THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 July 2010

Kembali Semula Untuk Fitting

Dulu aku dah pernah pegi butik mak andam di sini....tu pestime la...time tu just nengok nengok pastu nego nego pakej apa yang patut...kali ni aku dan Encik Awak kembali semula kali ke 2 untuk memfiting body body kami...huhuuh paling aku tak sukeeeeeeeee.,...yer konpom aku naik...orang lain nak kawen kemain slim mlim...aku gak yang berdouble trouble...cehhh.......


** butik terpilih ..hahaha...owner dia kak wawa yang sgt best...sebab aku dah kenal dia lama since member2 kawen ..so bila turn aku..harus dia pilihan aku...


** bincang nya bincang ..ini lah warna pilihan untuk majlis sanding nanti.. aku pilih baju color DARK GREY....tema majlis PINK FUSHIA..so mix n match la kann.. baju ni aku tak muat pakai...so kenalah tempah baru...design pun beza...color je sama

**mari mendesign baju...ini adalah lakaran untuk majlis sanding....patern adalah seperti di bawah...hmm camner la gak nya rhopa baju aku tu ek...patern semua hasil idea sesama aku dan kak wawa....
**patern lebih kurang macam ni....ok tak??


** biar sang kurus lelaki ini dulu gi buat ukuran...yer dari pandangan sisi dia dah kurus...ahh jeles aku...jeles...dan baju nya tak payah buat baru..just sewa saja baju lama...sebab memang ada size ...just nak amik ukuran untuk apa yang patut saja....


** aku yang berat body berganda ganda...maka baju yang bersepah belakang jangn mimpi la boleh pakai...patut aku kawen 5 tahun yang lalu konpom leh pakai...hihihi...aku tak readt lagi..saja je Encik Awak snap ..haihh dah le kena sound ngan Laki Kak Wa;Abg Adznor...dia terkejut beruk nengok aku katanya...dulu kenal memuda bukan lah bersize gini...hahahaa..adesss

** i am fitting...yeahhhh...kak wa sengeh je nengok body aku berganda ganda ni..hahaha katanya come back again by 1 month before kawen hopefully leh mengecut sket...adehh cabaran lagik...

** aku tunjuk sekali lagi apa ada di butik cleo studio ni...memacam ada...ha tu rak kasut...kasut situ semua heel 2 inci above....konpom aku tak mo tinggi bebenor...jadik kak wawa suh aku tempah baru untuk 1 inci sajo...huhh lega...naseb tak pegi beli...membazir ajee

** rak baju yang tersusun ngan segala baju pengantin..lawa lawa weh...naseb la aku ni kena tempah kalau tak memang aku pakai je kat sini...





SESAPA YANG MASIH MENCARI CARI BUTIK MAK ANDAM LEH LA JENGUK KE SINI....

Cleo Studio (www.cleostudio.blogspot.com)

Tmn Dagang Ampang,

1-8 1st Floor Dagang Avenue,

Jln Dagang B/3A,

68000 Ampang, SELANGOR











13 comments:

RedLife2Love said...

knp ika tgk kak mimi pakai baju pink ni nmpak cam slim jer? mata ika yg rabun atau ini kenyataan ek.. keep it maintain bebeh! hehehe~

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cantik nok pesen baju putih pink tue...suka aku tengok..pakal aku dah kawen..kot x..aku pun nak pakai baju gitu.. :)....cayok2 nok..aku doakan ko dapat mengecikkan otot2 ko sebelum majlis persandingan ko nok...

cik xxx said...

mimy,
ce ko wat diet atkins. dalam sebulan leh nampak susut sket la. Tapi jgn struggle sgt berdiet. takut benda lain lak dtg.
Rasanya klu dpt turunkan 5kg pun ok dah

Nadine said...

awwwh, teringat plak baju kawin i dolu. masa reception blah hubby I pun buat ala2 kebaya panjang sampai ke lantai siap ade fish tail. lovely ;)

Mimy, bila buat fitting rasa excited tak nak kawin??! excited kan??! :)

kella said...

mimy ko nampak cam slim mlim je? weh ko dah kurus yaa.. maklumla hari bahagia kian menjelma!

hepy.. hepy! weh ko nak aku bagi adiah ape weh...? ;p

farahfatihah said...

dear, cantik kalau itu designnya!! dark grey lagi!! i like!!!

Mia-Ina said...

x sbr tunggu nk tgk gmbr kak mimy ms kahwin t...

Eri-chan said...

huhu kat blkg opis lama kita je nok rupanya kedai tu.akekekeke
selamat mengurus nok, mak ko masih mengurut kau kan..sila2 dgr ckp mak...

fabulous.farah said...

ko nampak slim la dalam gambar2 entry ni..xpe mimy cabaran banyak lagi semangat

NeenaAnuar said...

gorgeous gilerrr warna baju kawin ko! and aku suke sangat ngan design nyer tu! tak sabar nak tengok ko dlm outfit tu nanti babe!

loorr.. butik nie dekat ngan umah aku nie! hehehhee....

Iena said...

sukanya kaler pilihan baju ko tu nok... n aku jugak suka ngan pattern kebaya labuh ala2 dress tu...

POSH76 said...

beb canteknyer baju hang tak sabo nak tengok....tp aku tengok hang cam dah selim sikitlaa...Encik Megat pun sudah semakin kempis hehe

Cik Yayang said...

wah..sudah bnyak persiapan nya yaa...
update jgn tak update..hihihi

Google