THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 September 2011

Mereka Beraya Ke Rumah Ku

 Tahun ni memang tak de open house...maklum la masih duk rumah family kan...tapi kalau nak datang beraya di alu alu kan....silakan...call saja...kalau free aku available takde masalah...kalau aku takde rumah tu maaf la yer ...rumah ada penghuni tapi aku takde...macam la kenal family member aku yang lain kan...

Last jumaat kan cuti 16 hb Hari Malaysia...kawan kawan opis sepakat nak datang makan makan...so pada yang memang sudi nak datang tu aku alu alu kan sangat la....kebetulan hari tu aku free...ada open house satu dari Blogger Maghfarah...plan asal nak pegi rumah dia petang tapi orang ramai datang bertali arus...tak menang tangan di buatnya....

 Bukan open house yer....kalau jemput semua mau pengsan aku...just jemput makan kawan opis yang nak beraya...Insya Allah diizin kan duduk rumah baru boleh la jemput kawan kawan datang...jangan tak datang pulak dah jemput...konsep nya pun aku jemput pada yang memang nak datang beraya ikhlas...kang masak banyak banyak...sapa nak makan...membazir je...

 Menu hari tu pun tak meriah sangat...yer la jemputan makan makan kawan opis terdekat je....Mak aku just masak MEE JAWA...aku buat PUDING ROTI dan AGAR AGAR SIRAP ...itu aje....yang penting tetamu tak la makan kuih raya sajo...dapat la makan hidangan utama mengalas perut....so far tetamu makan ...aku tengok pun senang hati...licin periuk..hehehe

 Pada kawan kawan opis yang sudi datang....mekasih yer Yanie, Diana, Ika, Ija, Mak Shida...owh i miss sorang kawan baik sori sangat terlupa...Kella...next time tak kira masa please datang yer...sempat gak berkamera ngan geng opis PA...yang ni je ketibaan awal so snap snap la...pastu kamera dah ke laut...oh yer tetiba kebetulan Ex boyfie aku datang jugak beraya bawa adik adik angkat nya.hmmmmmmmmmmmmm.....tak jemput pun tapi dah datang beraya kita layan je la...tak lupa juga my BFF yang harus kena jemput....Anis full house so tak dtg..takpe dia dah selalu datang..hihi...Reen , Ann...even lewat dah senja ke malam tetap datang....pada kawan kawan yang aku kenal lain...takpe just calling eh bagitau bila nak datang leh masak masak lagi..terutama pada my geng GXIXG, dan blogger yang aku rapat....lepas raya pun tak pe...tak de hal....


 muka muka ready nak bergambar...aku cop mya dulu la...si comel temok ni...gerammm

 bermanjaan ngan ika dulu sebelum semua ready...mya opcos ngan aku lagi ibunya kat sebelah aku tu je

 ini mya si bam bam temok comel....craving ngan budak ni ...tak boleh balik...hahahaa

alololo...memang kena tahan ...ibu n abah dia balik kul 6 ptg...hehehe...melayan si comel mya gebu ni

kutip kamera cantek dari diorang....ala selebet nya aku kepenatan...mya pandang kamera sini lol

mya dah tak keruan pandang kamera mana satu ni...hehehe...tetap di pangkuan aku..babai ibu

i like gambar ni....DIANA, IKA, DAN MYA (YANIE) thanks kawan kawan datang beraya....mya juga mewakili ibu dia tengah makan...tak leh berenggang aku ngan budak kecik ni





 JUST CALLING CALLING KEY NAK BERAYA...LEPAS RAYA PUN TAKPE....AI ACCEPT






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

hello....kami nak datang beraya nie... :P

mamyharraz said...

ramai juga yg dtg beraya..tak boleh tahan tu camnerlah exbf tu boleh dtg beraya kan hehe..

nak visit mimy masa dlm pantang nnt bole? :")

RedLife2Love said...

suka gambar last tu jgak.. hepi bersama gitu.. hehe ;)

Eri-chan said...

aku free mesti dtg

POSH76 said...

tingin gak nak beraya

Softtouch [Hanim] said...

nnti mimy pindah dah dkt dah ngan sy...bolehlah jumpe kan..InsyaAllah kalu xde aral melintang mmg leh dtg...hehehhehehehe perasan jap mcm mimy nk jmput kita...:)

ratusiput said...

aku siap ckp ngan cik kitol...tahun depan kalau ade rezki...aku nak beraya kat kl.terkejut dia nk raye umah sape kl?isk aku ckp nk beraya umah kengkawan blogger aku la...ehehe...

kella said...

ko pun bila bila nak datang umah aku bgtau je.. senang2 leh la datang ye.. aku masak untuk ko best best! hehe..

nanti bila bila aku pegi umahko ye..

Nadine said...

mee jawa...?! sedapnya *terliur*

Natasha Farina Arifin said...

amboi rajin nye kak jemput opismate dtg umah dlm perot boyot eh? hehehhe..kita takdelah kak...gi umah org mkn jer boleh...nak masak jamu org makan mmg taleh harap hihihhii...neway setaapppnye puding roti...leleh air liur kita kak....+_______+

Google