THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 July 2010

Ujian HIV Untuk Bakal Penganten....Ouchh Sakettt

Sukacita di maklumkan bahawa...oh macam buat surat rasmi lak ek...huhu...yeahhh HIV dengan jaya nya sudah buat...lega aku...kalau tak asik je gaduh manja ngan Encik Awak...sampai hot temper nak buat HIV...yang jadi hangin satu badan tu sebab nak cuti payah...tolong cuti aku tinggal 8 hari je ni ...Encik Awak lak sebok ngan keje projek site dia skrang...adeh payah tul nak bertemu buat benda alah ni...Ujian HIV skrang adalah wajib pada pasangan baru nak berkahwin...kalau dulu area Johor saja sekarang semua negeri kena...tapi pada aku ok sesangat...setuju bangat...at least kita mencegah sebelum merawat kan....konsep nya jangan buat jahat okeh....

Harap maklum nak buat HIV hanya di klinik kerajaan seluruh malaysia saja...tak payah gi klinik bayor yer...simpan duit...spare duit RM1 sajo...yang gi klinik swasta tu konpom tak sah..tak diterima...aku pilih Klinik Kesihatan Bangsar..sebab apa pilih klinik ni...sebab dekat giler ngan opis aku dan tak payah aku nak susah payah amik cuti....half day pun tak payah...jimat cuti...aku minta keluar kejap je ngan bos aku..bereh nya...konpom bagi..ehhe...Encik Awak lak kebetulan sekarang dia ada kena keje projek site kat area KL...dan cantekkk berdua dua an buat test ni...


Erkkk sudeh kena tembak lol....adeh memang sakitt....yer aku tak tahan sakit..masa nak cucuk tu bergenang air mata aku..huwaaaaaaaa.....aku ingat baru nak ejek Encik Awak sebab dia kan penakut inject ..sekali aku yang kena ejek.....huwaaa tobat mak tak relaaaaaaaaa......nurse tu siap tanya aku pernah buat test gini tak...tak pernah langsung nak kena tembak kat jari..inject amik darah kat lengan tu biasalah..sekali dia kuarkan senapang gajah kecik ala2 stapler tu...gigil tangan aku...mengeletar...mak pejam mata nok...sekali dengar bunyi PAPPP...alamak sakit la pulak...nangis nok...gedikkannn...tengoklah darah tompok tompok mak tu...berdarahh uollsss




Selesai sudehhh.....dia amik darah titik kat satu benda putih pastu...ala macam pregnancy test tu...eh mak tak pernah buat yer..never just tengok kat blog orang yang ngandung je...pastu nanti ada tunjuk line...line tu bergerak...kalau dua line tu pepaham la yerkkk....jangan bebuat bodo tak tau....sendiri pikir yer...tapiii yahoo aku satu line...boleh kawen....terus hilang sakit kejap..tp kejap je la..pastu sakit jari aku..sengallll..borang ni dah boleh submit bersama form nikah ..satu sendiri punya..satu pejabat agama nya...nampak tak SULIT...jangan buka..tapi aku buka juga...aihh kata sendiri punya daaaaaaaa


Bahan bukti menunjukkan NON REACTIVE...maksudnya bebas dari HIV..sila tengok ngan mata yang boolattt....harap maklum test HIV ini hanya sah laku 6 bulan dari tarikh kawen....jangan buat awal yer....tak sah takleh submit....Alhamdulillah settle satu perkara lagi....ok pasni tak de adegan gaduh merajuk hempas bantal ...HIV test dah buat...sila fokus benda lain pulakkkk yer Encik Awak....baik lahhh...borang permastautin dari Terengganu bila nak dapat ni....ermmm ni aku nak merajuk sentap emo ni...hahahahah











12 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

teringat masa turn aku buat ujian HIV nie dulu nok...memang sangat2 memduga kesabaran la..dah la balik buat kat kedah kan..adoi..sangat2 rushing..nak kawen susah..xkawen lagi susah..hahahaha..

liyana said...

halamak..sakit ke? takutla pulok camni

fabulous.farah said...

hehehe..bukan sakit sangat sebenarnya..terkejutkan..huhu

-NiD's- said...

fuh lega pas dh satu bab....jEnuh zaman la ni..mcm -mcm nak kena di test nya...ekekkekeke

POSH76 said...

bukan senang mau kawen macam2 ado....eee aku pun takut jarum huhu

mama qistina said...

sakit sikit je tuh....itu kira dah lepas separuh dari ujian kawin la tuh ....tunggu bila nak nikah nanti lagi saspen....auwwww

farahfatihah said...

ooo 6 bulan sah ek...ok..igtkan 3 bulan je..kalau cam tu nak wat bulan 8 la nnti hehehe

Iena said...

aku dulu ilek jer... achik lak yg pucat lesi x berdarah. berpeluh dlm aircond mak ckp nok... hahhahaa

Mia-Ina said...

mia x buat pun lg..

kella said...

weh ko sampai nanges ke weh? tak de la plak aku rase cam sakit kot.. hehehe..
alhamdulillah.. selesai satu perkara..
semakin hampir ke hari besar ko kan.. :)

NeenaAnuar said...

time aku kawin.. nan adoo ujian2 nie semua... tapi elok jugak lah kan.. skg dah ade.. sbb bende alah nie bahaya punn....

queen1vy said...

Salam, ada tak kenalan atau kawan-kawan yang nak buat HIV test secara discreet? Saya boleh tolong supply HIV home test kit untuk buat sendiri ujian di rumah. Prosedur mudah dan result dalam 5minit. Ketepatan 99.9% dan telah dinilai oleh Institute for Malaysia Medical Research (IMR). Test kit yang sama digunakan di klinik dan makmal yang menjalankan ujian saringan HIV. Penghantaran percuma dan discreet di seluruh Malaysia. Untuk order sila taip TESTKIT dan sms/whatsapp ke 0138573416. Harap dapat membantu, terima kasih.

Google