THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 May 2013

PRU 13- Ini Kali Ketiga Lah

Bila tiba pilihanraya rasa eksited weh...macam hari raya pun ada...KL lengang...jalan raya balik kg sesak jem...orang berpusu balik kampung ikut alamat kg memasing...aku alamat KL...mengundi KL la...ini bukan kali pertama aku mengundi....ini kali ketiga.....start 2003, 2008 now 2013.....sebenarnya kalau ikut aku anak muda belia ni..hamboi nak muda jugak... mungkin baru sekarang kot nak daftar mengundi...kalau tak sebab abah aku yang memaksa suruh daftar beria ia...masa tu 2003 tu aku baru je 21 tahun dah dipaksa rela suruh mengundi...blur ko time tu...apa pun tak tau pasal politik....

Hari mengundi tiba...Abah aku paling eksited pagi buta dah sms...bangun bangun hari mengundi...cepat pergi mengundi..hamboi semangat orang veteran...aku malas nak gi pepagi malas nak beratur panjang...aku gi tengahari...jalan kaki je...sambil jalan kaki meriah dengan peraih undi...lucky tempat saluran mengundi aku time kul 12 tengahari dah lengang...yeayy...tak payah sesak beratur...terus masuk je..tunjuk ic...calit dakwat jari..setel mengundi...apa seronok mengundi ni dapat jumpa kawan kawan neigbourhood...eh dah besar..kalau dulu jumpa ex pakwe...hahaah kali ni tak de pulop...

Time Fliess..syukur untuk kali ke 3 dapat lagi memangkah pilihan mana untuk negara...walau aku tau isu ni very sensitif..kita kena hormat pendirian memasing...kalau pun aku suka B...ko suka A...itu tak jadi masalah pun...jangan la kita sampai sentap bergaduh memaki hamun sesama sendiri...lagi nengok kat FB ni hamboiii kata kata very the menakutkan....jaga tutur kata la kalau boleh ye...nak mengkritik biar lah berhemah jangan sampai keluar maki makian....

Contoh macam aku sendiri laki bini tak sama parti...tapi kami respect each other..biasa la kalau kita memang ada pendirian memasing..of course la kita rasa parti pilihan kita betul kan...kita respect cuba dengar sesama...bila tegang sikit aku make it funny kelakar...tak jadi la berapi nya...tak payah gaduh...bukan dapat apapun...kita diberi kuasa hak mengundi memilih negara dengan mengundi...apa lagi pangkah jangan tak pangkah...laki aku sanggup balik kg meredah jem tinggalkan anak bini di KL ke negeri asal dia Terengganu untuk mengundi..salute gile....semangat orang pantai timur ni lain sikit...demi negeri katanyaaaa.....

Aku tak nak kupas pasal politik sapa menang ke apa...tak minat nanti blog ni jadi politik .....cuma apa yang aku harapkan pada yang menang penuhi la janji janji untuk rakyat...ditepati bukan dicapati...jalankan lah amanah tanggungjawab pada negara bumi Allah dengan ikhlas...yang kalah kita tunggu 5 tahun lagi...yang penting mengundi !!!...inikalilah ke lainkalilah ke...apasajalah....


Slip mengundi...mari la mengundi...abaikan lambang parti...huhuhu kontroversi kang...lariiiiiiii

Jalan kaki meriah dengan peraih undi...bestttttttttt

Mengundi di sini Sek Taman Koperasi Polis....mana lagi sini la tempat nya...area umah aku jeeeeeeeee

 Saluran 7 untuk golongan muda belia...lengang je tak payah beratur terus masuk...bukti calit dakwat....saya sudah mengundi

Malam hari nak tunggu result PRU...berdebar...Fayel pun tak tido ko...sama gak tunggu result

Mengumbah jangan tak mengumbah...malam result PRU Fayel tido 3 pagi !!!!!!!!

Kemain ye tengok result PRU...bila nak tido...huwaa nasib baik esok nya Isnin mama cuti kan...3 pagi ko dalam sejarah budak ni mata celik

Yeayy papa kita dah balik dari mengundi nun jauh...Fayel is happy

Dah jumpa bye mama...memang kepit aje la dengan papa dia.... citer politik anak beranak...mama biru papa hijau...fayel apa....hihihi



SEMOGA PANJANG UMUR BERTEMU DI PRU 14..






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

ameris said...

seronok kan musim PRU ni...
balik kg dah mcm hari raya, orang ramai berpusu2 balik kg.

'Aien Awien' Husaini said...

: sama plak kite kak... isteri pun BIRU..! suami HIJAU... sangat semangat suami balik terengganu tinggal isteri dekat KL sorang²..!
AGREED... orang pantai timur nie semangat die lain.. haha..!

Ann Ishak said...

"ko lain parti dengan aku...tak nak kawan ko, terus unfriend" hahahahaha boleh pulok putus kawan gitu ek.

anyway u still my lovely friend forever...hug

Nor Eliyana said...

tak kira apa yg kita sokong, semua tu sementara sj. keluarga, kawan2 tu yg lebih penting. jgn kerana hal mcm ni boleh putus pertalian. sayang malaysia!

Mr n Mrs Zaidi said...

hahahha..kita sme la kak, bini biru laki hijau...nasib 2 2 org pantai timur yg bezanya, bini T laki K.... mlm otw balik kg, siap gaduh laki bini..hbs ngudi, xde la gaduh2...hahhaha...

ciknana said...

haha...saya biru...suami atas pagar dua² kaler dia pangkah...1st time mengundi kate dia..hahah

Chekgu Azrine said...

Mmg meriah PRU13 kali ni...

m@m@yAyA said...

kali nie ngundi dasat tul kalah raya..kl lengang gle dasat!!!~

zura nie kali ke2 ngundi,kali 1st ms tue br seminggu kawen nasb baik bkn time zura kwen..
ingat lg ms g ngundi tu org2 kt ctu tegur kawen smlm ke?agknya tgok inai pekat lg kot..huhu pemes amos time tue..kihkihki

amboi abam fayel semangat eh smp xtdo..yaya mama dia kerah tido sebab frust tgu announce kl cuti smp sudah xda..

Nadine said...

HIGH 5 Babe! I pun this time kali ke 3 mengundi, di Gombak jugak :)

SweetLikeWhat said...

hahha..fayel sampai bergendang tgk result pru yek...tahannye mata die..

warna dan tudung baju dah menunjukkan party mana..haha.. ;)

luvDriGhtOne said...

Mmg best plihanraya kali ni..lg2 sjak fb da mkin menular.smpai skrg sy mls sgt nk log in fb..xabez lg cte pru..yg klh xpuas ati,yg mnang goyang kaki.haha..ape pn,hrp janji2 dipenuhi..bkn ini karilah,janji chapatilah..ske hatilah kan sis.:) smoga pnjng umr brtemu pru14.insyallah..

ariana8733 said...

kite serupa kak mimy..ana & hubby pon berlainan pilihan calon..hehehe..hubby ijo & ana pilih biru..

ape2 pon, ana gagal jln kan tanggung jawab sebagai rakyat mesia..x balik ngundi pon...

Google