THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 May 2013

Mari Mengenal Gaya Imej Anda...Jom Buat Kuiz

Seperti yang pernah diwarwarkan dulu pasal kelas imej secretary aku attend...hari ni nak sharing info kenali imej kita...so korang boleh jawab soalan dibawah...yang aku tick tu aku nya part...korang boleh tick sekurang kurang nya tiga saja..jangan lebih dari 3...kenapa 3...kerana yang ketiga adalah aksesories...kalau korang tick 4-5...gaya korang akan jadi macam lady gaga, didie alias...paham tak??? sila jawab dengan jujur apa yang anda suka bukan apa yang ada dalam almari anda yer....lets do...




Setelah jawab soalan dan kira.....mari kita check personaliti mana satu markah yang lebih pada korang....so boleh la rujuk disini...contoh macam aku nya :1st banyak A - Natural, 2nd pulak F-Alluring dan ketiga untuk aksesories H-Sporty...jadilah NATURAL ALLURING + SPORTY (aksesories)...so dah tau gaya kita.....contoh macam aku gaya utama Natural...kebiasaan natural baju adalah polos..lebih kepada natural, simple...

Contoh artis natural adalah...RITA RUDAINI, LISA SURIHANI...pakai la simple natural dia adalah cantik...betul tak...untuk Alluring pulak..dia macam most alluring lebih kepada corak harimau, snake..ada ciri campuran dramatik+kreatif tapi orang alluring ni dia lain dari lain...pakai apa je nampak seksi menggoda...biasa alluring ni corak baju dia unik...contoh artis Alluring ialah..WATIE ELITE, NABILA HUDA...gaya diorang nampak kan ala ala seksi menggoda..

Ok selain itu ..aku bagi contoh artis dan gaya ye....
  • KLASIK - UMIE AIDA, VANIDA IMRAN, SITI NURHALIZA..cuba 3 orang ni gaya dramatik...tak kena kan
  • ROMANTIK - NORA DANISH..so far org romantik baju dia very girlish..comel je
  • DRAMATIK - ANITA SARAWAK, DIDIE ALIAS...opcos 
  • KREATIF - YUNA, ZIANA ZAIN...gaya diorang jadi trendsetter
  • ELEGANT - ERRA FAZIRA....tak syak lagi
  • SPORTY -  LINDA ONN, FASHA SANDHA..why fasha.?? cuba tengok gaya sebenar dia ..more jeans n shirt kan...







So dah tau apa gaya korang lepas ni boleh la check almari nengok baju sesuai di pakai....sedikit sebanyak ini dapat membantu kita bergaya tanpa jadi mangsa fesyen...dan jugak kesesuaian imej dengan personaliti diri kita...aku selalu je jugak jadi mangsa fesyen..konon tengok cantik di mata...tapi tak tau orang nengok mengata kan....eheheh........kadang kita beli baju main rembat je masa sales kan...walhal baju tu tak sesuai dengan kita...lalu membazir je tersadai...selamat mencari imej uolls...


Contoh gaya cuba cuba dipraktikkan dengan gaya ku NATURAL ALLURING + SPORTY :))..budak baru belajar jugak..huhu


Corak baju adalah Alluring+Kreatif..tudung Natural ...Handbag Sporty

Tudung dan Baju Natural...aksesori Handbag Kasut Sporty

Tudung Natural Baju Natural Alluring ada corak binatang...Aksesories Sporty
tips dari kelas grroming **pilihla tudung dan kasut sedondon dan diff than warna baju...trust me u will look something awesome ...bukan handbang dan kasut sedondon yer....itu adalah cara lama ...lain kalau u bekerja luar jumpa orang like artis ke

Tudung n Baju adalah color oren adalah Natural...skirt adalah dramatik ada alluring sikit sebab beralun

Pilihan baju kurung corak binatang rama rama ada ciri alluring...color kuning ciri natural...tudung biru sama dengan kasut sedondon



OH YER AKSESORIES ADALAH MERANGKUMI HANDBAG, KASUT, RANTAI, JAM, GELANG, BELT, BROOCH...






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

atoyissan said...

owhhh..bagusnya..nak try tp tgh bz ni..jap gi aku try

ameris said...

saya ada gak attend grooming course. mmg cikgu akan citer detail ttg style & fesyen ni dan bgtau apa yg sesuai dgn warna kulit kita, ketinggian. sronok!!

ayahmamilisa said...

suka tengok cara mimy bergaya..keep it up :)

fifi said...

sy asyik pakai baju kurung..pastu pakai tshirt dgn sluar jer.. =.=

Diana Aziz said...

nana punye classic + elegant + alluring... ptt la nana rase nana lg sesuai pakai bju kurung n sedikit bling2... :)

Ann Ishak said...

mangaiiii juling mata ahkak, banyak bebenar helaiannya :)

intandayani said...

ok sgt membantu..cume blom smpt nk menjwb lg skrg..tq mimi mmuahhh

ctmah said...

baru jawab soalan 2,3 tapi tangan dah laju scroll mouse ni tgk gambar2 mimi..hihi!
good sharing ni

With Julia said...

i likeeeeeee grooming diri sendiri hahhaha lawo kak mimy dressinggg awwwwwwwww

Siti Haslinda Sadiken said...

boleh di jadikan panduan hidup nie..

Teena Tna said...

Wahh..nie menarik ni, nak try lah..
Btw, nice to see your blog, i'm just started in blogging, please visit mine too. :)

insanbiasabiasa.blogspot.com

Liyana said...

tq kak mimy kongsi kt sini, xdela rase rugi sgt xdpt attend course ni..hoho

Google