THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 April 2011

Kelas Mekap di Hari Jumaat Waktu Lunch

Geng department aku obses ngan mekap...walaupun diorang budak audit ...keje audit stress okey...kalau tengok diorang keje ...tahap nak pecah kepala ngan assignment berlambak...kalau aku yang anti stress ni cannot la...sebab tu sekadar setiausaha je...hehehe....jangan memain okey diorang ni bab mekap terror beb.....mereka look like sempoi tapi kepakaran diorang dalam membeli barangan mekap..pehhhhhh....terliur ko nengok okey..heheh tu dapat juga free tu...heheeh tumpang sekaki.....tuah tak body mak....hehehe...macam aku ni lain...keje PA kan..masa belajar PA pun ada kelas grooming...gi keje pun mekap memanjang...tak mekap ...hantu ju onn terus...pucat lesi

Oleh sebab ramai yang ada mekap tapi tak reti guna macam aku gak la...main hentam keromo je tarah...so semua decide nak belajar mekap ngan sifu...hehe siapakah..mekap artis kah....bukan bukan...ada salah sorang dari auditor ni pandai bab mekap i.e Kak Azni....huyooo...super excited kitaorang...then sepakat suara yang nak tuntut ilmu mekap termasuk la aku...so kitaorang decide untuk buat mekap session on friday lunch...sesuaiiii..sebab orang laki gi solat jumaat maka geng ladies apa lagi buka langkah la nak main mekap...makan bfast heavy then lunch tu apalagi pot tertutup kat bilik meeting...memasing kena bawa mekap sendiri..baper banyak ko ada bawa la....so sapa yang minat...mariiii kita mekap...mood excited giler beb time ni...tapi 1 jam pun tak sempat...so banyak fokus mata je la...takpe next jumaat lagi...yeahhh
 

pot tertutup dipilih Bilik Meeting jadi sasaran sebab tertutup kan...tu dia mekap memasing tertib lagi dalam beg...



ini Kak Dillazaq nya barang mekap...wow almost brand  BENEFIT beb...nangessss




woww ini mekap sapa...banyak giler...hahaha ...ini Aishah punye...shopperholic mekap....macam macam ada...rambang mata weh


aku punye..ala yang sedia maklum kat blog sebelum ini...siap bawa buku asas solekan gitu..tapi jadi perhiasan sajo



sebahagian dari barang mekap sifu...yang sifu nya jangan tanya la....pehhh banyak giler...terancam jiwa raga...brush jangan cakap la...brand apa ko nak....patut la pandai mekap pun...ooh kak azni


mekap dah buat lambakan...bukan untuk dijual ..untuk di gunakan...semua dah ready bersama cermin cermin untuk mempraktik mekap di muka sendiri



Aishah si shopperholic tekun melihat sifu terang hal mekap...ha dengar jangan tak dengar...mekap banyak giler tu...kena cuba



ini sifu dah start buat demo....fokus penting mekap ialah cara nak pakai eyeshadow...benda paling susah aku rasa...tapi kak azni terror wooooooo...rasa teruja giler bila ajar ni ajar tu...mulut semua sebut..ooooooooooo aje


cermin muka dah naik atas....bila mekap mata ni serius beb...fokus fokus...



ha kan dah kena sound sifu...bukan camtu mimi...salah.......macam mata panda nanti...


masing masing kemain mentarah mata....ye teknik eyeshadow kali ni ialah somokey eyes...ala yang hitam hitam tu..so kita belajar la cara nak blend....syiokkkkkk


tengok sifu buat...steady je...yang sebelah tu  terkial kial...sloww



alololo haliana pun nak belajar wat mata yer...ha gitu mata dia terbeliak...kemain



muka sebelum makeover....pucat lesi...spesis hantu ju on...kantoi muka sembap...



kedip kedip sikit....mata dah siap ...dah pandai blend eyeshadow ...tapi kelas tak habis lagi bersambung di jumaat akan datang dan seterusnya....




NANTI AKU SHARING GAK EK CARA PAKAI EYESHADOW SIFU AJAR....JUMPA LAGI DI KELAS MEKAP HARI JUMAAT AKAN DATANG












Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

5 comments:

mrs.spicy said...

shareshareshare~ hee

Nadine said...

bestnya!! :)

Sue Lynnda said...

wah!! bagus nih, boleh den belajo..keep up mimie.

Eri-chan said...

aku suka smokey eyes. paling senang. dulu aku selalu beli EH sebab nak belajar mekap lah..ahahah..

ko kena fokus mekap kat mata..dari mata jauh ke hati..dari hati....tenggelam dalam ingatan..cewahhh

Ann Ishak said...

aku suka tutorial makeup ni...so cepat hupdate

Google