THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 May 2013

Selesai Sudah Perkahwinan Adik ku Ekin n Zufar....

Hai..lambat pulak aku update blog..sebenarnya last week aku bzz adik aku Ekin buat majlis nikah dan sanding...maka ko pepaham je la yang sibuk opcos tuan rumah...yer la rumah aku pun sebelah je...tumpuan gak umah aku tu...kena la kemas apa yang patut...aku as kakak kira tuan rumah jugak...tolong itu ini....kali ni buat kat rumah...kalau 3 tahun lepas majlis aku buat kat dewan ...sepatutnya memang buat kat dewan tapi dewan komuniti fully booked...maka buat la rumah lagi pun permintaan sedara mara jauh...ramai nak kenduri buat kat rumah..nak tengok rumah parent aku katenyaa...

Alhamdulillah Ekin dah selamat sah menjadi isteri kepada pilihan hati nya, Zufar...dari sesi kenalan budak sebelah rumah akhirnya ke jinjang pelamin...aku pun dah dapat adik ipar baru...biras baru sama jantina dengan EA...dan lepas ni senang la nak pegi memana vacation family Zufar dah tak tido ruang tamu lagi......kalau tak Zufar kalau ikut asik kena tido ruang tamu la hehehehe....makan hati je la nengok semua tido bilik kan...hihihi... apapun selamat semua...selamat datang dalam keluarga kami Zufar....selamat datang alam rumahtangga yang baru nak bermula ini....bersabarlah dalam menempuhi alam permulaan kehidupan bekeluarga ini..nak nasihat lelebih pun aku belum otai lagi dalam rumahtangga...masih belajar selok belok berumah tangga dengan baik..

Selesai sudah majlis...sedara mara dah balik..khemah dah bukak...rutin normal macam biasa...yer memang aku penat rasa nak pitam...baju 4 trip basuh yer la ada majlis tak kan aku nak sidai baju kot...dah la depan rumah jadi pot karaoke pa system...dan lagi rumah kasi sapu dan mop..keluarga mentua aku datang juga tumpang tido rumah aku..penat penat sampai demam la dibuatnya...kepenatan sesangat....sakit kepala , tekak jangan cakap la...perit...gitu la penangan melayan tetamu...nasib tak payah masak...catering ..kalau masak aku rasa seminggu pun tak habis kemas kot...huhuhu...apapa pun semua dah selamat berjalan lancar cuaca pun sangat cerah ...selesai sudah....sila la jamu mata layan gambar tak rasmi dari henpon sajo...


Orang mengemas dia pun sama jugak 

Orang kuat majlis sibuk tu huhuhu

 Ready outfit Fayel untuk majlis mak lang nya

 Pelamin dalam rumah untuk nikah

Bersiap pagi untuk majlis akad nikah jam 9 apgi..bersama haji kenit

Haji kenit memalu kucing ...hehehe...

Berdebar debar tunggu akad nikah

 Selamat sudah akhirnya...congrat adik adik ku

Selamat datang Zufar dalam keluarga kami

Pelamin luar rumah untuk sanding

Budak kpop ready nak buat show hihih

Budak kpop time ni dah mamai mengantuk tahan mata

My boy ...anak lelaki saya jadi pemalu hari tu...dengan orang semua tak layan..grr apa pun tak boleh

Kepenatan surrender akhirnya selesai show hehehe

Selamat Pengantin Baru Ekin Zufar...

Candid...Zufar tak leh berenggang dengan henpon nya....Ekin dah cekak pinggang tu

Adik ku Ekin...


The only one n available...tak lulus SPM siap ko...kena kawen eh

Adik beradik sedarah

Pengantin lama mengimbas memori kahwin ...tapi Fayel tak bagi chance ye gambar berdua









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

Teena Tna said...

Fayel nmpk comel ngn jubah tuh..

Allene said...

adik lin kawen pun lin penat... tu belah lelaki je... uhuuh encem la fayel... lagi2 pkai jubah...

CikNaa said...

wah mcm kpop dah fayel!

ameris said...

wahh... kemain fayel mengalahkan pengantin.

#mimy sorry sgt tak jd gi. saya kena deliver lasagna ke bangi.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

cantik pengantin berseri seri.. kalau buat kat rumah penat berganda kak. smart lah jubah Fayel beli ke tempah tu

Ann Ishak said...

cantiknya MERAH itu :)

Nadine said...

congrats mimy, dapat adik ipar!
semuanya cun2 n handsome2 blaka :)

UMIE SUE said...

AKAK JOM TEMPAH HEADER NGAN SUE
JUST RM5 DAN RM3 JE

http://suhaidasupalio.blogspot.com/2013/05/header-murah-rm3-dan-rm5-sahajacepat_28.html

Anak Lebah Comot said...

kak mimy cantik bermackup..
fayel rajin tul...suke tgok jubah fayel...

Aida78 said...

kpop fael nak kacau jugak jgn bagi mummy berdua dgn papanya hi2....

m@m@yAyA said...

xdpt jmp fayel hensem..
smp da petang nsb baik org rmi gak lg dtang lau x segan asenya..~

Kimchi (ijat) said...

salam.
cantek pelamin garden..bole tau amek ngan bridal mn?

tq

Google