THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 September 2011

Kasut Gantian Yang Tertinggalkan

Topik kasut pulak dah...macam la kasut aku designer branded...huhuhuhuh cap BATA aje...teringat lak masa zaman sekolah dulu...memang wajib masuk bata...abah aku bawa beli kasut raya kat bata jek....memang dah lama brand Bata ni kan...cuma aku je dah melupakan Bata huhuuh...maklum lah pandang Vincci , Charles &Keith dan macam brand berlambak famous la kat pasaran..cehhh hoverrrr....bukan apa peredaran zaman bertukar seiring ngan usia...bukan nak kata Bata tu tak cantik...ada yang cantik kadang tak menepati taste...yer kan??

Aku kembali kepada zaman kegemilangan...ewahhh Bata menjadi pilihan semula...sejak mengandung..terus aku tukar kasut ..tak de heel tinggi ni...lupakan saja.....pakai sandal leper je...nak pakai ada heel sikit dalam 1/2 inci pun takut...ada gak yang preggy mum berani giler pakai heels..steady jek...aku ni memang tak leh al maklum la tengok body la kan...nak bawa diri pun tak larat..payah payah...banyak jugak pilihan sandal ModernMum ada...nak mahal sikit kelas kau maria beli je kat Clarks, Scholl...aku tak beli sini pun...beli murah aje janji sedap di pakai di kaki...Bata Comfit juga la aku beli...ahh tak kelas la kau maria....tak kesah...aku suka kaki aku pakai aku bayar habis citer....lagi kelas tau mak kalah maria..

Kisah kasut tertinggal bata lak...masa nak raya tu beli kasut raya kat Bata....aku beli branch Ikano jek....kasut sempoi Bata Comfit..semestinya sebab aku selesa pakai sandal jek...aku tersuka ngan satu patern simple tapi lawa la...kombinasi color pun lawa ...ada Merah, Oren, Coklat, Hitam...dah tak tunggu terus rembat...sebab suka giler...kasut raya la konon......asik je belek sandal baru sebab suka kombinasi color....tak sempat snap sebab asik sayang giler...hahaha.....nak jadi citer malam nak balik Kg Terengganu...aku pakai tapi duk dalam kete buka la...then berhenti sekejap kat R&R Temerloh kul 2 pagi camtu la...nak pegi buang air jap aku pakai kasut baru...punya la sayang sanggup aku pakai dari luar kereta....dan masuk balik kete pun very the sopan buka kasut dulu..kasut tinggal luar kete...leh gitu ....dan tak perasan kasut tu tertinggal hokehhhh....aku tak pasan lak...aku sedar masa dah sampai kg Terengganu konon nak pakai...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa ...teringat kasut ku tertinggal di R&R Temerloh....takde kasut raya....kasut raya aku di hari raya adalah Selipar Jepun...sempoiiiiiii gak weh..

Sebagai gantian...aku cari penganti kasut kesayangan ...di mana lagi harus la ke Bata Comfit...nak cari yang sebijik ...nan ado dah takde kat branch Mid Valley....takde pilihan pilih la je la sandal lain...janji ada...jadi la pengganti kasut kesayangan yang tertinggal tu...warna Hitam lagikkkkkkkkk....asik hitam je aku kan...tu la mata aku ni memang rabun hitam je...pantang tengok hitam nak beli...tu pasal kasut yang tertinggal istimewa tu hilang kot...sebab kombinasi dia bercolor selain hitam....baru la feeling nak berkasut selain hitam ...hilang la pulak....bukan rezeki kan...yang penting sudah berganti...tapi teringat ingat lagi ni...camno


Kotak kasut baru pengganti....Bata Comfit pilihan sayeeeeee.......lagi kelasssss mariaaaaaa

sempoi saje patern nya...hitam lagi kannnnnnnn....tak de color lain lagi ke?? huwaaaaa yang tertinggal tu colourful tauuuuuuu



YEAYYYYYYYYYYY HIDUP BATA COMFIT...ERRRRRRR TETIBA HOVER LAK...KE SEBAB PREGNANT JE PAKAI...LEPAS PREGNANT BABAI...HEHE









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

POSH76 said...

aku pun suka comfit...marie claire from Bata pun not bad taw...yang penting selesa

Alin Marlini said...

mmg sesuai tuk org pregnant. suka beli selipar Bata yg ada kaler soklat & merah tu..best!!

Natasha Farina Arifin said...

memang ko maria...hehehehe...kita dah bli brand bata dah lusuh kena lenjan sekarang nih beli brand cap ayam jek kak, janji sedap dan selesa....kuikuikukuikui

mekchu said...

frust nye.. acane lak bleh tertinggalkan tuu? tak pe lah, kasut tu pun tau nasib dia tak panjang ngan ko.. lebih baik dia tarik diri awal2.. hahaha...

Pepel BoNda AmaNi said...

aku hari tue beli sembonia yang comfit punya..walaupun tinggi dalam 1" tapi tatap selesa....dah lama xbeli kasut kat bata...asyik rembat kasut bata maktok jerk..kekekek

daela said...

Nok....akk suka kasut ko...comel & cute....heeeeee...:)

Mrs. Norrie said...

aku pakai stepcare..beli kat farmasi..khas utk org mengandung!
time mengandung baru kuar kasut dari kotak..selesa dan boleh berjalan dgn selesa.....lutut pun tak lenguh

mrs.spicy said...

hahaha..gelak aku bace cite ko ni mimi..boleh pulak ttgl kan..xpe org pregnant memang pelupa. dah beranak lagilah pelupa=p

mrs.spicy said...

hahaha..gelak aku bace cite ko ni mimi..boleh pulak ttgl kan..xpe org pregnant memang pelupa. dah beranak lagilah pelupa=p

ratusiput said...

aku sejak badan jd meletopssss ni mmg ske pakai kasut yg comfit2 je.kalau bertumit kena pakai tak lebih dr 2 jam.kalau tak...kerassssssssssssssssssssss betis.ehehe..

Softtouch [Hanim] said...

Aduiii tertinggal kat rn...xpelah xde rezeki tp xpe dpt kasut baru..bata mmg terbaiklah kan....

D Yatie said...

salam...hai mummy to be...
saya dah 25 weeks tapi sampai sekarang tak jumpa the suitable shoe...huhu...stepcare mahal tak?

Google