THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 May 2013

Megat Junior vs Megat Senior Berkasih Sayang

Seperti sedia maklum kan...Fayel dan papa tak boleh dipisahkan...2 orang megat ni sangatla rapat....nampak ketara bila Fayel semakin membesar...huhuhu babai mama...mama tengok je gigit jari...muahahaha...biasalah anak laki kan...tapi biasa aku dengar anak laki biasa close dengan ibu...tak kisah ibu ke bapak..yang penting keduanya adalah parent...sapa tak sayang anak ye tak...

Situasi aku sekarang memang ketara Fayel adalah anak papa...gen Megat kuat betul...dah la nama pangkat dah sama...salah satu sebab aku bagi nick name Fayel sebab ni gak la...aku tak nak sampai ke besar orang panggil Megat...kalau belah mertua aku.. Megat je ada 4 orang termasuk ayah mentua aku...dah bila gi memana orang duk panggil Megat..ye megat mana satu ...hihihih...now si megat junior ni muka dah la sama macam papa dia...ramai betul duk kata muka megat sebijik hehehe...yer saling tak tumpah kan...cer tengok kalau dia tido sama habis....apa apa hal pun hidung iras mama kay...mancung kedepan auwww

Paling ketara rapat 2 beranak ni bila duduk bersama...bergurau senda...berpelukan ...Fayel mengada lak tu...kemana aje papa dia pegi mengekor je...sampai papa dia nak gi toilet pun dia duk mengadap...hehehe...padahal kalau nak ikut papa dia balik lewat malam tak jumpa...siap pegang tepon say "hello papa"...padahal aku yang selalu call Fayel hari hari kat opis..papa dia jugak dia ingat...#sentaphatimaknak#...papa Fayel ni garang gak...Fayel buat perangai memang dia tegas...begitu pun Fayel tetap la sayang lagi dia peluk nya...cuba aku jegil mata cekak pinggang...memang lari ke papa terus...

Semalam nya citer lagi best sebelum tido...rutin biasa..pujuk masuk tido .."Fayel kiss hug mama meh"...Fayel terkedek berlari beria ke tilam sekali ko dicium papa nya sedang asik nyenyak tido tak sedar diri bertubi tubi...siap bunyi muah...errrkk Fayel...mama yang panggil tau papa dapat habuan ...ini tidak adil....sekali lagi..."Fayel kiss mama please"...lagi dicium papa nya berkali kali siap tangan buat hug...huwaaa nak kata apa...gitu la anak penangan anak manja papa si megat junior...

Sebenarnya aku tak de la jeles sangat bebenor pun...dah nama anak bersama kan...suka jugak tengok kemesraan papa dan anak...walau makan hati dalam kan...eceh wahh...cuma pasni dah besar sikit konpom ar Fayel tak nak geng mama soping..ciri ke padang bola dah ada ni..ok fine...ni yang dah rasa beria sangat nak baby girl...please doakan saya tengah berusaha ke arah no.2... In Sha Allah semoga dipermudahkan...apapun inilah 2 megat kesayangan hati ku....sayang dunia akhirat...tanpa 2 lelaki ini siapa la diri ku ini....tiadalah tittle isteri dan mama :))...


