THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 July 2010

Kronologi Kes Warded Lagiii

Kisah demam Encik Awak ialah memula dia demam biasa je...tapi tak la di ambil berat sangat...yang sebok benar adalah aku...sangat kepoh dan bising hokeh..yer ar ingat demam biasa sekarang remeh ke...kena lah follow up makan ubat nengok apa kes...pastu dia ngadu kat aku sakit pinggang la...muntah belahak...ahhh sudah..semacam ni...jadi aku bawa ke Hospital Kuala Lumpur...sekarang dah ada Pusat Pengurusan Demam..so takyah nak susah beratur tunggu checkup ngan pesakit lain...demam je terus gi sini...diorang amik suhu badan dan tanpa lengah terus kena cucuk amik darah..huhuhu tang ni kelakar nengok Encik Awak...rupanya penakut injection..weeee....pastu result keluar...hmmm ada denggi fever simptom..terus kena drip air ...sekali lagi Encik Awak muka takut...hehehe...dan seterusnya adalah pengurusan untuk bermalam berhotel di wad..




Encik Awak merasa pakai wheel chair...eheh..manja manja kejap...tapi aku tak larat nk sorong...nurse ar tolong tolak..dah la nurse tu kurus kecik...nasib la hehehe.....Encik Awak time ni memang sakit teruk tak bermaya je...nak cakap pun tak larat...aku pun snap gambo ni sebagai kenang kenangan...time ni dah get ready nak masuk wad...sekali lagi muka cuak juga sebab tak mo masuk wad...dan aku la paling sebuk buat urusan...urusan nak nikah pun tak macam ni kann...takpe lah demi tercenta...mak rela bersusah...bila turn aku nanti Encik Awak lak bersusah...adil!!



See the name...itu catatan nama Encik Awak...alamak terbocor nama sudeh.......tengok tarikh masuk 1 /7/ 2010...senang nak ingat lak tarikh ni...keramat tul...





Syhh baby tua sedang tido ...huhuhu...kang bangun merengek nak susu mana nak cari wakakaa....siot aku...hahaha...time ni settle makan ubat..masuk air 1 jam 2 botol...pastu lalok terus ar tido ....shiannn dia kannn...denggi fever ni memang tak de ubat selain dari minum 100+ , air masak bergelen gelen banyak ...pastu elakkan makan antibiotik & aspirin



Tangan kena serah diri drip masuk air...tak terkira dah..memula tu aku duk kira gak la..pastu malas...tak kose dah...comeynya tangan encik awak ku..montok gebus...rasa nak geget..oohh apakah aku yang buaya wanita?? ahhahaah...







Bak kata pepatah inggeris...always be with u..ceh wahhh....kah kah Encik Awak nya muka tak leh blah sempat jelir lidah...aku kan peneman setia anda dan kamera jugak...hehehe walau penat...aku harungi jua...cehhhh wahhhhh lagiii





Time ni dah sedor skit...pastu aku paksa makan....baby tua nak makan okeh...makan kena suap...tangan masih gegel kekebasan nak pegang sudu...dan time ni jugak aku puasa...adehh dah la lauk mencabar iman...bersabar la peruttt









12 comments:

Nadine said...

Lama x jengah ur blog. bz betul ngan keja.

awwwwwh, manja nye pasangan tonangan ini. untung en awak dpt mimy ni, susah senang bersama ;)

may ur fiancee get well soon, Mimy. u take care too, aite.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

beb, en awak ko dah baik lum?? ish2....baru aku bercuti 2 hari..tiba2 hari nie datang sini tengok en awak ko dah kena warded plak nyek...take care k...

fabulous.farah said...

bahagia en awak sakit ade orang jaga.huhu

Mia-Ina said...

bahagianya jd en awak nie... :-)

kella said...

manjanya korang berdua nih! ntah2 kan..en awak tu kan saje pakat ngan doctor nak duk situ lame2.. leh dera ko! hehahahaha

Eri-chan said...

kau amik kesempatan ke mimi? ke megat yg amik kesempatan ni? aku sudah musykil????

Iena said...

nok... megat dah ok lom?
ololoooo... manja meow2 yer megat... bila lg nk amik pluang manja kn... harus time demam ni ler...

mrs.ecam said...

kui3 bb tua ek....ok la tut de org nk lynkn...shian die kne denggi...skang nie bnyk tol kes2 denggi ni,...hati2 yek...g watkn die sup ketam...

CuCuCamber said...

hello mimi..im ur silent reader..end of april i pun kena denggi sampai platelets darah i turun sampai 29..besides 100+, give ur fiance minum jus kurma or pati kurma,its very good, after 2days i minum my platelets naik balik...u can also give him minum air rebusan daun betik
:)

Eida said...

member opis i pun pernha kena denggi,i suruh dia makan sup ketam alhamdulillah terus platelet darah dia naik semula

POSH76 said...

time cakit nila nak manja2...masa ni la ko dpt bukti cintakaseh ko pada EN AWAK hehe

suker tngk korang berdua...romantik gitu

NeenaAnuar said...

semoga en. awak cepat sembuh yer! ko pun kene jaga diri beb! sbb jaga org sakit nie pun letih nyer leh tahan gakk kann!

Google