THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 April 2011

Belajar Sendiri Mekap Hover Hover Guna Mekap MAC

Mekap Free sudah ku dapat....maka nya apalagi ....tangan aku gatal nak mentry...tenyeh muka...heheh..harusss...takkan orang bagi ko nak buat pekasam...rugi rugi.....dengan rasa feeling like mekap artis la konon...macam nak gi function mana jek kan....oh tidak...time ni jam baru kul 8 malam...buka mekap suh laki mak snap...auwww...tetiba malam tu sporting lak dia...kemain snap gambo bini dia nak belajar mekap sendiri ni...huhuh..mari saksikan..tema mekap ada hover hover....banyak glitter shining...sangat hover...


memula pakai Moisturizer by MAC ni dulu...dalam BM pelembap maka guna nya untuk bg lembap la kot jgn bg kering

pastu aku sapu skin base by MAC ...ini untuk kekal tahan lama solekan kat muka...color dia putih macam pelembap gak fungsinya

pastu pakai pula foundation NC40 by MAC...untuk menutup celaan muka yang banyak kesan jerawat tu...

apa lagi kasi tonyoh la muka tu...ha hamik ko

dah tu sapuan compact powder NC40 by MAC jugak...bagi muka smooth gebu ...

aku suka mekap bahagian mata dulu...sebab bhgn ni mencabar sket...kita try color coklat kuning key..atau kodnya by MAC Midnight Madness Mineralize...glitter tau..


okeh mari sapu...aku hantam saja la.....memula pakai kuning buat based pastu pakai coklat gelap kat tepi...bg gelap sket

setel...nak lukis kening lak...hmmm malam tu skill tak jadi la pulak...aku ni tak de kening yang lebat...celak kening benda penting buat aku..

hasilnya dari eyebrow by MAC taupe....color ni cokelat sesuai ngan aku

paling penting mata aku kena ada eyeliner...kalau tak rasa sepet semacam tak cantek....dan kena pakai tebal tebal baru best

camni la rhopa mata mak dihitamkan dengan eyeliner by MAC Engraved...aku pakai jenis pensil..tak suka yang basah...eyeliner adalah superb..babai mata panda...

setel bab mata...pakai blusher lak...by MAC Mocha Matte...lekuk pipi bg muncung yer...orang buat aku pun tiru la...hehe

wah dah nampak kemerahan jambu...opss...belum siap lagi yer...nak sapu lip liner lak...yang ni jenis AVON  Baby Pink...bibir aku ni tak de bentuk bibir angelina jolie so mari kita lukis

auwww pakai lipstick lakk..konon nak merah sikit pakai MAC Pink Burst..

okey ke?? macam ada kurang je tang mata tu...lipstick tu nak shining aku tambah pakai MAC Plussglass Posh It Up...tapi merah semacam je...tak minat lak

mata kurang galak la...sebab tak pakai mascara...bulu mata pendek kan kena pakai mascara MAC Zoom Fast Black Lash


hasil mekap mata...alamak sebelah kanan kening comot heheh...takpe percubaan kann

percubaan bergaya mensexy kan bibir...tapi aku tak berkenan lak color ni....tukar next..

tukar color lipstick la...bagi natural...so pakai MAC Batisserie...suke color ni

aku tak sempat posing lagi laki aku dah snap...ha dah malas la tu...habis rambut selekeh nasib tak masuk mulut..

after mekap sendiri i feel gojes syok sendiri....mekap mak hover kan nokkkkk....kemain auwwwwww..tak padan ngan dagu berlapis pipi tembam





TEKNIK INI BOLEH DI IKUT TAPI AKU MAIN BELASAH JE...TAK CANTIK JANGAN SALAH KAN MAK YE NAK...HEHEHE










Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

12 comments:

ratusiput said...

hehehe...apa perasaan muka ko nok selepas memakai make up MAC.aku tak pernah rasa nok..teringin sgt2 tp tak larat nk bli.

farahfatihah said...

alolo cantik!! bedak mac mmg bagus ek...huhu tp mahal kan? belum mampu lagi lah hehe

Queen said...

beb..beli brush mek..yang biasa2 dulu pun takpe...mesti lagi best.. =)

Nadine said...

I pun guna NC40 for my foundation and compact powder :D

pandai u make up, suka tgk!

Mia-Ina said...

lipstick tue yg best...nampak natural lak ..nice

DedOllY said...

combination yg sgt cantik!!!
suke lipstik yg first tu.. nmpk sexy betul bibir akak. hihi

NeenaAnuar said...
This comment has been removed by the author.
NeenaAnuar said...

hihi.. santekkk yg gliterzz tu.. aku tak berani nak cuba.. tapi tengok ko pakai nie cam cantik lak.. hehhee.

btw welcome to da clubb MAC yo!! :D

Eri-chan said...

ko mmg sesuwai pakai mekap ni. mula2 muka ko mmg kurang bermaya..sekali dah mekap gila cantek....

orang biase jer said...

aku suke bace entri ko yang ni. asik wat aku gelak jer. ko nie mmg jipang la. hebat la ko nok, pandai mekap mekap bagai, ujung ujung jadik cun. aku mekap harammm tak reti.

cik xxx said...

mimy,

pedehal. muka ko ngan muka sama tala je. bolat. dagu berlapis pipi tembam takleh nak wat apa dah. kecuali kurus. heheh.

aku tak penah pakai mac sebab aku tak IN ngan brand2 ni..(padahal tak mampu)

bedak aku pakai miyami je kot. muka aku ok jugak aku rasa.. :P

Ana admi said...

Hehe..gelak baca ayat u...btw I pn guna nc40 powder n foundation

Google