Sumber FB
Info Fakta Tentang Anak Anak Kita Beza Boys & Girls

1. Anak tunggal slalunye lambat cakap.
2. Anak pompuan ckp byk 3 kali daripada lelaki
3. Bermain dgn anak2 meningkatkan kegembiraan emosi mereka
4. Anak lelaki suke fizikal touch dgn bapak. Main ultramen, pergi padang.Klu anak lelaki x dpt fizikal touch die akan suke bergaduh dgn adik2 die - Touch ngan papa dah ada...cuma belum ada adik.hihih
5. Interaksi antara ibu bapa dan anak dgn bermain akan membina bonding antara anak dan parent.
6. Anak2 pun stress sbb x keluar rumah. So cuba cari masa bawa anak keluar dari rumah.
7. Anak perempuan mempunyai potensi lebih besar dari sudut kemahiran berbahasa (verbal)
8. Anak lelaki mempunya potensi yg lebih besar dari sudut kemahiran visuospatial (ruang). Asuh kelebihan ini dengan memberikan mereka peluang bersukan seperti bola sepak, menunggang basikal. Doktor galakan belikan anak basikal kerana ini akan meningkatkan skill mereka - Fayel dah nampak interest bola sepak 
9. Kanak-kanak yg mempunyai kemahiran membaca akan mempunyai kemahiran bertutur dan berbahasa yang baik
10. Kanak2 yg sering berdamping rapat dgn bapa mereka didapati lebih berdaya saing dlm byk hal. Lebih berkeyakinam diri, sayangkan diri sendiri, mudah menyesuaikan diri di sekolah, kemahiran interpersonal yg baik... - In Sha Allah mudah mudahan...ok Fayel rapat la papa mama tak jeles huhu




Fayel bff Papa..sharing sharing barang

Kawan gaduh jugak..hahaha

Kawan makan bersama


 Kawan lepak mamak...


Kawan ketika sakit 


Kawan iringi papa balik kampung



Kawan setia menunggu papa dalam bilik air..skodeng eh..hihihi


kawan buli papa tido atas perut
kawan peneman tido...tengok pic ni terus teringat malam tadi nya kes...suh cium mama..papa diciumnya

 Muka berkerut masam aje..sebiijik muka papa dia kan...agreed tak??





LIKE FATHER LIKE SON...HUHUHUHU







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

15 comments:

With Julia said...

Happy moment with beloved papa and mama also ye fayell hehhe sungguh cute anak sis mimy nih...nanti mama kena cari geng baru gegurl plak...aminnnnn

Allene said...

uhuhuh.. tu blum ada adik lagi tu kak mimi.. da ada adik, lagi la ikut bapak je...

as ♥ Leenda said...

ahhhh..kak mimi..asyraf pun mcm ni..adeyyyy..sayang sangat lah konon kt abah dia tu..mementanglah mummy garang..eh?

Ros Anis Rusli said...

kwn stia tgu dpn toilet tu yg xmenahan tuh..hehe...fayel2..

yasmin nana said...

waiseh....si engsem fayel. geram auntie min tgk. fayel rapat with papa coz sllu tgk papa. affan jarang2 tgk papa. so, berkepit dgn mama 24 jam. heeeeeeeeee.....neway...syukur alhamdulillah. kita sudah ke fasa seorang ibu. syukur sesgt kan dear? ^_^

PinKy MoMMa said...

mimyyy aku tak boleh tahan tengok gbr dia tunggu papa dia dari bilik air tu kahkahkah..kelakar okeh!

aduhai fayel..anjer sgt ngan papa kan..tak pe, mama untung boleh byk berehat huhu..anak anak aku makan jer cari aku..mentang2 badan mak kus smangat kan..aihhh

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

haha.. agreed kak. muka mmg seiras. tp tak panas ek. suka lah papa ada geng

ameris said...

gambar depan toilet tu bukan lakonan kan mimy. lawak la fayel ni. alahai.. senyum sensorang tgk fayel

fifi said...

Anak sy pun rapat dgn papanya.hehe..smoga akak dpt baby girl cepat

m@m@yAyA said...

mmg bff sguh smp depan toilet setia menanti~..hihi

Chekgu Azrine said...

Fayel sgt handsome...hehe

Riana said...

anak bapak..heee

Nadt said...

alahaiii..kalau nadt pun jelesss..tapi so far saif geng ngan mama je. agaknya sebab jumpa papa seminggu sekali je tu yang jadik kureng. tapi bila papa sampai umah, kemain beria peluk.hiii..

Beautyfull_Maria said...

tp klu tgk dr gmbar2 akak x nmpk pun Fayel ikut muka daddy dier..lbh byk ikut mummy,maybe klu jmpa life lain la kot...

noradzlina.kamdani said...

xpe ...Jgn jeles mimy. sng sket idup ko Klu fayel rapat dgn papa.

Google