THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

18 May 2009

Langkawi Island - Day 3

Day 3 – Island Hoping – Pulau Dayang Bunting,Eagle Feeding, Pulau Beras Basah

Bgn pagi smua bersemangat nk pg tmpt aktivit plg best kt Pulau Langkawi..kitorg dpt harga murh gk la..RM29 ..mayb sbb bkn cuti sekolah kot..seawal jam 8 pagi semua dh siap mandi2…tp bot gerak kul 9..nsb jeti x jauh..belakng resort kitaorg je…jln kaki pn blh…sempat pekena nasi lemak kt jeti..masing2 pekena 2 bungkus ngan telur mata…hebat..buruk lantk sumer…eheheh..aku yg penakut naik bot ni..pn semngat waja..semua benda aku takut kan…apa daa aku ni…aku mmg pengayat orgnya…harap maklum…

belakang tu awana porto malai…penghujung pantai tengah…
 
Budget cun la tu…tp ada aku kisah…mak penuh bersemangat utk menaiki bot…tp dlm hati dup dap dup dap
 
Sebelum bot smpi..masing pose la kan…yg pasti kitaorg 3 org mmg sama je selalu…x gitu…
 
Keadaan dlm bot…aku cuak yg benarnya..sepanjang masa diana pegang tgn aku…tp pose ttp nmpk maintain gitu…hahahahah…tp abg bot tu cute la..hitam manis..mak sokeee..tenang jiwa mak nengok dia..i lap u bang..hoho
 
Bentuk pulau dayang bunting…nmpk kan kepala, dada, n perut bunting..
 
Destinasi pertama dh smpi..pose dulu ok…
 
Byk gk kenangan kt pulau dayang bunting ni..aku ingat bukit tu gitu2 je..sekali tinggi da…mak pancit di tengah jln…mcm nk pengsan aku…dh la ngan kaki kejang. Maklumla x warmup..pastu ngan beruk2 nakal sekeliling…eee geli tul..gegel2 aku..takut !!grrrr.. tp dh smpi seronok la…tp nk kuar blk satu hal la kan..turun lg tangga… mmg malang tull..sakit kaki aku…aku x berenang pun…just main2 air je..gayat air tasik
 
Depa yg sakan berenang….kekeke..aku nengok kak masni x tahan nk gelak..semangat berenang yg tinggi semata utk mencapai hajat..opsss apa tu…ahahahhaha..bkn bunting ok…single lg tu…
 
Next destination pulau beras basah..tmpt ni utk mandi manda…tnpa lengah2 aku mandi sakan…x hinggat donia…mmg sakan…
 
tengelam timbul aksi..kuak mendada..kuak terlentang..smua ada….ha amik ko kan pastu demam sakit tekak…alamak benda lain je yg timbul…hahaha




Day 3 – Sight seeing Pelangi Beach resort/Awana Porto Malai dan Pekan Kuah lagi

Aku la plg suka take pic kt hotel2..especially yg mewah dan  grand la..x dpt td kt situ….dpt tangkap gambar kt sini jadile…heheheh..pelangi ni sgt cantik…area pantai cenang…sesuwai utk honeymoon…marvelous…resort ala2 kayu2…mak soke gak…wah byknya tmpt nk honeymoon ni..nan ado tul
 
Ni plak awana porto malai...dekat je ngan tm resort..kira hebat gk la..sbb tmpt kapal berlabuh..org luar x leh masuk nk tangkap gambar jd aku np je la dr luar…cun gak kan..kesempatan tul…huuhuh
 
Disebabkan lin x join…yahoo..aku pn sakan la ngan diorg ni ke pekan kuah…ah xkisah la aku leh drive…ehhehe…seronok la..sbb freedom sgt..kitaorg x la rushing rasa nk terkejar2 nk blk umah…sbb sgt la bebas nnk kemana aje…muka x bersalah
 
Xplan pn nk mkn KFC tp disebabkan kak masni x tahan nk membuang ..kitorg selamba je naik toilet KFC then kitorg pn lapar gk ..ahh order je la KFC..kira KFC langkawi la kan…wlupn kt KL ada…tetappppp
 
3 org yg gembira dengan muka x beralah langsung…meh pilih meh pilih…pilih kasih
 
On the way blk…teruja lak dgr citer abg bot tmpt mahsuri mati ditikam…then lalu padang matsirat jump ataman tugu keris ni…kitaorg jut take pic je…lama2 kt itu dh rasa seriau..lg plak time tu dh nk Maghrib..lg plak pki sexy..cam x sesuai la kan…kejap je..then terus blah blk umah…

6 comments:

TinTaDariHaTi said...

mmg takut gile pegi taman tugu keris tu...

Kite mmg bt muke tak bersalah. Tinggal kawan kat resort smpai pukul 10 mlm... Keji tul!

Tp mmg lawak... hahahahaha....

tHEoNeANDoNLy said...

model beras basah la..

MimY HaMiD said...

tintadarihati : isk isk x sesuwai

theoneandonly : hebatlaaaaaaa

Kasih Aleeya said...

tingat masa course kat porto malai..heheh best... bestnyer korang vacation gitu..jelesssss...

MimY HaMiD said...

kasihaleeya : hebat ko nya course kt porto malai...kelassssssss

eKiN said...

nnti g la hnymoon kt porto malai tu...heheh

Google