THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 May 2009

Senyum Sokmo


pasal pa aku nk story psl senyum sbb aku sometimes tension ngan org2 sekelilling especially yg mmg aku kenal muka selalu duk pndg dlm lif ...aku cuba utk senyum ngan org2 sekeliling esp pompuan la...tp sikit pn x balas senyum..kdg2 aku yg malu sndiri...tension kan..senyum kena bayar ke weh ?? aku senyum sbb aku hormat org...ini x bila aku senyum je...wat muka tarik 44..nyampah plak aku...x semua pompuan la aku maksudkan..ada segelintir...maybe dia rasa senyuman dia mahal kot...definisi lain lak...klu senyum ngan laki2 lg la...di katakan menggatal...kepala otak kan...mcm la nk ngorat...(aku klu ngorat terus terjah tanya nama okeyyy..gentlewomen)..siot tul la....mmg aku hangin skit..sbb dh byk kali kena...kdg tu laki tu yg senyum ngan aku dulu..aku senyum je la blk..yg awek dia sebelah siap wat muka masam cuka ngan aku ..salah aku ke ??? so what to do laki ko yg gatal kannn.... ada kes lain plak klu yg senyum mcm org giler tersengih cam kerang busuk ala2 senyum gatal...ni lg la tension...klu camni nya kes mmg aku pn meluat...senyum tu bkn sekadar menampakkan gigi je or smpi ke paras telinga tp cukup ngan senyum ala2 smiley face....sedang2 aje...ala2 gitu..yg pntg ikhlas !!murahkan la senyum tu tp agak2 la beb kasi bertempat skit..klu sentiasa senyum x kira masa org ckp sewel la plak...sebenarnya senyuman juga boleh jadi penawar, penyejuk hati dan mendatangkan inspirasi...inilah kuasa senyuman...cth situasi...klu tgh tension +angin+marah+emo then jumpa org yg tersenyum sure akan cool kan...kalau nk tau satu lg rahsia senyum ni awet muda bila senyuman terukir akan menyerlahkan seri wajah itu yg lg nmpak muka muda belia remaja gitu like ME...auwwwww cehwahhhh...jangan bermasam muka nanti naik kedutan nampak tua....uiskkk ni mak x rela.... pasni mak nk senyum sokmo...huuhuh

Sincere

13 comments:

busyuksayang said...

senyum sokmo deh :D

kella said...

hmm... senyum tu adalah sedekah..
bgus mimy..at least ko bermurah hati.. pedulikkan mereka yg tak tahu menghargai nilai dalam sebuah senyuman, mereka yg rugi kerana membiarkan hati mereka dalam kegelapan, kerana apabila hati kita ceria dan bahagia, ia akan keluar melalui senyuman.. betul tak?
hmm kurangkan manis dalam gula..byakkan manis dalam senyuman.. sekian!

MimY HaMiD said...

busyuksayang : sokmo :-)

kella : halamak lupa nk letak sedekah..ya betul yang...ko mmg hebat kella..hebat laaaaaaaaa

Annaster said...

dik, senyum tu senyum gak.. jgn tetiba awk senyum sensorg.. kang ada yg ngata awk x betul..
=)

senyum itu satu sedekah dan mulakan hari anda dengan senyuman..
=)

TinTaDariHaTi said...

Betul tu, mimie. Sesetengah pmpuan susah betul nk senyum. Mcm lah bile dier senyum tu kuar emas setongkol..? kan....

MimY HaMiD said...

annaster : senyum sorang cam org gila lak..senyumpd yg kenal n selalu tgk la kan kan..TQ

MimY HaMiD said...

tintadarihati : sbb ada la tu kot..hehehe klu ada mau aku rampok..heheh

Liyanaroxx said...

ok sis..let's start our day with a SWEETEST smile on earth!!!*yeay!*

MimY HaMiD said...

liyanaroxx : oh my world..i'm smile ..cheeseeeeeeeee

tHEoNeANDoNLy said...

senyum itu indah, senyum itu sedekah, wah! pantun. jawap mimi jawappp..hehe.. :P

MimY HaMiD said...

theoneandonly : ko nk suh aku balas pantun..fail la beb

nOllY dOllY said...

diorg tu jeles sebenarnye ngan senyuman akak yg manis menawan tu..

ish2, hampeh tul org2 mcm tu. agaknya PMS kot. ;)

MimY HaMiD said...

nolly dolly : auww..gracias..senyuman ku manis ...huuh

Google