THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 July 2010

Hasil Tangkapan Hantaran

Waktu sekarang ni kalau korang ke mana shopping mall merata sale sana sini...adeh rabun biji mata aku nengok...nak beli sakan memang tak la...aku telan air liur je....budget yang ada only for beli barang hantaran sahaja....nak beli extra lelebih pun tak dapek....takutttt....kang terlajak...matikkkkkkk.....jadi buat buat kengkonon tak minat la...haha tak boleh blah padahal dalam hati tu....Ya Allah...membara selipan bara...hahaha..

Di kesempatan sale yang kengkonon melampau sampai 70% tapi sebenarnya nan hado gak..70% sumer item tak best...tapi tak semua la...pandai cari memang superb..harga berbaloi baloi....dan semestinya peluang kena amik untuk membuat tangkapan barang hantaran...ngeh ngeh....sonok beb rasa beli belah yang so heaven...yer ar bukan senang nak membeli belah feeling feeling orang kayo...main amik sajooo...walaupun aku tak masuk butik designer yang berkelas hebat hebat ...berjinjit beg tetap rasa hebat laaaaaaaaa.....hahaha...bila lagi kan..kalau tak kerana barang hantaran memang tak la nak bersoping gini...soping ala2 manja je...ada duit jalan...ada aku kesah kelas tak kelas...duit korang ke?? yang duit aku okeh...



Senarai Checklist Hantaran ( 11 vs 9)

Lelaki
1. Cincin /Jam Tangan
3. Kasut - done
4. Wallet/Belt - done
5. Kemeja/Tshirt/Jeans - done
6. Perfume - done
7. Sejadah
8. Buah
9. Sirih Junjung ** perlu bagi lagi ke..tunang dah bg hari tu?? tolong advise.
10. Makanan
11. Makanan


Perempuan
1. Mas Kahwin
2. Barang Kemas
3. Jam Tangan / Sunglases
4. Kasut/Handbag/Purse - done
5. Perfume - done
6.Al-Quran/ Telekung -
done
7. Kain Pasang
8. Makanan
9. Buah



apa lagi ek yang tertinggal yer??? hmmmmm






18 comments:

NeenaAnuar said...

biasanyer sirih junjung nie adat... baik dari time merisik sampai lah ke kenduri kahwin... memang sirih junjung tu kirenyer wajib ade lah sebagai adat majlis... tapi tu zaman2 aku dulu lar.. skg nie aku tak tahu lah pulak kot2 jaman dah berubah ker kan! hehehee...

cik mastura othman said...

hi cik mimi, just jumpe ur blog ms blog walking.... not married yet tp ttp gak nk jwb, arwah mak sy kate, sirih junjung ni lambang adat n tanda kita beradat... so mst kn ada... tp tak tahu la, just sharing my view....

Queen said...

ade je org tak bagi..tapi me bagi..sebab buat sirih junjung kos tak mahal..aahahahaha.....save..save...hiiiiii

iCaLoVeZiE said...

sirih junjung kira macam wajib mengikut adat la... macam i masa kawen dulu dapat ibu mertua yang ikut adat lalu bertanya dimana kapur dan pinangnya.. (sebab sirih sebenarnya ditempah di florist je) hehe

BTW, bunga pahar dah tempah? or bunga dulang ke.. come and visit http://icaziesyira.fotopages.com

Iena said...

bagi pendapat aku... bagi r kot. walopon sireh tu xleh mkn n nak simpan wak kenangan... ia adlah lambang adat...

*nok, C&K ade sale erk?

kella said...

sirih tu bagi je beb..
apa salahnya.. tak seri pulak kalau takda sireh tu weh..
masa aku dulu tiap kali pun ada gak si sireh ni..

wah.. dah byk setel brgn hantaran ko kan.. bagus..bagus,,

fabulous.farah said...

dah banyak beli~ tinggal sikit je lagi. mesti ko lega tgk list. erm. aku kawen dulu tak kasi. hahaha. fedulik~

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sirih junjung tue..adat jerk sebenarnya bukan la satu kewajipan..so terpulang la nok....bagi ikut kemampuan nok...mana2 yang perlu di dahulukan..mana2 yang kurang perlu di kendiankan...gitu nok...

-NiD's- said...

akak SIRIH JUNJUNG tuh adat kita org melayu jew...penyerik untuk mengiri brg hantaran...eheheh....makLOmlaa sirih...penyeri maJLIs..=]

POSH76 said...

beb elok hang siap awal...nanti last minute lagi terasa bnyk ongkosnyer...bukanla wajib tapi dah adat kita wajibler ada...tapi ko buatler ala2 moden gitu letak roses pun cantek...hehe

ONFARISHA said...

Hai dear..
shopping barang² hantaran mmg best! Hope u'll find all listed items... And hope persiapan for ur coming wedding berjalan dengan baik dan lancar...

Salam perkenalan!

cik xxx said...

mimy,
kawan aku aritu dia balun beli semua hantaran belah lelaki n perempuan plus 2 cincin, rantai dalam satu hari. Wohoho, serius beriban habis tu. Bertuah badan dapat lelaki terus ada duit then on the spot nak kawen ngan dia.

aku jeles tgk ko dah nak kawen. :-(
huhu

ratusiput said...

ye betul...sireh tu adat beb...ko beranak je takde sireh takpe...ehehe..yg lain...coklat ke...bunga rampai atau potpori ke...em byk benonye...pilih je la mana yg takde...ehehe...

farahfatihah said...

hmm org tua2 kata perlu ada sireh junjung..sbg adat ape tah..ikut je la huhu

Mia-Ina said...

mia pun x buat sirih junjung..tp org kata adat..mia letak tepak sirih je sbg tanda..

Eida said...

Mimy,sirih junjung ni org kata kepala hantaran so kalau org bawa hantaran sirih junjung kat depan,kalu tak de cam kurang jerk rasa

Anonymous said...

kak~
saya nampak akak kat ou sabtu aritu~
^__^

-shikin-

fatenton said...

beli parfume kat sogo byk dpt free gift okehhhh :D

Google