THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 May 2009

Ada Apa Dalam Handbag

Jom selongkar the stuff yg must ada dlm my handbag...actually aku ada byk handbag..tp hanya pakai 2 handbag ...itu je la yg aku pakai...bkn branded label pun...biasa2 aje...yg pntg aku hanya suka pakai handbag ni ..then tgk apa stuff yg ada dlm handbag...

VINCCI GREY HANDBAG - hadiah birthday dr kak lin...xla sebrand mana pn...tp pemberian org aku terima n kena plak ngan taste aku lg la aku syg..apa yg aku plg suka beg ni dgn color nya yg lain dr lain..yerla klu mata aku ni beli hbag asyik hitam, coklat...tu je la colornya...x der taste langsung kan aku ni...sbb klu bab handbag aku mmg xberani mix n match color rasa mcm ada x kena...klu baju lain la plak...belasah je....btw..ini satu2nya beg kesayangan aku utk ke opis..aku ni suka beg style Tote..lg besar lg bagus...segala benda aku leh sumbat aku sumbat...ha pastu tang nk cr kunci kereta selalu failed...gelabah x hengat...mau aku kuarkan semua brg dlm ni bertabur...hihihi...

DEBENHAMS COLLECTION BLACK - dgr debenhams je sure org ingat aku branded..tp hanyalah nama saja...no no bkn shopping Debenhams UK hokey...aku beli time sale kt Debenhams BTS..dh lama giler....agak murah la...potongan 70%..beli pn dlm lambakan jek...apa yg best beg ni pn besar...i like...then tali dia leh tarik pnjg utk jd Sling bag...dn blh di pendekkan utk menjadi handbag juga...sometimes use to office gk ...sekali pandang nmpk cam Channel kan..huhu...selalunya beg ni aku use weekend...sbb senang kan window shopping pki sling bag..selain mengelakkan kejadian ragut...





My Life..like nyawa i...for those yg tau je napa aku x leh xder benda alah ni...benda plg pntg dlm hidup aku...almost 15 yrs i've been angkut this medicine ke hulu ke hilir kan...ehheeh...dan utk seumur hidup juga...aku x pnh langsung tertinggal the bottle..aku akan bawa kemana je aku pegi..klu tertinggal hbs la aku...."ibarat nyawa dihujung tanduk"





The Gadget...hp aku x canggih pn..huhuhu...aku tunggu ada laki sponsor blh?? ahahah..yg pntg leh call out & in...fyi..aku pki 2 hp..satu maxis & celcom..kena pakai2 dua..klu x pyh aku sbb mostly friend all of them using Maxis..but for official use in TM everyone using Celcom..almaklumlah... not to forget the camera..."yg sedang- sedang saja"....janji mak boleh berfoto sakan...penting tu!!!..my prinsip is aku mengukur baju di badan sendiri bkn badan org lain...Insya Allah ada rezeki lebih aku beli la yg canggih skit...tp klu selagi leh pakai...hantam saja la.....klu free x tolak ok..grabbb...ada camera mesti ada card reader...yg color hitam tu..card reader..senang nk transfer pic or apa yg sedengannya....sgt berguna...yg color pink tu mini mp3 aku...selalunya aku guna time gym..jogging...x pn sengal menunggu org...mp3 ni 2gb je..tp leh layan beratus2 lagu dlm ni...klu yg nmpk aku tergoyang2 x sedar diri makna nya melayan lagu la tu...all this kind of things always, everywhere in handbag...klu x bawa rasa cam lost je kan...




The Perfume...eheheh..standby dlm beg utk wangi2 dlm masa darurat...cthnya...tiba2 ptg ada org call ajak dating ke....opsssssss...x pn nk melepak ke...mak scretttttt je laaaaa..scrett tu like sembur ok....plg fav yg color merah tu..Bvlgari Au the Rogue...ni ada satu permintaan...plzz sesapa yg ada stok perfume ni nk jual...jual kat aku...aku suka perfume ni..puas cari merata x jumpa...plzzz yer..dh tinggal skit...then jeng jeng semestinya perfume baru color purple...dh story kan dlm entry b4 ni...ni plak aku jimat2 syg la nk pki...ehhehe..phm2 sudah...



