THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 September 2011

Macam Macam Cerita Terkumpul

As Salam 2 hari masuk keje tak berbblog...mood tak de la...hilang ...kesedapan cuti berganda 3 hari kan...3 hari sure fullhouse open house sana sini...dah cuti 3 hari naik lemak la badan...rasa nak bangun pagi isnin pun malas...nasib la today jalan tak jem sangat...kuar umah kul 8 pagi pun steady lagi leh sampai opis ngam ngam kul 8.30.....hhihihi....itu citer semalam...

Dan ada citer kelmarin sakan makan open house...paling terbanyak makan kat umah Blogger Pepel...adehh mak tok nya penangan masak tak leh elak...aku bedal semua..makan macam lupa diri...paling sedap air asam tomato...pehhhhhh...sedapp....dan akibatnya balik tu kekenyangan ular sawa tak sudah...open house lain tak pegi...alkisah malam nya pulak aku sakit perut mencucuk cucuk....nak lawas air besar pun tak leh...seksa hidup...muntah belahak...je ah sudah...perut tak sedap ni...ni tak best ni....dah kena macam tu merengek menangis la...tido tak leh weh..mendodoi derita...tengah malam bangun kul 1 pagi..tak tau nak wat pe...mak pun kaget ..muka cuak..nak buat apa...suh pegi klinik 24 jam tp aku tak nak condition mengandung kan...so tunggu esok je...Encik Awak pun dah start bebel buka cerita ngan mak ..katanya aku makan tak beringat...lupa diri..semua bedal...dah la sakit...husben n mak bebel jugak...haiyooooo...nangis double triple...

Semua dah panik tak tau wat pe...nak sapu minyak memang tak boleh...nak urut pun tak boleh...Encik Awak kata nak tuam belakang badan ngan air suam panas bagi reda...so letak air suam panas dalam botol kasi gelek gelek kan kat belakang badan...Encik Awak buatkan juga teh panas pekat ...kasi minum...Alhamdulillah lega sikit tido...dan kentut pun dah berbunyi lega...sah angin dalam badan...tetiap 2 pagi, 3 pagi Encik Awak bangun tolong tuam badan...oh legaaaaa....dah boleh tido ngan nyenyak...dah sah esok ahad nya...semua open house dibatalkan atas arahan Encik Awak...no open house tomorrow...sila berehat...perut baru naik baik...menurut perintah...huwaaaaa ahad tak dapat makan raya yang best....huhuhu

Esok ahad ..perut dah kembali ok..so tak yah pi klinik...berehat rehat je kat umah...lupakan open house buat tak ingat je...perut dah ok..batuk hokhok berkahak lak menyerang...yer salah satu jugak akibat minum ais mengila...tak hengat dunia...main sauk je air batu teguk....gulp gulp.....alahai...tak tahan...apa pun tak boleh...kronik gak batuk ni..sakit bawah perut aku dibuatnya...batuk sampai tak leh nak keluar dah...punya batuk tahap tegar...cuba petua tadisional tak menjadi..biasa aku buat madu perah limau..tak datang kesan..nak gi klinik malas...risau nak makan ubata sembarangan walaupun boleh...nak elakkan...tak dapat nak elak gak...aku pi la check gynae aku...dia suh makan ubat...tekak dah merah...takut kahak berkumpul nanti aku senang nak kena Asthma...owhhh...tidakkkk...tapi cuak nak makan ni...makan pun belum patut kan ku makan? jumpa satu petua lain...Kicap perah limau...nyum nyum sedap...agak berhasil batuk dah kurang...patut makan ke tak ubat batuk ni...??

nak minum ke tak...tak minum ke nak?????????



TADI CHECK BP...TEKANAN DARAH TINGGI NAIK LA..144/80...OWH MERISAUKAN...PATUT LA MINGGU NI PENING KEPALA JE... NAK CUBA PETUA:
"IBU-IBU YANG MENGANDUNG YANG MENGALAMI TEKANAN DARAH TINGGI, MINUMLAH AIR KEMBANG SEMANGKUK ATAU BIJI SELASIH CAMPUR DENGAN AIR SUAM ATAU AIR SIRAP. INSYAALLAH TEKANAN DARAH MENURUN"







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

PinKy MoMMa said...

jaga diri..jaga makan nox ;)
selasih tu pun elok utk org mengandung yang batuk batuk..hehe rendam macam biasa dan minum :)

InaAchik said...

tu la... makan x berengat. aku yg x ngandung ni pon mkn nasi jer tau. ketupat segala x brani nk mkn...

eee... mommy ni nak kena babap ni!!!

POSH76 said...

pantang2 ler sikit beb....take care taw....

Liyana said...

jage diri kak, cian kt baby :)

mamyharraz said...

kalau tgk menu open house mmg tak tahan iman kan..sy pun camtu..

apapun mimy kena bertahan sabar demi kesihatan :)

mrs_nazir said...

dulu sy pun pnah gak BP naik sket 130++...kena marah ngn misi,memang pastu jg makan...kurangkan yg blemak n masin2... =)...Alhmd ble kontrol mkn, BP pun cantik jer... so sis, makan yg sihat2 jer yer utk bb..

Queen said...

jaga diri..masa peknen memang susah..ingat lagi nik sakit gigi..hari2 menderita sakit gigi.. masuk je malam sakit gigi...

nak makan apa pain killer pun tak boleh..telan panadol jela..tu pun bila dah sakit sangat..

masa preggy ni memang susah skit..

nik dulu..sakit belakang cramp bagai nak letak minyak angin ke..tuam ke..pun in law tak bagi..katanya nanti muka anak cacat...habeh..tanggung jela sakit tu...

ariana8733 said...

jage kesihatan ye kak mimy..ape2 pon nak mkn,ingat kat baby lu takut effect ape2 k..

Pepel BoNda AmaNi said...

take care beb....

Google