THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 September 2011

Orang Tanya Aku Cerita la...Buka Mata, Minda, Fikiran....Jangan Sentap Yerrr

Aku nk tulis entry open terbuka sikit...eh bukan aku selalu open open ke...bukan apa isu isu sensitif ni aku takut orang sentap...blog aku ni public baca...aku pun tak kenal sapa...kalau hati sentap sapa tau...menyampah bagai...sumpah seranah jugak aku dapat...tapi nak buat camana sapa suh gatal berblogging..hamik ko..hahaha...tapi aku suka blogging gak...separuh dari jiwa ku....yeayyyyyy

Apa yang terbuka tu...maaf kata dipinta...tak berniat nak perli ke...nak rasa diri bagus ke...tidakkkkk....aku berniat nak sharing is caring..konsep blog aku adalah sharing is caring...since ada yang tanya aku apa aku makan untuk conceive baby ...aku kan gemuk gedempol bak kata orang sekeliling tak subur orang gemuk ni....direct je ni aku bagitau.....yer la pada yang ikut blog ni...aku pun pernah mengadu masalah aku period tak teratur...macam agak menggila sikit la.....rentetan itu ..aku pun mengadu domba kat blog aku...banyak lah kisah terbuka dah buka....semua pasal miss period yang tak teratur...sangat menstresskan jiwa nurani ku


Risau la aku kang citer bab ni ada yang tak suke, terasa hati ni...sekali lagi maafkan aku yerk......aduhai...macam mengada kan...okeh sambung balik citer..aku ni suka mencuba produk...mana orang kata elok aku makan...terjebak ngan promosi sales girl kat farmasi ..dia syor aku makan satu suplement produk dari Himalaya SHATAVARI....aku pun cuba la makan setelah di terang kan khasiat nya..citer selanjutnya kat blog ini yer bertarikh 9 May 2011..

Alhamdulillah 2 bulan selepas itu ...rezeki Allah dan berserta doa aku positif hamil...keadaan terkejut..terkedu pun ada...terus aku teringat vitamin Himalaya Shatavari yang aku makan..mungkin kah ini sebab nya?? aku belek balik website info http://www.favorfinesse.com/hhshatavari.shtml ada mention..mungkin salah satu alternatif nya dan kebetulan kot...

"Shatavari nourishes the female reproductive organs and prepares them for conception. It also prevents miscarriages and is useful as a post partum tonic. A clinical study performed in the Dept. of Gynecology & Obstetrics, Ayurveda Hospital, Nepal on The Effect of Shatavari in Threatened Abortion and High Risk Pregnancy, showed 90% of the mothers had successful, healthy pregnancies and deliveries when using shatavari" ( ALHAMDULILLAH...)


inilah pil dari Himalaya SHATAVARI yang aku makan untuk peredaran period teratur.....


Apa apa pun kita makan semua dengan izin Allah Taala...kalau diizinkan maka berguna la pada diri kita...tak salah mencuba dari menyerah nasib berserah nasib aje kan...lambat atau cepat itu urusan Allah...kita tak boleh nak mengeluh apa yang Allah dah tentukan untuk kita...setiap orang ada habuan masing masing...jangan lah cuba mempertikaikan orang lain ...tak baik...bersyukur dan redha...semoga serba sedikit cerita aku ni mungkin boleh difikirkan atau mencuba...yang baik dari Allah, buruk kelemahan dari aku....macam aku mungkin satu kebetulan...sudah tertulis rezeki untukku...Terima Kasih Ya Allah...



SHARING IS CARING MORE.........







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

18 comments:

PinKy MoMMa said...

bagus bagus berkongsi :)
at least kita berusaha kan..dan membantu kawan kawan yang tengah berusaha juga hehe..

semuanyer dari Dia yang Maha Esa..kita hanya mampu berusaha dan bertawakal :)

mamyharraz said...

sebab ni lah sy suka baca entry mimy.

banyak info2 kengkadang sy tak tau boleh dpt kat sini secara santai..

dari poduk mekap,rambut sampailah kesihatan..yg baik apasalahnya di share bersama :)

ZanaNordin said...

thanks mimi
sangat berinfo entry nie..
yelah....zana pun baru jer keguguran masa kendungan umur 2 bulan setengah..
so, nak try ler supplement nie.
nak cari kat watson and guardian...
yelah..kita mencuba
segalanya dariNYA juga....
yang penting usaha dari kita

thanks again mimi

Nur Zulikha Abd Jalil said...