Makeup kit...ala x seberapa pun...aku jenis org yg bermakeup selalu...sbb klu x makeup sure muka aku pucat lesi...dh mcm hantu Ju Onn ...huuhuh...at least ada eyebrow,eyeliner, foundation & lipstick pn jadilah..so dlm handbag aku makesure benda2 ni xleh tinggal...sbb lepas solat kena touch up...brand makeup akupun biasa2 aje..Elianto..so far tkt gak x serasi..b4 ni pki Body Shop..tp utk mengurang kan kemelesetan ekonomi...kena jimat dek non..akak ni menyara diri sendri bkn tajaan...aku try guna satu2 dr Elianto..so far so good x der allergic...jd teruskan saja.....mak plg syg brush tu...huhuhu suka tul..lagi2 sapu2 di muka ngan loose powder glitter..uhh best...rasa smooth je...x lupa celak mekah dlm simpanan..hihihi




Most important things!!!..xder benda2 ni hbs la...kemana pn xleh pegi..yerla duit xder..duit its life hokey.......aku bkn pki 2 purse yer...yg merah tu baru wallet aku by Hermes ..hmm ni dh lama giler x bertukar purse..pemberian seseorang istimewa dulu kala....motif aku keep?? ya aku masih sayang dia seperti wallet ini..tetttttttt....aku suka sbb red color....purse ni aku hanya letak kad-kad penting je..like IC, Lesen, Kad Kredit,ATM card, TM Medical Card, Isetan Card, Jusco Card & duit2 besar yg bercolor hijau ala2 grey saja....mostly yg guna ialah purse kecik Coach color biru tu...itula segala jadah ada kt dalam tu..syiling, resit2 pembelian, kad minyak esso,thumdrive dan duit2 belanja seharian..senang skit bahagi2 camni kan....kira standby la..

13 comments:

tHEoNeANDoNLy said...

yo mimi abis semua barang2 dlm beg di pamer kan...?? lepas ni try plak pamer baju2 dlm almari plak...hehe..

TinTaDariHaTi said...

Hohoho... byk giler brg mimi sumbat dlm h/bag. macam poket doraemon lak.. Hehehe..

Farah_W said...

waa.banyak brg u bwk...sama cam i...lenguh bahu nak memikul...hehehehe

Leen Die said...

tuelah mimi jeles tgk mimi ngan mak mimi p jalan..sungguh tersangat jeles tau..huhuh..kem salam kat mak mimi

kella said...

amboi... beg ko memang flexibel siot... sumer ader..
bdw, asallak ko gelak ayat aku weh? ada ayat2 cinta ke weh..
hehehehe...

MimY HaMiD said...

theoneandonly : ko perli aku ek..ko tgk nnt aku buat..heheh

tintadarihati : poket doraemon yg berguna ..hoohoh

farah_w : itulah namanya ladies..sama je..give me five skit

leen die : ok lin..jgn sedih2 ok..nnt mimi kem salam

kella : yerlah nk pikul satuhal..uhuh..ayat ko lawak la dul

Anonymous said...

aikk mie... asal gamba ic ko tutup?
wakakakakak..

pisss yawww
jan..

MimY HaMiD said...

anon : jan, kenala tutup muka seposen..hehehe

norhaliana said...

mimi nak pinjam troly tak?? berat tu handbag.. senget bahu!

nURmALa mAZLan said...

boleh je...tanya la apa2 yg nak tanya..hehe

MimY HaMiD said...

mala : dh tanya

rina is pink is sugitani said...

menarik jugak amek gamba dlm handbag ye...nak tiru..hehehehe

MimY HaMiD said...

rina : dipersilakan utnk selongkar handbag anda

Google