THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

02 May 2013

15 Bulan - Setahun Tiga

Sudah menginjak 15 bulan anakanda putera hero pucuk muda hati beta si Fayel...kejap nya masa berlalu...now ini kanak kanak sudah panjang akal banyak jugak explorasi serba sedikit dia dah pelajari...progress 15 bulan yang memberansangkan..Alhamdulillah..

15 Bulan dah bebas berlari berjalan walau kadang tersangkut terjatuh ...baru dapat kaki kan ..jalan tu mengelabah..laju kemain...tak reti kontrol brek...aku yang seriau nengok...pastu tak reti penat ke...asik nak jalan je...nak mengekor satu hal...pimpin tangan pun tak nak...haishh..masih kena kawal ketat rapi ala body guard..pantang leka...mara ke hadapan..

15 Bulan dah pandai cakap sikit kadang keluar bahasa perancis, jerman, jawa....membebel aje kejenya...ada word simple dah boleh sebut...paling cair kalau sebut..maaaaaaa dengan nada manja...oh melting ko...nak marah tak jadi...paling terbaru di kesan...perkataan baru TAKDOK...apa itu...yer itu bahasa Tganu kite ye..TAKDOK=TAKDE....adoiii pengaruh papa kuat tul...pasni bakal ada G kat hujung Ikang, ayang, ,malang...hehehehehe...

15 Bulan makanan dah pandai memilih....tension nak bagi makan...bersilat berkungtau dengan kerenah tak suka makan nasi...Fayel suka makan unsur mee macam bihun , kuey teow, laksa, pasta, spaghetti...nasi jangan harap eh...langsung tak nak...kecuali kalau nasi tu ada lauk orang dewasa....hamboii banyak cantik Fayel...awak tu kecik lagi jangan berangan dah besar eh...grrrrrrrrrr bab makan je aku emo...dia suka nak suap sendiri dari disuapkan...kalau dia suap hmm siap la...satu hal keje aku nak kemas ...

15 Bulan dah tukar susu baru..now minum S26...memula dia reject...siap buat pulau susu tumpah...aku terpaksa tukar since najis dia jadi cair creamy color kuning...not good...ntah camana tengok kotak S26 terus beli ...memula dia tak nak minum aku frust nak bagi free je...takde sapa respon aku cuba try bagi minum...scoop S26 besar gabak...aku buat eksperimen kenapa Anmum dia suka..Anmum tawar lemak..S26 kalau ikut sukatan scoop gabak dia memang manis sangat...patut la Fayel tak suka..aku tukat scoop anmum untuk S26...sukatan yang sama jugak 4 scoop..Alhamdulillah Fayel dah ok dengan S26...minum pun lalu...najis pun dah cantik...tak cair...rabak jugak bersama S26 huhuhu...takpe la...redha je janji nak minum susu

15 Bulan dah macam abang abang je rupa...ramai orang tegur badan besar tinggi tak macam setahun...macam dah ropa budak 2-3 tahun...baka genetik mama papa nya...yer la baju lama pun semua ketat metat....tak beli lagi baju baru..aku plan beli untuk raya banyak sekaligus terus buat basahan...pakai je la ketat Fayel eh...touch sikit tunjuk body...kukui...walau tak kuat makan...tapi dek penangan susu kuat...badan dia agak kental ..tak nampak debab bambam...cuba dukung...fuhhh nangis..sakit czer aku...lagi kalau tang dia cranky nak mandi ..sebab penakut air ini budak...serius aku tak larat...rasa nak mengelat je mandi kan Fayel...handover to papa...berat sekarang dah cecah 13kg...

15 bulan perjalanan yang sempurna...Syukur ke hadrat Ilahi..Alhamdulillah...semoga membesar dengan sihat sayang....walaupun macam macam perangai ...mama tak kisah pun...kamu la penghibur kami...muahhh



Fayel dan singlet ..kelakar pulak..macam ropa apek duk kedai kopi...heheh...gitu la setia ngan baju lobang nya...badan mahal gini la

Fayel choc lover....momot momot....eksyen eh dapat makan choc belakang mama...depan aku memang tak dapek la...lagi hyper tido lambat...

Cubaan taktik pegang sipi sipi untuk mencilok MCD mama...heppp no way fast food

Antara bihun sup kosong dan laksa pedas...laksa juga jadi pilihan...hmmmm so demand...nak jadi orang besar sangat gamaknya


Bila dapat makan sendiri jadi gini la...eksited terlebih...bihun goreng memang feberet dia ....muka kerek apahal tu tak tahan

Susu baru bertukar ke S26 kini..baru je pun tukar....still mahal...ermmmmmm takpelah janji nak minum...pasrah je


Gaya romeo mesti ada...Fayel Takumi kata ko..sambil hisap vapor konon....nak gi cari awek kot....heheheh...

Fayel di hati ku...kasih sejati....walaupun muka persis papa nya yang serius....tak de hal...dalam hati ada taman ni













Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

Nurul Hamimah said...

sangat comel ini budak.....geram...tgk keek dia kick bola tu pun dah cukup geram...hehe

Mommy_Cha said...

Mikha advance sikit dari payel, dah boleh panggil mama, baba. And kalo tanya nak susu..dia akan jawab nakkkkk! hehehehe.

neway, bahasa jawa, jerman, jepun tetap lah dihati, ntah ape dickpnye pon tak paham. tapelah kak. janji anak mau bercakap. jalan pon kemain dah laju, siap berlari hihihihi.

tapi bab main bola taleh lawan payel. hebak tol payel main bola. mikha suka main bas jer. bola tu tak di endahkan nyer...huhuhuhu

p.s: payel muka garang macam abang long jajahan..kuikuikuikui :)
dah beso nanti mesti ramai pengikut ni...hihihihi

m@m@yAyA said...

Alolo abam fayel, memang da roghpe abam2 jer..cepat sungguh masa berlalu


Xsgka gak da hmpir setahun kita kenal kn kak, dr susu trus smp skrg..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

amboih macam racer kereta je sambil wat muka camtu

Allene said...

knp fayel muka garang tu... =) happy 15month fayel...

With Julia said...

abg fayel bijak ar...leh wujud x team bola baru utk geng lain abg fayel? leh la si Qi and geng mommy lain yg ada boboi leh join satu padang....abg fayel jadi coacth yeyyy....

Terer anak mimi makan sendiri...suka bihun lak tuh....mmg cpt betul progress fayel eh mimi...good job :)

as ♥ Leenda said...

13kg?? ayakkk..
asyraf yg 11kg tu pun mummy surrender nk dukung..bengkak tangan hoiii..huhu..

~ NANA ~ said...

aah dah mcm gaya abg long pulak si fayel ni...hihi

alhamdulillah fayel membesar dgn baik...yg kelakar cakap "takdok" tu la...meh duk ganu dgn aunty meh...hihi

veesakura said...

Fayel hensem boy! 13kg?? Sihatnye awak.jeles auntie nengok. meh nak kiss pipi cket! Hihi

Nadine said...

handsome boy!! plg tak tahan gamba makan bihun tu, attitude habis!! :D

Google