THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 July 2010

Door Gift : Tolong...Aku Perlukan Maklumat

Aku nak minta tolong kat korang semua...aku kebuntuan pasal door gift ni...survey nya dah lama..tapi sampai sekarang tak setelll..tetiba terbit perasaan risau sebab lagi 4 bulan ...sebenarnya aku memang dah dapat cari apa yang aku nak untuk majlis kahwin ni..akhirnya aku jumpa di Pasar Payang Kuala Terengganu...dah jumpa tu terus tak pandang kiri kanan nak situ jugak..pastu siap nego deal harga...sebab aku nak beli banyak......lebih kurang 1500 pcs...





Apa benda aku komplen kan ni...kata benda dah jumpa tapi minta tolong lak....masalahnya sekarang adalah...negotiation harga adalah tidak memberansangkan sebab harga yang ditekankan agak mahal la ikut budget aku...korang tengok kedai bawah ni...yer akusuka kedai ni sebab aku minat nak bagi gift dari jenis anyaman daun.....dan aku dah tak keruan memilih...ngan muka serius tu beb....yer la nak pilih barang kena la betul betul tak leh la main bantai jekkk....kena la selaras ngan budget...kalau tak matikk aku loss budget....





Ini adalah antara hasil anyaman yang menarik minat aku...harga yang di sticker kan agak mahal sikit kalau nak murah beli banyak... masalahnya...yer memang masalah...menurut kata Encik Awak mereka adalah penjual saja yang mewakili orang tengah ..sebab tu untuk nego tawar menawar makin murah tak kasi...katanya harga dah habis mati...so kitaorang mencari pengusaha pembuat anyaman ini...mungkin harganya jauh lebih rendah kan..dan semestinya kebanyakan pengusah di area Terengganu..tapi aku tak tau tempat.....so pada korang yang tau mana tempat untuk aku leh deal harga ngan pengusaha tolong la bagitau...aku buntu giler ni...please please kamu jangan nakal...hahaha




Oklah dah tak suprise hahaha...lantak la aku dah perlukan bantuan ni....bukan aku nak berlagak..tolong paham yer...inilah yang design yang memikat hati aku, Encik Awak dan semestinya mem besor kat umah tu...mak aku le sapa lagi...semua dah sepakat minat ngan benda ni...harga yang di offer ialah untuk 1500 = RM1.80 -2.00 ... aku dah nego sampai RM1.50...tak dapekkk..yer ar orang tengah beb sure nak untung kannn.....okla kan kalau bagi RM1.50 sebab aku nak beli banyak ...pastu aku pun tak bagi sebarang bentuk goodies beg pun pada tetamu...ini saja yang aku bagi dan ada sedikit sumbatan berupa makanan di dalam...takpayah aku citer kang semua dah tau apa...so please ek tolong aku sesapa yang tau info pasal pengusaha @ pembuat barang anyaman seperti di bawah...ukuran adalah lebih kurang panjang 3 inci x lebar 7 inci...dannn nak color pink....ehehhe ikut tema laaaa






TOLONG YER !!!!!!!!!!!!!!!!!






7 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alamak..aku klu taw...leh gak tolong ko nok..tolong anyam ke..apa ke..tapi aku xtaw...apatah lagi pengusaha tue aku xtaw nok..tapi cantik la door gift tue nok...i liikkeeee.....

Anonymous said...

http://gardenofgalleria.fotopages.com/

try tgk sini

POSH76 said...

ko pi la beli dgn penjual tu sendiri...middle person mestila dia nak amik untung...lawa gak door gift tu...hehe

psst: lawa baju kalerful hang tu i likeeeee

Cik Yayang said...

Try pergi kat KARYANEKA KL...kt sana pun tpt buatan anyam menganyam nih...sbb cik yayang pnh dapat sumber mgatakan dari sana pn leh dpt harga murah..try la dulu :p

Iena said...

aku dulu nak kawen carik anyaman camni gak kat ganu. tapi kat pasar payang harganya agak mahal la... tu yg aku x jadi beli tu. pastu aku carik kat nilai 3.

ratusiput said...

jb kompem la lg mahal...ehehe...

farahfatihah said...

wahhhh kalau kat t'ganu mmg xdapek nak nolong huhuh

Google