THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

12 July 2010

World Cup Habis...Kita Main Congkak Pulak

Nasib aku selongkar folder dalam pendrive aku ni...masuk sini tutup bukak ...pastu aku jumpa gambo gambo ni...i likeeeeee....harusla story mory...blog tak de gambo sengal babun la...korang semua game world cup bola dah habis...penat weh...asyik bola siang malam...eh malam ke?? tettttttt.....isk korang ni malam bola futsal la..takkan bola lisut kot....uhuhuh...

** saksikan pertarungan perjuangan kalah mati...world cup pun kalah wehhhhhh


Ini game namanya CONGKAK bukan Playstation...tak tau memang nak kena libas la kannn...permainan tradisional tok nenek moyang wehh...sila tolong jangan buat tak tau...marah jap aku ni.....hawttttt terus.....cepat aku nak aircond ....errr tapi cakap pasal tok nenek moyang ni aku teringat lak filem Congkak kat tv tu...tetiba serammm ...ahh abaikan....aku nak citer ni aku fight game ngan Encik Awak...nak tengok sapa menang ke kalah sila layan gambar....

** aku nak main ada je yang ngacau...adeh anak anak buah aku ni....yang si puting tu..boboy bukan reti main buat kacau je...habis tunggang langgang guli..sapa kutippp?? AKUUUUUUUU

** nak kena jeritan gempita dari makngah singa ko kan...CEPATTTTTTT...Mak ngah ko fighting ngan Pak Megat korang ni....Boboy sila jangan kacau...kang aku sorok puting

** okeh okeh anak buah menyerah kalah dan aku muka berlagak tak henggat weh...siot je memek muka...hahahah..BERSEDIA !!!!!

** Encik Awak bersiap sedia nak kena kalah...eleh macam terror beb

** tak boleh blah weh..bersimpuh...alahai ..ya aauw ..kengkonon nak feel gadis melayu dolu dolu la...satu je kurengg..kain batik takde...hahaha


** time ni Encik Awak tengah jalan ...aku turn snap muka syok sendiri.....sebab aku budget muka kiut...uweekkk muntah belahak hijau la korang

** dia Jaaaaaaaattttttt...habis umah aku dia bom sampai 4...kalau 1 tu aku oklah lagi..ini 4 weh 4....sadis tull.....

** game kedua...tambah rumah terbakar 1 lagi kena bom...ahhhhhhhhh tidakkkkkkkkk apa kejam sangat tunang aku ni sampai 5 dia bom aku............yer aku kalah.....ok fine...MERAJUK 5 hariiiii...


MAINLAH CONGKAK UNTUK MENTERNAK LEMAK.....hehehe






12 comments:

mrs.ecam said...

dh lme x men congkak...dh lupe dh pong cr die...bleh x...heeeeeee

Mademoiselle Ctiey said...

bestnyer men congkak.. teringat zaman kecik2 dulu...

Nadine said...

hehe..comel la korang nie. dating main congkak ala2 tradisional gitu :)

NeenaAnuar said...

hahaha.. macam2 lah korang berdua nie! lama weii.. aku tak merasa main congkak.. tengok ko main nie cam teringin lah pulak! hehehe...

pstttt: ko nak cilok gambar2 dari blog aku di persila kan lah yer! ;D

Eri-chan said...

aku nak dtg main. jom buat pertandingan!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahaha jangan pandang belakang congkak...dah lama gila aku xmain congkak beb..ntah reti ntah tidak lagi skrang nie..

RedLife2Love said...

last ika main congkak ni time sekolah menengah dulu.. skrg dah lebih 5 tahun kot.. huhuhu.. best plak tengok kak mimi ngn abg megat main.. jeles la.. bile kite nak lawan main pulak nih? hehehe =P

ratusiput said...

amboi majuk sampai 5 hari...gile ko seh..ehehehe...

Mia-Ina said...

betoi ke merajuk smpai 5 hari ni kak mimy?hehe

Amy Syaquena said...

salam ziarah..
amy ziarah sambil follow2 me too k..

lamenya tak main congkak..tiba2 teringat masa kecil hehehehehe

Cik Yayang said...

Dah lama tak main congkak gak..

Miss Mimmy..i've msg ur...check ur FB's msg ya...:-)

POSH76 said...

aku suker main congkak besss....mmg hang kiutlaaaa hehe

Google