla penggunaannya..

aku kulit kombinasi, cleanser pun kena 2 jenis. pagi foaming, mlm cream cleanser..masak...

ratusiput said...

safi lama aku pakai muke oily jdnya.skang stick kat olay white radiant.kat opis je guna facial foam jenis gel safi rania utk basuh muke time nk solat.yg lelain mmg olay.dan skng mkn supplement virgin coconut oil dr catalys.makanla nok...bagus...sebulan 39.90 je... :)

Softtouch [Hanim] said...

samalah kita pakai safi rnaia..tp mimy punya complete set yer..sy ada pencuci muka n serum tu jer..itu pun mcm malas nk pakai..heeee

cntik kulit mimy..bersihlah..

Ann Ishak said...

safi rania memang bagus punye product

Google