THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 May 2013

Fayel Food : Agar Agar Bintang Hati Perisa Strawberry (1yrs++))

Sejak Fayel dah selera orang dewasa resepi solid food dah takde kan...aku dah rileks sikit ni...anak dah makin besar...sumbat makan aje apa ada sama mama n papa nya....lagipun Fayel ni selera makan tak tekun...jadi aku pun jadi tak tekun nak masak khas special..apatah lagi nak berbento bagai...nan ado anak bujang aku nak makan.....aku rasa lagi dia terbalik kan makanan semua....

Ok ok terpanjang mukadimah sebenarnya nak share resepi mudah Agar Agar Bintang Hati Perisa Susu Strawberry...mood rajin bangun pagi hari...ala senang mengila nak buat...pejam mata pun boleh...cer ko tgk pejam leh jadi ke tak...hehehe...khas untuk Fayel...inspirasi twinkle twinkle little star...khas untuk bintang hati ku...boleh jadi makanan minum petang...kudapan ke...bwa berjalan ke....boleh share makan sekali ke ngan mama nya...owh i like bebeh...nah silakan la try buat...



Agar Agar Bintang Hati Perisa Strawberry 
(umur setahun ke atas)

Bahan bahan 
Satu peket serbuk agar agar, 
200ml bersamaan satu kotak kecik - air
200ml bersamaan satu kotak kecik - susu strawberry dutch lady (susu coklat or putih pun boleh)
1/2 cawan gula..** option tak letak pun takpe...nak letak pun boleh untuk tambah manis je


Caranya 
Masukkan air + serbuk agar agar dalam periuk atas api...biarkan kacau sampai mendidih...campur gula kalau nak...pastu dah larut masukkan susu strawberry..kacau lagi sampai sebati dan mendidih.....siap!! then dah boleh masukkan dalam bekas bintang or apa benda bekas korang suka...sejukkan sekejap..masuk peti ais bagi keras dan sejuk...oh sedappppss...






ADA BANYAK JUGAK FAYEL FOOD DALAM DRAFT NI...ADA NASI LEMAK, NASI GORENG, NASI AYAM, BIHUN SUP KARIPAP VERSI KANAK KANAK......NANTI AI SHARE KAY...








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

With Julia said...

Mak budak tgk pun leh mkn nih...best lah bila anak dah besar apa kita mkn dia mkn...just add onn susu dia jerk kasi lebih..weeeeeeeeee Qi cpt2 ler besar syg...x larat nk ke hulu ke hilir bwk stroller x macho heheh

ameris said...

rasanya mama yg konker lebih nie...

e k i n ♥ y u s r i said...

dah lame akak x share pasal fayel food nie
hehehehe

fifi said...

haah kak..sharela lagi pasal food fayel.sy ni tak berapa nak gigih nak buat benda gini..kalau takat bakar2 sikit tu,bolehla..

Mooniqueen said...

alahai bestnya... nak sikit boleh?

Nadt said...

rasanya mama saif yang ngappp lebey agar2 ni haaa..

m@m@yAyA said...

Akk cepatla share psl nasi goreng ngn nasi ayam tue..
Rindu nak akk update psl solid food nie..

Chekgu Azrine said...

Wahhh..tak sabar nk tunggu aish besar..nk bt utk dia..ngee

ctmah said...

mummy fayel..jgn lupe share tau =)

apa2jelah said...

mummy fayel memang rajin
sedap nya terliur mama damia ni

miazara ina said...

bagus kak share resepi...mia sekarang pun gigih memasak utk resepi solid food fateh

ariana8733 said...

dapnyeeeeee..fayel, aunty nak ckit.........

~ NANA ~ said...

comeyyyy...pandai mama fayel ni masak...hehe

Misz Pinkie Winkie said...

nampak sodapp..

Google