THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 May 2013

Set Dining Most Wanted Yo

Kesian kan baru nak dapat perabot idaman baru ...baru la nak beli set dining...selama ni makan duduk bersila je hukhuk..eh jangan tak tau duduk bersila adalah kesopanan yer...huhuhu...masak sampai sakit pinggang la ko...adehh......nak beli set dining adalah banyak kali bertangguh sebab aku adalah cerewet nak sangat yang idaman di hati tu...

Masa kawen adik aku Ekin bagi duit RM200 suh beli apa benda aku nak...aku decide nak beli set dining...memula dulu nengok kat Cavenzi ada jual idaman hati...tapi hold dulu sebab still tak pindah lagi masih  duduk dengan rumah parent lagi...keinginan nak idaman dining dah lama sgt..ko bayang la tahun 2011 kawen...2013 baru la pindah...maka boleh la beli...yeayyy

Pencarian bermula selepas pindah...punya la cari idaman most wanted ni...payah sangat nak jumpa ...masa nak beli dulu takde stok la...harga tak masih mahal la...dulu harga dia RM399 tau..total caj tambahan penghantaran RM100...hmmm ragu ragu nak beli sebab mahal nya...tunggu dan tunggu lagi...yer tunggu la buah tak gugur ye...dah fedup aku nak beli set dining ikea je..ala yang color putih harga RM129 kot..pastu kerusi putih beli lain satu RM 29..tapi EA tak setuju...dia tak kenan color putih...dan dia kata kos macam mahal bila total up semua...hmmm.sedehh ...tak berdining la aku gini..

Ye penantian buah gugur berjaya...yeayyy dining most wanted idaman hati dah keluar stok balik...tapi bukan kat cavenzi...kat wescourt...errr ragu ragu nak beli ...macam rasa eh boleh percaya ke hah....tawakal je la sebab nak sangat most wanted kan...promosi set dining dapat RM99..wowwwwww...pastu caj penghantaran macam biasa RM100...dan paling best kena tunggu sebulan...erkk apakah...macam tak sanggup tunggu...ada gak perabot lain aku berkenan...kalau amik sekali caj satu je kan..tapi tu la aku waswas...so aku cakap tunggu set dining ni sampai baru la aku boleh percaya wescourt ni...

Yang ditunggu genap sebulan telah tiba..sampai masa tarikh dijanjikan pihak wescourt call nak hantar...tapi timbul pulak masalah tak tau tempat pulak...adehhh...sudahnya aku kena guide tunggu diorang kat Giant Batu Caves bawa sampai rumah..kalau gini baik tak payah caj penghantaran kan...pehh sungguh berliku aku nak set dining most wanted ni...nak sesangat kannn...apa pun aku sanggup...hihihi...set dining most wanted dah sampai..diorang pasang siap..susah ko nak pasang bagai...akhirnya most wanted idaman dah siap pasang ...boleh la berdining kita anak beranak makan di dapur...oh bestnya...paling best takde la aku hadap sakit pinggang berdiri nak memasak....pasni boleh la soping perabot kat wescourt..ok boleh percaya...


Set Dining Most Wanted idaman hati sejak bertahun tunggu ...asik la takde stok tau

Hampir nak beli set dining IKEA yang ini sebab frust sangat tak dapat yang most wanted...nasib EA bangkang...ada hikmah gak tu


Nah suke suke akhirnya set dining most wanted sudah ada di dapur ku..i likeeeeeee

 Susun susun decide letak tengah dunia kat dapur tu...dapur sempit gini la...dapur aku takde kitchen kabinet...ruang terhad...tapi boleh la untuk memasak berkuntau kelentang kelentung..

Semangat Fayel pun sama join makan rasmi bersama set dining baru .....asik la bebel hempas tangan ke meja...ouchh no Fayel ..mama sayang tau bau kedai lagi tu...



TERIMA KASIH BUAT ADIK KU EKIN KERANA EHSAN WANG HADIAH WEDDING, KAKAK MU TELAH DAPAT JUGAK SET DINING MOST WANTED INI....OK BAKAL PENGANTIN BARU NAK HADIAH APA EH...SISTEM BARTER HEHEH







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

19 comments:

Mr n Mrs Zaidi said...

sy pun suka set meja makan mcm nie...simple n mcm tak mkn ruang sgt...

YanaHime said...

cantik n simple. mcm meja piknik. hari2 berpiknik laa naa ^_^

PinKy MoMMa said...

yg penting jimat ruang kan beb..aku pun suka asalkan murah huhu..pening la kepala aku pikir nak masuk umah ni..

duit mcm airrrrr..haihh

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hehe.. feeling2 makan kedai Korea pun ada nih

ameris said...

very the simple yg penting jimat ruang jimat kos.
#mahal gak kos penghantaran ni ekk?

Riana said...

tetiber terbayang kl set dining ni kat rumah sendiri..indahnyer..heee

CikNaa said...

murah tu kak mimy..ciknaa beli jgak set ni beza kerusi dia ada 4.. 250 kat wangsa maju.. tp xjadi dining set dah.. jadi meja tupperware kt dapur..huhu.

Nadt said...

kak mimy, nadt beli perabot kat wescourt gak. kos penghantaran rm100 gak tapi smpai ke karak.huhu..tapi dia kata tobat tu la last hantar karak, jauh giler katanya.huhu..anyway, cantek meja tu..

safiyyah osman said...

Banyaknya blender..hehhe.. smart la..ala2 jepun gitu..tp jepun duduk..fayel hensem boy muka makin garang..

Chekgu Azrine said...

Lawanya...saya pun berkenan..heheh

noradzlina.kamdani said...

mimy , cousin aku pun ada bli dining table mcm ni. tp xtanya dia bli kt ne la...suke dining table mcm ni...mcm g mkn kt warong

noradzlina.kamdani said...

mimy , cousin aku pun ada bli dining table mcm ni. tp xtanya dia bli kt ne la...suke dining table mcm ni...mcm g mkn kt warong

noradzlina.kamdani said...

mimy , cousin aku pun ada bli dining table mcm ni. tp xtanya dia bli kt ne la...suke dining table mcm ni...mcm g mkn kt warong

m@m@yAyA said...

hurm brla leh tido lena kan kak da dpt idaman hati..
teringat kata mak akk "mimy lau da nak yg tue ttp yg tue gak dia akn dptkn"hehehe

pergh lm gak br dpt kn sebab zura igt lagi akk nak pegi tgk ari yg kita ada gathering kt aeon setiawangsa kn?

tapi penantian da berakhir,idaman hati sudah berada depan mata..hihi
meriahla raya akk taon nie eh!!

CidaZam said...

mimy! semark (smart) arrrrr... yang ikea tu aku rasa akan nampak penuh dapur kot... bukan main pilihan si megat eh!

e.t.t.y said...

berapa banyak ayat most wanted yawww???? hahahahah...

kak, banyaknye blender ko???

SweetLikeWhat said...

akak set makan kite sama..tapi anis nye kerusi ade span..haha..beli kat wescourt jugak..

With Julia said...

Bersih dapur akak....weeeeeee cantik yer set meja mkn baru...wink2 ju yer simple dimple je kak...janji hado :)

ariana8733 said...

ana pon suke set meja camni..ngah mencari gak ni...

kak, byk blnder akak..tu msti adiah kawin kan..hehehehe..

Google