THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 September 2011

Kenapa Baju Melayu Pink??

Ramai perasan kan baju melayu my husben tahun ni PINK...hover kan...kemain...shocking gitu...hahaha...aku salute la Encik Awak dia berani gak la nak pakai...sebenarnya itu bukan lah warna pilihan asal dia...dia pun tak berkenan gak color ni...tapi bini nya suka yang amat....pink tu comel aauwwwwwww....kan kan wahai perempuan ...

Alkisah baju pink ni baju tahun lepas sebenarnya....huhuhu...tapi ulang tayang semula tahun raya together...baju melayu pink ni main grab je last minit beli after raya sebab nak ikut tema raya rumah Neena Anuar tahun lepas...ni konon lepas raya raya bersama nak sedondon la...gedik kemain...aku yang pilih suh amik pink..sebab terserlah...Encik Awak kata dah macam ABANGLA...hehehe...pakai je..pada mata aku cantek pe...tahun lepas kan as tunangan tak leh cakap apa...ai follow je la....baju ni sekali pakai je pastu terus gantung langsung jadi pameran...


So bila muncul raya tahun sedondon bersuami isteri...mula la sibuk nak cari baju melayu yang sesuai...dia sangat cerewet...selalu pilihan baju melayu nak brand ALAIN DELON dan teluk belanga...walau bukan orang johor pun...ntah apa best brand ni EA suka benor...dia kata kain best aku rasa sama je...lantak le dia yang pakai....masa awal ramadhan dah buat misi mencari baju melayu brand AD...biasa AD ada kat JJ, Parkson...masa awal tu jumpa tapi takde teluk belanga...frust je mentawaf....tak de...selagi tak dapat..memang tak bercolor tema baju raya la kami...geram tul !!!...dah tengah , hujung ramadhan aku memang malas nak bertawaf soping mall ngan condition tak larat nak berjalan...so misi tu tertangguh di tengah jalan...EA memang tak minat tempah...dia cerewet...nanti banyak komplen...dah memang dia suka AD tu beli tu je la...kang memandai tempah dia bebel seminggu...tak sanggup

Pemutusnya baju melayu PINK pameran gantung juga di pakai semula...heheeh yeayyyy dan dan aku terus beli baju raya aku color PINK..yes yes color tema pilihan hati berjaya...EA pun tak cakap banyak kena redha la color pilihan isteri nya....finally...EA konon nak sedap kan hati sebab tak jumpa baju melayu brand idaman kan...biasalah mana nak kalah....katanya "tahun ni abg memang tak nak beli baju melayu pakai je Pink tu...sebab raya berdua tahun depan lagi best dah ada anak baru semangat nak sedondon" tak kisahhhh walau apa pun alasan ...tahun ini 2011 Aidilfitri 1432 adalah color bertema kan SHOCKING PINK...berseri seri raya ku....yeszaaaaaaa




Aidilfitri 1430 pertama kali beraya bersama as couple...time ni ala ala lagu halaman asmara....wah gitu...sedondon raya ke rumah ERYN...

baju melayu Teluk Belanga sudah pasti jadi pilihan...wajib walau bukan orang johor

semesti nya nak brand ni...ALAIN DELON....alahai...

Aidilfitri 1431...sedondon pink lepas raya as tunang....lepas raya baru raya bersama kat rumah NEENA ANUAR....semata cari last minit dapat pink...lalalala...Alain Delon gak...


Aidilfitri 1432...wah abg besar sudah pakai PINK lagi wooooooo....halooooo abg yang manissssssssss...hehehe bikin panas jek...lalalala


AGAK AGAK COLOR TAHUN DEPAN APA EK....




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

PinKy MoMMa said...

pink itu comeeeeeellll nok..
ai loikeee pink huhu

eynda said...

Pink is a new red hehehe... ehhh ke black??? :-D

Pepel BoNda AmaNi said...

auwwwwww me likee.....nanti akan di gunakan pada raya2 akan datang...xtau lagi tahun bila la..heheheheh

mamyharraz said...

nntkan kalau anak girl tahun depan pink lagi agaknya kan ;)

apapun abg besar mmg hottt :D

Alin Marlini said...

tema Alin pun pinky..Qayyum siap ngajuk sebab "Adik xmo pakai Pink..cam pompuan"..

Nadine said...

owh mcm tu cite nya :)

salute la tu ur hubs, akhirnya nak jugak pakai pinkish baju melayu. hubby I sori naik lori. dia lebih sanggup raya pakai t-shirt drpd baju melayu warna pink..hehehe

POSH76 said...

laki ko mmg kelasss mau pakai pink...tp suit diala...

ratusiput said...

aku plan asal tahun ni nk pink gak tapiiiiiiiiiiii cik kitol tak approved.kale milo tu dia la yg pilih.suram je aku rase.aku ni ske kale2 ceria.takpe tahun depan bio ahkakkkk plak yg decide.

Bitt (double IS) said...

tabikkk kat laki u nokkk.... ;)

kami nak pakai pink mcm susah jek...konpem 3 mulut dok protest...saya tetap kalah...huhu perghh lelaki ni memang kalao dah brand sedap di pakai maka tiada brand lain sudahh...

ieda said...

pink cantik lahhh dik kan
skrg nie lelaki pakai warna apa pun menarik :)

Liyana said...

tabik la kt abg megat, hasben sy jgn harap laaaa, hehe

mrs_nazir said...

same with me...hubby pun merelakan diri utk pkai bju mlyu pinky2 gitew...hihihi

NeenaAnuar said...

memang steady arr megat berani pakai color pinkky gitu.. si nuar pun aku tak rasa berani nak pakai tone warna finkkk yg begitu.. uhu.. apa pun aku sukerr sbb pink korang cantik! :D

Softtouch [Hanim] said...

en awk sgt sporting..suami sy agak liat sikit bila kita suh pakai pink...sy suka sgt pink!

Google