THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 September 2011

Raya Ke2 Apa Bikin??

Dah masuk raya ke 2...mood raya ada lagi ke?? huhuh...hari ke 2 bagi aku rasa macam tak raya akibat panas bahang melampau aku terjebak ngan kemabukan dan kepeningan...melepek aje la kat dalam bilik sambil berkipas angin...tetamu lak kat Umah Encik Awak di hari ke-2 adalah super ramai....tak hengat orang datang masuk keluar...aku memang tak kuar bilik langsung..maafkan ku mak mertua ku....menantu mu dilanda tsunami lak hari tu....baju raya pun tak sempat pakai jadi hiasan semata...antara di kenal pasti mengapakah aku jadi begitu...sebab nya aku tak dapat menerima makanan yang terhidang..opsss bukan keracunan....kat sana pagi pagi hidangannya nasi aje...perut tak terima...nak ketupat, lontong, rendang, kuah kacang pls....

Alahai tekak ngengada giler....mana la nak cari ketupat daun kelapa kat terengganu oi....dari raya pertama asik nasi je...raya pertama juadah Nasi Minyak, Gulai Daging...erkkk ..mana ketupat daun kelapa ni...ohh lupa sudah aku di bumi Terengganu daaaa......sudahnya aku tak makan....raya ke dua mak mentua masak Nasi Dagang , Gulai Ikan Tongkol....makan sikit alas perut dah muntah..malu aku...kang mak mentua kata aku mengada....tekak tak leh terima aku tak dapek wat pe...huhuhu menangis lagi teringat kan ketupat daun kelapa dan lontong...alahai ko ni drama la...asik nak menangis je...rimas hokehh...

Pucuk di cita ulam mendatang...hasrat dimakbulkan...dengan tak di sangka...Mak sedara EA datang dari Kuantan bawa ketupat rendang daun kelapa, rendang daging, kuah kacang, serunding kelapa....owh my goshhhhhh....yeayy nak nak...terus makan kat dapur ...rindu nya ngan makanan makanan raya wajib ni...makan tak hengat...2 ketul ketupat daun kelapa aku balun nyum nyum....hilang la pening mabuk ko kan...Alhamdulillah kenyang dan lega lepas siksa kempunan....sudah makan senang hati...so leh la beraya?? beraya ke ?? tak de makna...baru feell nak sarung baju raya...sekali hujan lebat daaaaaaaaaa....ok lets tido lagi best di petang raya...hahaha


baju raya hari ke2 yang menjadi sangkutan hiasan semata...kesian baju ....baju ni agak sendat mendat kat bahagian kain...ada hikmah tak pakai..senak perut aku nanti












Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

POSH76 said...

santeklah baju raya hang.....tapi mmg panas masa raya tu

Pepel BoNda AmaNi said...

cantek baju ko nok....aku nyer kain jenis gitu..xberbuat lagi sampai skrang.....tunggu taun depan lak la..buat baju raya..harap2 taun depan slim la balik aku nie..kekekekke

Shu Shinju said...

baju raya akak cantik.. mmg panas sgt aidilfitri tahun ni....

mamyharraz said...

raya kelmarin mmg cuaca panas..sy pun tak de mood nak bergambar2 sbb rasa comot sgt~

takpe baju raya kedua tu mimy boleh simpan pakai lepas bersalin nnt ;)

ZaNa aDieyZa said...

cantiknya baju tu.. kombinasi wrna baju tu nmpk sweet!!

Bitt (double IS) said...

cantek...kain ribben yer bunga2 dekat baju tu..sabau erk mimy...

Natasha Farina Arifin said...

raye langsung tak ujan...panas wooo kat kampong...

mrs_nazir said...

cantik baju tuh... =)...xpa nti bb dah kuar leh pakai..hehe

ratusiput said...

aku pn tak puas mkn ktupt mk aku sbb sik bjln je...pas kuo spital nanti nk masakla...

Softtouch [Hanim] said...

sedih plak sy bila bc mimy smpai nangis nk ketupat tu semua..yelah mgkin sbb dah biasa kot kan beraya kat sini..

sy terliur plak bc bila mimy ckp mak mertua maska nasi dagang tu semua...payah nk dpt kat kl nie..

Google