THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 September 2011

Kami Beraya Sebagai Suami Isteri

Tahun ni tahun pertama as Suami Isteri...syukur Alhamdulillah...dapat juga meraikan berdouble triple...walaupun umur agak lanjut baru la dapt bersuami kannnnn...hehehe umur 30 tahun baru la dapat tittle isteri...dan tahun pertama juga Encik Awak bawa bini dia balik kampung beraya kat kg halaman nya di Ajil, Terengganu.....so kiranya aku ni beraya di perantauan....kami dah deal awal awal...tahun pertama ni kena balik Terengganu...so tahun depan giliran aku lak raya Johor...sebabnya adil la..kat sini aku memang hari hari duk mak abah...sian kat EA balik kg setahun 2 -3 kali je...jauh kan..so ini la masa dia nak bermanja ngan mak ayah dia..motip manja ke...hhahaha

Memula nak beraya tempat orang aku rasa excited sebab pertama kali keluar negeri...kalau tak selama 29 tahun tu raya Muar, Johor la...tak kemana pun...mak abah aku memang orang sana...packing nak balik kg rasa hover lak..aku balik malam sabtu 27/9/2011...seronok balik kg jauh jauh ni...biasa Muar - KL 2 jam je...tapi KT-KL 6 jam..fuhhh...EA biasa time dia balik tengah malam kul 1 pagi....EA memang tak suka balik siang...panas katanya.....takpe malam lagi best la aku membuta...siap berselimut bantal kiri kanan...tu kalau aku tak de sebelah mau dia pecut laju....aku dh sound jgn bawa laju especially area LPT highway Kuantan tu jalan macam hapa...bergegar gear terhenjut...apasal ek jalan situ macam tu....

Akhirnya sampai gak Kg Ajil, Terengganu dalam kul 8 pagi..agak lambat jugak....biasa Subuh dah sampai sebab kerap berhenti....sebab aku sakit pinggang teramat...dan berhenti bersahur jugak...EA bawa bini ngandung kena la surrender pit stop banyak...hehe...dan sebab asik berhenti je...sandal raya ku tertinggal di R&R Temerloh..huhuhu sedeh...dah la baru beli siangnya..tak de rezeki nak pakai di hari raya...huhuuh sedeh..pakai la aku selipar jepun...jadi la ek...paling seronok EA la balik kampung halaman dia...pastu dapat menikmati 2 hari saat berbuka puasa ngan keluarga mentua...heavenn...Ikan Singgang menu wajib...Sotong goreng Tepung Terengganu stail pun ada..pehhhhhhhhh....sedapnya...kuih jangan cakap la...apa benda bentuk, rupa, nama pelik...hahaha aku tak makan la....

Saat dinanti umat Islam telah tiba..1 Syawal sudah tiba...yeayy dah raya...sempat menunaikan solat Aidilfitri tanda kemenangan...tak sabar nak sedondon bercolor tema ngan suami di pagi raya....tahun pertama ni kami sepakat memilih warna shocking pink...owhh berani kan Encik Awak pakai shocking pink....sebenarnya EA ni cerewet sangat pilih baju melayu...sebok ngan brand Alain Delon nya dan last minit tak jumpa dia surrender takpelah pakai je warna shocking pink yang di beli tahun lepas...sekali je pun baru pakai...dari membazir...tetiba EA buat statement...takpela tahun ni pakai je la baju tak baper baru...tahun depan baru feel ada anak lagi best sedondon baru...ewahhh kemain...hihihi Insya Allah....aku pulak beli segera jubah lycra kaftan color sama ngan EA...baju kurung kain dah sendat mendat...yang penting dapat gak kami sama sebaju secolor sebagai suami isteri...


kami suami isteri sedondon shocking pink di pagi raya...walaupun EA terpaksa jek...hehehe

nak bergambar pun kena paksa rela posing...alahai Encik Awak ni...geram jeeee

percubaan nak buat aksi gedik laki bini...kengkonon nak romantika la....tengok tu muka dia...memang tau dia ni..





 PSST NAK TAU RAHSIA JUBAH LYCRA PINK NI AKU BELI KAT PASAR SIANG SELAYANG BARU JEK.....BUKAN BUTIK SOPING MALL PUN...SIMPLE SIMPLE AJE JANJI COLOR PINK SAMA...OKEY LA TUU








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

15 comments:

Lulu Caldina said...

lawa :) sweet couple.. salam aidilfitri..

liyana said...

cantik la kak, pink! like like, yg pntg sedondon ye dak :)

POSH76 said...

beb baju hang santeklaa...baru nak tanya beli kat ner..kelasssss i like!!!!!!!!

Mia-Ina said...

dok tgk semua gmbr..tergelak dgn gelagat EA..mcm nk ngelat x nk gmbaq je..ehehe....

noradzlina.kamdani said...

walau beli kt pasar siang..tp tetap cantik.

Shu Shinju said...

yes...jubah akak cantik...suka tang tangan tu...:)

mamyharraz said...

kawin dgn org jauh dpt merasa suasana berlainan :) kira pengalaman tu semua..

mmg cantik jubah mimy..tang tangan paling menarik cung sgt :D

Pepel BoNda AmaNi said...

bestkan nok...balik kampung jauh2 nie...memang feeling habis balik kampung.....nok..cantik baju ko nok...aku sokaaaa...

Bitt (double IS) said...

nice color hokehh...

mrs_nazir said...

cumel mom to be nih...cantik r baju fink k.mimi tuh...

Nadine said...

Mimy, sometime less is more tau! beli kat mana pun tak kisah, asalkan cantik dan sesuai dipakai! ;)

Slamat Hari Raya Mommy-to-be! :)

mekchu said...

nak laki ko pakai shocking pink tu erk nok? teringin aku ni nak kaler2 gitu..

aku paling suka part lengan jubah ko tu.. cantik grip sampai atas..

Deqna said...

kalau ko tak gitau org tak tau pun ko beli kat mana pun..yg penting santek

Riri Yoorin said...

comei la

ratusiput said...

hihi...sweet.thn dpn sdh 3... :)

Google