THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 April 2011

Menjenguk Suasana Villa Bungalow AFAMOSA D' FARO

Tiba masa nya untuk kita tinjau tinjau masuk ke dalam villa banglo untuk tengok keadaan dan suasana dalam rumah...mungkin ini boleh menjadi menarik tertarik da boom korang nak bercuti di sini bersama kengkawan , family...kat AFamosa ni ada banyak Villa dan jenis bilik...kawan aku dia kan dapat voucher diskaun 70% jadi dia beli yang ada 4 bilik..so menyenang kan la semua dapat merasa tido bilik...

Eh eh kan ada 5 pasangan ...iyer...ke 5 pasangan ada bilik...bilik nya adalah besorrrr....3 pasangan yang ada anak dapat la satu bilik...iyer la...ada yang anak masih breastfeed...tak sesuai la nak share...yang 2 pasangan lagi di tempatkan dalam satu bilik ada 2 katil queen.....ala tido nya semalam je...takde nya projek projek ni...hahahaha....agak agak la kan..kita pegi bukan nak berhorny moon...nak bersukaria hilang stress ngan kengkawan...so tak de masalah la pada aku dan Encik Awak...kami OKEY saja...takde hal la..tido kat ruang tamu pun boleh gak....luas kannn


Sapa yang berminat nak cuti ke sini boleh la calling no tertera di sebalik condo, villa...pilih sajo mana suka...byk type pilihan

Resort Hotel  06-5520888


Beverly Hills Condotel 06-5528388


D'Savoy Condotel 06-5520858



Villa Bungalow D'Amour, D'Faro, D'Lagos 06-5520280




Banglo Lot 786 punya kisah 2 Malam 1 Hari...


Perkarangan Banglo...agak buruk di luar...tapi dont judge book by the cover


Pemandangan hadapan Banglo...macam umah sendiri lak kannnnnn....takpe merasa gak aku umah banglokat sini..tapi banglo 1 tingkat je.


kat belakang umah banglo ada Pool...yess private pool....tak payah nak pakai swimming suit..tshirt pun redah je...


masuk ke dalam umah banglo ini...hiasan ruang tamu yang simple dan sweet sangat...tak serabut...syiling pun tinggi tak de lah anak anak nak pecah kan lampu


oh ada astro jugakk...tapi hmmmmmm baik korang bawa kad sendiri ....tak de siaran...hehehe


ruang meja makan yang simple jugak...menghadap pool...rasa nak angin leh buka sliding door tu yer...angin masuk menderu je...heaven


nah tengok meja makan lagi....best taakkkkkk


satu set rak tv dan kerusi perabot jenis rotan...menarik laaaaaa.....aku suka



meja makan 4 kerusi...maknya nya...untuk 4 orang je...heheh...tak cukup duk bawah...ni mesti kes kerusi patah ni..opsss


ruang dapur yang kemas...senang nak memasak ala umah sendiri...




ruang dapur dan di sebelah kirinya adalah ruangan ke bilik...


jom ke sudut kiri ke bilik bilik di sini

bilik pertama si sudut kiri...katil super single....ini bilik Jijah, Rani, Ishka

bilik kedua di sudut kiri....2 katil Queen...huyoo besau nya...bilik Norman, Ogy dan Aqeef


ke ruangan bilik si sudut kanan pulak....


bilik kami iaitu Melor dan Along...Aku dan Encik Awak...hehehe...menghadap pool...2 katil Queen besor tau



bilik Aida, Naie , Adam, Miya dan Nadrah. (sepupu aida)...katil super single ada 2

almari kat luar yer...setiap sudut kiri dan sudut kanan jugak....

toilet yang penting bersih...dan ada 2 jugakkk...tak payah risau gaduh gaduh..sudut kiri dan kanan jugakkk..tapi bath tub takde la ek...mandi biasa sajo sudehh





Yang pasti percutian ke AFamosa Melaka ini sangat sesuai untuk percutian keluarga....nak jimat pegi la ramai ramai pastu tong tong la kan....berbaloi baloi










Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

11 comments:

POSH76 said...

wow mmg bess la kalau datang dgn big family ni...bath tub ada tak hehe

Zallyna said...

AKU PUN BAKAL KE SINI....UJUNG BULAN 5, VAOUCHER RM1K, TAPI BELI DGN HARGE RM300...BERBALOI!!!! REZEKI....KLU ADA MATTA FAIR JGN LUPA PERGI....

Faizaharis2 said...

perghhh... humangg aihhh beso gilerrrr.....

Nadine said...

Wah, dpt disc 70% bestnya! berbaloi2.

Akhirnya khatam baca percutian korang ke A Famosa. Sronok tau tgk korang, dr single ke berfamily rapat semuanya! :)

Mia-Ina said...

best klu dtg dgn family ni...

Softtouch [Hanim] said...

cntik n bersih dlm dia mimi..pg ramai2 mmg happening...

Eri-chan said...

takde bath tub...tunggu kawen bolehla pergi ramai2..

Ann Ishak said...

banglo dekat situ semuanya sama standard cuma susun atur perabut dengan jenis perabut je lenlain. ikut tuan rumahlah gamaknya

qellissa said...

Luar banglo nampak cam seram je..tp dalaman nampak cantik..ok lah tu next time kalau pegi A famosa boleh lah tdo kat sana..

Elaine said...

Puan dan family boleh visit villa 827 di A Famosa Resort :) 5*

www.villafamosaresort.com

kmsbzd said...

Salam Mie,
Minta permission nak beritahu kalau sesiapa nak sewa villa DFaro sila whatsapp 011 21007380, boleh lihat FB Baz Dfaro AFamosa.

Google