salam mimi..
i'm your silent reader.hope u will continue blogging & share with us your story.keep it up!

kepada yang meluat tu...jangan la baca.kan ke dh mnyakitkan hati dn tambah dosa..

ratusiput said...

betul tu...pape pun yg kite usaha berserta doa...hanya akan terjadi dgn izin Allah...yg selebihnya hanya membantu...selagi kite leh usaha kite usaha.alhamdulillah dengan izin Allah kan...sharing is caring... :)

POSH76 said...

bagusla ko ni beb ...aku pun tingin nak beli...tak pernah tengok...nanti nak cari mana tau leh pregnant

kella said...

ko memang bagus mimy..dari dulu lagi ko bgtau aku amik ni kan... aku belum lagi amik.. aku cuba yang lain dulu.. nanti lpas satu satu aku cuba lagi...
betul.. masing masing ada habuan masing masing dari Allah.. tak perlu mengeluh kan... terima kasih mimy.. kerana dengan entri ko ni menyenangkan hati ku yang lara ini... =)

Wanita Mutalib said...

nama lagi blog, terpulang la nak tulis pasal apa kan..

salam kenal :)

Bitt (double IS) said...

bagus la info ni mimy boleh mereka cuba...tak salah kann cuma jgn putus asa utk berusaha kann...kalau tak lekat tu jgn dok salah2kan pulakkann..sebabnya hormon dan dna setiap manusia tu unik ;)

youramirah said...

hi sis,
i'm the one with PCOS problem on my both ovaries. macamana bulat ovari tu, macam tulah shape cyst saya. sedih sgt sebab once confirmed ada PCOS, doc kata saya xleh mengandung unless buang benda tu.

saya nikah june 2009, discover PCOS oct 2009@Pusrawi. bagusnya doc yg saya jumpa tu dia cerita from A to Z, apa punca PCOS, mcmana nak handle dgn PCOS, what to do etc. pastu dia kata dia xnak operate saya, tp dia sajes mkn SHATAVARI ni. alhamdulillah, period saya dari selewat2 7 bulan xdtg, back to normal walaupun kadang2 2 bulan sekali.

plus, my husband ada problem sperm count. doc suh makan SPEMAN from HIMALAYA jugak. & doc kata, masalah lelaki LAGI BESAR dr masalah perempuan (in fertility case). alhamdulillah, after 1 year plus concumption, i'm PREGNANT!

apapun, kita just merancang, Allah yang tentukan. ye dak?

Natasha Farina Arifin said...

akak bagus info nih...today kita kena mgtt tau..erk! rasa air gula itu sangat..phuiii! tak sedap.... nak muntah segala...!

mekchu said...

setahu mekchu himalaya ni produk utk rambut kan.. oooo ada jugak suppliment utk kesuburan erkkk... tak pernah makan.. since baca komen youramirah tu, terasa mau cobak utk 2nd ni... nok, yg tak selesa tu segelintir aje.. yg sayangkan ko lagi ramai..

Pepel BoNda AmaNi said...

sharing is sexy...katanya kan...

Softtouch [Hanim] said...

xpe lah mimy share...bnda yg baik eloklah share dr kita simpan sorang2 kan...

yelah mimy sikit je yg xsuka n meluat..ramai yg suka tau....

thanx sbb share..

eLLy said...

Salam kenal, ari tu ade seliseh kat umah Eida :D

thanks for the info.. nanti akak nak cuba gak la mana la tau kot2 melekat

aniz said...

tq kak mimy. we've been trying for 10 months now. tertekan sebenarnya dgn orang sekeliling. =(

i will try this. hopefully Allah berkati usaha kami. terima kasih again kak.

do share more. =)

rina said...

salam mimi..im ina..i've been following ur blog since few years back..sukee sgt dgn blog mimi n ur progress in life..ina nak tanya, kat mana mimi beli produk ni coz ina dah cari tapi tak jumpa2..dah hampir 2 tahun married n still waiting for the moment to come true..ina teringin nak try produk yg mimi suggest ni....hopefully mimi akan reply my msg..thanks mimi n take gud care ya...

Mrs. Adila said...

Salam sis. Nk tnya kalau pregnant kena mkn jgk ke shatvari ni? Ataupun kena stop lps waktu subur. Tq for sharing sis

Google