THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 September 2011

Musim Open House Sudah Bermula...Mari Mulakan Hujung Minggu

Selepas seminggu warga kota KL pulang dari beraya ngan di kampung halaman memasing...now after that kembali ke opis seperti sediakala...bermula la jalan jem sana sini....isnin - jumaat jangan cakap la...semendan jem...dari pagi nak masuk keje ngan balik keje...puiiiiiii....sabar je la...bukan 5 hari je ngadap jem...musim raya ni..sabtu ahad pun jem gak...sana sini dah bermula acara makan makan...atau lebih dikenali "open house"...raya orang KL sudah bermula...so apa lagi memang mengadap jalan raya la...satu hari banyak  tempat tu...perut pun suka hati mentekadarah...owh i like....nasib ada reason pregnant...kemain makan tak hengat hohoho....

Sabtu Ahad minggu pertama jemputan tak banyak lagi...time tu mood balik kampung kan...masuk je minggu kedua weekend pehh....minggu lepas la...invitation sana sini...tak terkejar masa nak pegi satu tempat...Sabtu aku hari tu je dah 3 buah rumah...belum ahad esoknya...ini baru 3 itupun jalan merangkak rangkak kat MRR2...kalau tak sebab dasar jemputan memang tak sampai la...Encik Awak drive muka dia dah mencuka masam je...cakap sepatah jawab sepatah...hmm bikin panas la tu...kena drive kan...tapi nasib baik laki mak sudi teman tau...appreciate la jugak....Encik Awak kembali tersenyum bila dapat makan...heheh..eh tak ini bini nya punya passion...makan je kejenya...

Asik makan gi open house orang je..rumah aku tak de ke?? TAKDE !!!!!...nak datang mari je la weekend tu...call dulu eh takut keluar umah gi open house orang...ngeh ngeh......macam kedek giler kan...kedek tak la..tapi bajet tak mencukupi muahahahaha...terus terang je ni...tapi kalau kengkawan nak datang beraya di alu alu kan...memberi makan kepada tetamu adalah perkara elok kan...tak salah...amalan mulia tau...so aku masak je la apa ada...tak payah expect macam macam ada. besar besaran....yang penting menziarahi...dan faktor lain nya...aku mash duk bawah ketiak mak rumah mak aku lagi...macam tak sesuai je ..kalau rumah sendiri takde hal...Insya Allah tahun depan ada bajet lebih rezeki duit raya anak dah pindah rumah boleh la difikirkan untuk buat open house..

Setakat open house yang dah pegi ni...tak banyak pulak aku snap gamba...malas menyelubungi...tumpang masuk muka kamera orang je la...ala tak best nya...tak de kenangan dah pegi rumah orang orang yang menjemput....takpe la tuan rumah ingat sendiri sapa datang kannnnnn....minggu lepas nya raya aku tumpang tayang muka kat kamera Diana Meri jek...gambo snap pegi open house geng GXIXG kitaorang..Jijah dan Rani...tetiap tahun rumah dia tak pernah miss buat open house. dan tetiap tahun gak la meriah giler..since dari sekolah lagi sampai la sekarang...sampai hafal jalan ke rumah...so ini lah rumah wajib pegi dalam list...konpom pegi..heheh


time ni memasing baru sampai ..agak petang pun tetap sampai rumah wajib ni..teringat lak tahun tahun lalu dulu datang sekumpulan ..bila memasing dah kawen ada anak bawa body guard la kan

ha gosip girl...hihihi...sorok sorok je..syhhhhhhhh

meja kosong je aku tengah pujuk Encik Awak amik makanan dikongsi bersama

okeh Encik Awak dah pegi amik makanan...jadi marilah kita bergambo ...snap ngan tuan kamera..Diana Meri

Eh Encik Awak ada lak...jadi ke tak dia amik makanan ni..haishhhhhhh kena bini jugak served....


 
 CUTI 3 HARI START ESOK DAN SETERUSNYA SAMPAI AHAD FULL HOUSE OPEN HOUSE...NYUM NYUM KENYANG TAK PAYAH MASAK...THANKS YANG MENJEMPUT








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

PinKy MoMMa said...

sini mcm dah abis raya je nox..slmt beropen house ya..kalau aku ada kl..kompem aku dera ko masak kan utk aku huhu..

eh tak lah..kijam jer kan..

enjoy ur weekend ya!

mamyharraz said...

jem mmg tak pernah kesudahan kan mimy sgt feduppp T.T

rmh sy pun takde open-open hekhekk habis hujung minggu mana kami tau dok diam~merayau kesana sini hehe

beshhnya banyak undangan..kenapalah daku satu undangan pun takde?hehe asyik harap org undang diri... sendiri off house :")

NeenaAnuar said...

bulan raya kalau sabtu ahad tak yah ckp lah... kalau nak gie open house kol 2.. kol 11 pagi dah nak kene keluar rumah! siap sedia lah nak duduk dlm jammed almost 2-3 hours! uuurrgghh! tu yg aku kengkadang lagi suker dok umah dari kuar umah.. tapi kalau dah ade jemputan harus lah pergi kan...

setujuuu part menziarah tu tak kisah lah buat open house ke tak kaann.. yg penting adelah niat kite utk ziarah menziarahi.. :)

mekchu said...

ye betul.. sila pastikan perut dikosongkan supaya byk yg boleh dimasukkan.. tapi ko tu kena ingat, kena xtra carefull ok

ratusiput said...

aku daj kuo spital tp still melepek kat umah baring n tido cam letih sgt2 badan.umah sbelah dah jmput open house kena gak g tp makan kena control kang suk spital lg...hehehe...ko tu pun kena jaga diri triple lebih tau...

Eri-chan said...

aku nak gak bertandang rumah kawan2 tapi ada je plan family untuk aku..mana dan aku pergi...jem memang jemlaaa 3hari ni...habisla bayar minyakkkkkkk..jgn naik minyak sudehhhh

Softtouch [Hanim] said...

betul weeken ni start lah ramai yg buat OH...insyaAllah nak pergi umah bonda amani..mimy pergikan ..berjumpelah kita nnti

Queen said...

betul2...tahun ni mek pun tak buat open house... sape datang mek masak je...open gak tu kan..heee...

POSH76 said...

selagi tak habis raya ..open house sana sini....

Mia-Ina said...

cite bab open house ni mmg x hbs2x jemputannya...kdg2x ble pose pn, prg jemput serba slh mia..tp rezki x leh tolak kan?ehehe

wahida said...

saya lak kalau gi open house tak kuasa nak amek gambar bagai...sibuk nak mkn je...hehe...

salam kenal...terus follow sini...

Bitt (double IS) said...

time ni la memang payah nak nampak muka sendri dlm camera sendirikannn..hehehe

Pepel BoNda AmaNi said...

open house + jammed xdapat di elakkan

Google