THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 April 2011

(Villa Bungalow AFAMOSA D' FARO) - Next Game Kuiz Serasi Bersama Lak -

Selesai sudah game pertama...pemenang dah berjaya mentrick tipu...malam masih muda ni...takkan tido kot..habiskan boreh je...rugi rugi....dalam plan..ada 3 game untuk malam nya...dan kali ni kita main game ke 2...oleh kerana game ni disertai oleh 5 pasangan...kebetulan okeh...rombongan ke melaka ni terbuka pada geng geng G19..tapi setelah dihitung kira, darab tambah bahagi tolak...ada yang tak dapt join....dah finally 5 pasangan ni saja yang bersetuju...takleh pegi nak buat camner kan...next time okey...takpe takpe agenda tetap diteruskan...

Game ke 2 ni kitaorang tiru konsep Kuiz Serasi Bersama mcm ASTRO..tapi ini versi kitaorang la...nak uji sejauh mana kita kenal pasangan kita..kuiz ni sangat best ok ...dan kelakar...gelak gempita bergema...siap ada disclaimer...takut takut kang ada yang kena tido luar...hehehe..bila time ni la kita nak tau...apa pasangan kita tau pasal kita dan pasal dia...tak kisah la baru kawen ke..lama kawen ke...menyeronokkan...bila jawapan sama tu...auwwwww rasa awangan berbunga je...


geng suami suami memasing dah duk standby menanti soalan...macam nak jawab periksa


kertas dan pensil diperlukan untuk kuiz ini..tengok tu memasing dah prepare...jawapan salah ..siappppp..tido luar



diorang ni komplot ke duduk dekat dekat...jawapan jangan sama sudah..bini korang orang lain lain yer



ni lagi best laki melor, along cari pot baek punya landing....comel kannnnnnnn..hehehe sure jawapan terbaekk


okeh semua....dengar sini soalan aku nak bagi...aku main jugak tau takde komplot ngan laki sendiri...


memasing nak jawab soalan semua cari pot selamat....jijah rileks je sambil layan Ishka...macam confident je leh dapat markah penuh



tengok melor dan along sepakat dekat dekat...eh cannot cannot...main isyarat mata la korang..tak aci



aku la pemberi soalan ...penjawab soalan....dan paling last siap...ada harapan ni jawapan tak salah


aida tgh khusyuk jawab soalan...jawab da jawab...abg naie gigil tu


time ni rasa dah habis jawab soalan kot...so kena tukar kertas jawapan berpasangan ...so orang lain yang akan bacakan


bila jawapan salah je...salah menyalah...hahahaha....ini kes baju kegemaran...tetiba color PINK kuar...haha...padahal bini suka merah


bila jawapan salah...terus rani tunduk kaku...hahaha apa ni..dah surrender ke...apa nak buat basikal jadi kereta kuda


aida ko lak lagi best....mata mu yang besor memikat hati abg naie...hehehe kantoi...alololo


disclaimer disclaimer...hahaha....bila jawapan memasing dah tau...kan..kelakar banyak yang tak tau rupanya


huwaaa ngantuk....dah kalah memasing mengantuk hahaha....jawapan tak sama kan...tu la para suami ....korang ni kena belajar kenal isteri tau...belajar jadi romantik..baru bini rasa di hargai



BTW, inilah soalan maut mencengkam jiwa...hahaha...hamik ko....tak serasi aku tak tau la lagi....tapi jawapan semua adalah kelakar....tak masuk akal pun....kadang kira rasa dah kenal ngan pasangan kita tp bila bagi soalan pelik sikit ..haaaa mula la mengelabah.....pastu jawapan mengarut je.....lawak lawak....semua benda terkeluar...kete kuda. la..basikal...pink color...mata bulat..debab...adeh pecah perut...tapi ini semua la yang merencah kan asam garam rumah tangga...tak gitu..oleh kerana semua tak dapat jawapan full so boleh masuk bilik hehehe...average markah semua 9/20...jadila dari tak kenal langsung...yer dak...dan the pasangan yang bergelar serasi bersama malam itu ialan pasangan Norman dan Ogy...berkat baju hitam sama kan...hihi..lain kali nak masuk contest camni pakai la baju sama..konpom menang..13/20 tuuuuu







Habislah kisah satu malam yang havoc, kelakar, kecoh...dek penangan kuiz berghantu ni cancel plan game ke-3...jom tido...esok apa citer lak...NEXT!!












Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

6 comments:

ratusiput said...

sme sporting.

farahfatihah said...

wahh bagus..aktiviti yang sihat

Eri-chan said...

hehe..ko markah berapa lak..

Just Call Me Bitt said...

aakakakakakakakakak habiss...best la mimy main game cenggini...

Softtouch [Hanim] said...

wa...meriah...semuanya sporting..bagus jgk kuiz tu mimy.mgeratkan silaturrahim n kita akan lebih kenal psgn kita..

Ann Ishak said...

dont tell me yang ko dapat markah bawah 9/20 tuh

Google