THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 April 2011

(Villa Bungalow AFAMOSA D' FARO) - BBQ Time

Dah sampai ke destinasi...sampai sesat la...nasib tak patah balik KL...tapi belum boleh check in lagi...check in time kul 4 ptg..aku dah sampai 4.30 ptg...tetiba geng geng aku ni sorang pun tak dapat dihubungi...alamak camno ni...nak pusing satu AFamosa pehhh...dah la besar...banglo ada banyak ...mana satu pun tak tau...pastu aku suruh je Encik Awak redah...main pusing pusing...okey fine...

Laki mak sentap lagi...habis kali ni...nak jadi hal tepon aku memang KO...rosak ...lupa semua no geng geng...gawat gawat..rasa nya nak dekat 1/2 jam duk pusing tawaf satu AFamosa...tau je la Encik Awak datang angin sawan dia ...terus nak balik...huwaaaaaaaaaa  time ni aku dah diam..rasa bersalah pun ada tak amik no pun bebudak ni semua...padahal malam tu dah baper kali laki aku duk tanya...makesure no tepon geng geng ada...haiyakkkkkkkk.....dah sampai pintu guard depan ko...mak dah nanges....pasrah je la balik KL...tapi laki mak baek okey dia saiko aku je...dia just tanya pak guard tu banglo belah mana...then u-turn...huhh lega

Nasib baik ada sorang geng dah calling...sapa lagi Rani dan Jijah...fuh lega....rupanya diorang tak dengar...diorang and the geng lain Ogy,Norman, Aida, Naie, Melor,Along  ke AFamosa WaterWorld / Animal World Safari...aku dan Encik Awak je tak join...kitaorang just datang nak check in nak henjoy kat banglo je dan pagi tu pun kebetulan kena keje..tepat kul 5.30 ptg aku dah dapat masuk banglo...dan kelam kabut jugak nak buat BBQ untuk malam nya nanti



satu pusingan AFamosa aku tawaf punyala nak main redah cari banglo...huhuh nasib tak balik KL tau


nah tengok laki mak sentap dalam kete menunggu...huhuhuhu...laki kuat majuk buruk kan


bila laki merajuk kita buat apa?? layan jambu lagi bagus...kenyang....


 mereka mereka geng yang lain ada disini yer....lama tul diorang happening dalam kan...waaa dapat snap signboard je tak dpat masuk..dah lambat..gajah pun nak balik

dah sampai ke tempat check in...harus check in dulu yer...kalau tak camner nak dapat kunci


kita berada di LOT 786 yer .....mari masuk


kasi kuar barang dalam bonet kete yer....di hadapan banglo ....macam umah sendiri lak rasa


masuk je dah kena buat keje pembakaran kan...hehehe terus tak majuk....laki mak amik turn bakar arang dulu...bab mengipas terror tau


rani datang terus melepak....hamboiiii ko biarkan laki mengipas sengsorang yer


ok dah bertambah lak ahli ahli geng pembakaran...abg naie dah join.....jangan tengok je ek


kat dalam umah...anak aida, adam dan miya terus je buka cartoon...buka la nak..jangan kacau mak bapak korang yer



nampak nya dah terbako semua makanan...sudah bertambah daaaa 5 orang laki....suami suami sapa ni ha


bila berlima ber BBQ kemain kecoh...best tak bako tepi kolam...nice je cam umah sndri...diorang laki laki ni buat...kejap je dah terbako...mengipas pandai tul...





kat dapur lak...isteri kena buat keje dapur ek...urusan memasak nasi goreng oleh jijah...aida tukangbuat air..yang lain mana??? aku ?? tukang snap gambo je la...


menu pertama siap...senang bahh...Nasi Goreng Cina masa k dalam rice cooker je...hebat tak..licin okeyyy


ayam BBQ kita bako dah siap...meh amik sorang satu...licin gak...lapar beb


sosej pun ada....sila makan sampai habis...dan pasti memang habis...








lepas makan buat apa?? tunggu !!!!












Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

7 comments:

ratusiput said...

lepas makan berenang bako kalori kat kolam renang!~

Eri-chan said...

bako kalori betul kata ratusiput tu weiii

Nadine said...

sila cpt update sambungan cerita ini cpt! I want to read more! :D

kella said...

seronok nya!! :D
nakjugak!...

Softtouch [Hanim] said...

bestnya ramai2 holiday..ngan geng2 plak tu..nasib xbalik kl mimi..takut plak sy membacanya sbb takut suami sy mcm tu jgk sbb kami InsyaAllah p 1hb nie....

Pepel BoNda AmaNi said...

kekekeke terbaik punya sentap...kekekek

Ann Ishak said...

adoiiiiii sedapnya ayak BBQ tuh...keliur plak weh

Google