THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 May 2013

Doa Untuk Adik Aqil Hamzah @ Mommy Erina

Salah seorang geng Gojes Blogger Mommies (FB) kami Erina menerima ujian Allah...anak nya Aqil Hamzah telah dimasukkan wad ICU atas sebab demam dan seterusnya dijangkiti virus STREPTOCOCCUS ...sedih sangat bila dapat tahu berita ni...sebab kami dan geng blogger mommies agak rapat saling bercetita tentang anak masing masing..bila dapat tau Aqil masuk ICU...aku memang berdebar ...balik keje semalam terus ke Institut Pediatrik HKL nak melawat Aqil dan nak bagi support kat Erina...perasaan sedih sebak semua ada...tapi aku tahan perasaan itu untuk tidak melemahkan semangat naluri kesedihan seorang bergelar ibu...berat mata yang memandang berat lagi bahu yang memikul...tapi apa daya aku ...insan bergelar ibu jugak....air mata mengalir jugak...walau apa pun ku titip kan doa tak henti buat Aqil Hamzah yang usia sebaya anak aku jugak....Aqil kuat yer...Aqil mesti berjuang melawan penyakit..Aqil kuat sayang...Aqil pun ku anggap seperti anak aku jugak...apatah lagi kami pernah berjumpa beramah mesra....Mohon doa kalian untuk anak syurga ini termasuk anak anak kita semua....semoga ada kesembuhan untuk nya..Amin...



"Ya Allah, Tuhan semua manusia yang dapat melenyapkan penyakit.
Sembuhkanlah, Engkau sahajalah yang dapat menyembuhkan.
Tiada yang berkuasa menyembuhkan kecuali Engkau,
suatu kesembuhan yang tidak meninggalkan penyakit."

(HR al-Bukhari)




Tabahkan hati mu sayang Ena...





Ena yang kuat semangat...be strong tau 

Sumbangan ikhlas dari Group kami ...Alhamdulillah all the geng turut mendoakan untuk Aqil

Aqil Hamzah cepat baik sayang...paling kiri di dukung oleh mama nya ketika birthday setahun...Aqil aktif budak nya...comel sangat...











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

18 comments:

PinKy MoMMa said...

moga aqil cpt sihat dan mamanyer kuat dalam menempuh dugaan ni..yakinlah Allah nak berikan sinar kebahgiaan lps ni..

teruskan berdoa..dan kami juga turut mendoakan anak comel ini..insyaAllah, Allah bersamamu mama..b strong ya! hugssss..

ctmah said...

seriously rasa gelabah sgt2..mama erina kena kuat utk aqil. kita doakan yang terbaik utk adik aqil..amin

faizura razak said...

moga aqil cpt sembuh....amin....sebak walaupun xmengenali aqil n erina closely..

Mama Damia said...

semoga aqil cpt2 sembuh..sama2 kita berdoa tuk aqil ye kak..

SweetLikeWhat said...

SEMBUHKANLAH AQIL YA ALLAH...AMIN RABBALLAMIN

Mommy_Cha said...

sebak :(

Nadine said...

kesiannya. i doakan baby aqil cpt sembuh, ameen. kepada ibunya, kuatkan semangat dan tabahkan hati ye...

With Julia said...

Syukur alhamdulilah....dgn adanya group mommy blogger gojes bukan hanya sekadar berkongsi kebahagiaan ttg anak tapi kita juga sama2 berkongsi saat ujian dan dugaan yg dilalui oleh mommy2 gojes yg lain...

Erina...Allah senantiasa bersama mu dan Aqil...aminnn

::puan ungu:: said...

Sedih baca...semoga baby aqil sihat seperti sediakala...Amin.

e.t.t.y said...

aqil kuat kan. cepat baik ye anak...nanti boleh main main dengan kawan kawan lain...
erina, doa banyak banyak aqil cepat smbuh okay...ktorg kt sini, kt merata negeri ni ha tak penah putus doakan untuk aqil....

::puan ungu:: said...

Sedih baca...semoga baby aqil sihat seperti sediakala...Amin.

Chekgu Azrine said...

Sedihnya bilercdpt thu ank2 kecik ni sakit..semoga cpt sembuh ye aqil..be strong!

Nurul Hamimah said...

semoga Aqil kuat dan Allah melindungi dia...cepat2 sembuh sayang..ramai mama2 di sini sayang kamu juga...Amin

Misz Pinkie Winkie said...

sedeynya..walaupon tak kenal..tapie terasa kesedihannya..semoga ibu tabah...

erna said...

terima kasih kak mimy..kita semua perlukan org2 mcm kak mimy ni..

walaupun x kenal tapi boleh mesra mcm ahli keluarga. lagi-lagi usia aqil sama dengan anak kita :(

faizura razak said...

Aqil dh xde ye?huhuhu :(

ameris said...

lemah rasa jiwa ni bila dengar citer ttg anak2 yg sebaya anak sendri sakit.mommy kena kuat mentl fizikal.
semoga adik aqil kuat melawan penyakit.

Allene said...

semoga adik aqil cepat sembuh....

Google