THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 May 2009

Paksa Rela Gi Kenduri


Hari cuti yg ke 2 (sabtu) ..x wat pe..tp paksa rela kena gi wedding ceremony..aku bab sedara mara aku mls nk pegi....lagi2 ngan my mum....nnt dia menglamer kan aku...haru tul.. tulun la....hah glamer camner?? nnt seantero tanya aku soalan panas gitu..."bila nk kahwin"??...aku bukan apa ..sian la plak kat my mum..tersipu2 nk jawab....hahah pastu ada hati nak kenal2 kan aku..plg x tahan nnt dia ckp"Ni anak saya..blabla..single..blabla...leh ar kenen...blabla..." tp aku kena paham kan...hati ibu....hmm setelah dipaksa rela...aku pegi la juga...x baik plak rasa nk tolak ajakan my mum...lg pun telinga aku bernanah gak..mum ckp "ooo klu kawan dia bkn main lagi pegi"...opsss mak kalah..bisa terus tu yg pegi dengan sesimple yg mungkin aku redah jekkkkk....gi kenduri kahwin kul 3.30 ptg....lambat kan ?? mcm saja je...huhu...gara2 aku la tu...sbb aku xmau gi....plak tu mak long & pak long serta cousin2 aku dtg dr JB semata2 nk gi kenduri kahwin kt Ampang...mak pun akhirnya mengalah...paksa rela lg...xpelah demi mum ku tersayang...

muka aku yg paksa rela...buat muka 44...protes la konon
wah pelamin dia cantik la....leh la wat ilham nnt...ntah2 time aku nnt dh x up to date..tp seyes aku mmg suka...simple but nice...tu yg aku snap terus..
cousin aku..kak ana dr JB tu turun KL nk pegi kenduri...semata!!
opsss...pic ni candid...mum aku snap..yg benar nya dia suh aku duk atas pelamin tu...oh tidak !! bawa bersabar le wahai mak aku..calendar ada 31 hari maka expiry date aku pun 31 juga...heheh
ngan tasha pot pet...bising je mulut... dia excited nk gi kenduri khwn...dia pn hari2 tnaya soalan panas.."mak ngah bila nk pakai baju pengantin??"...mcm diajar je ni..hmm

5 comments:

tHEoNeANDoNLy said...

masam nyer muka mimi... ni bukan 44 lagi ni dah 88!! hehehe... ala soalan mcm tu takan abis mimi..
1)belom kawin - biler ko nak kawin?
2)dah kawin plak - bila ko nak dapat anak?
3)dah ada anak - bila ko nak dapat menantu?
4)dah ada menantu - bila nak dapat cucu?
5)dan seterusnyer la...!! - xlarat nak jawap jer..

- cuba kita plak tanya dia... bila ko nak mati?? kan ? kan??
- tau plak dia jawap tu nati..

"ITU SEMUA KUASA ALLAH".... KAN??

TinTaDariHaTi said...

HAHAHA.. Bgus betol komen si TheOnlyAndOnly..Hehehe.. Pe2 pun, mulut org mmg akan sntiasa btanya.Sbnrnye diorg dh xde modal nk tnya pe. Sbb tu diorg bedal je soklan femes camnie.

MimY HaMiD said...

theoneandonly : yeah 2 benda yg kita x kan tau..ajal n jodoh..

tintadarihati : soalan famous amos gitu

norhaliana said...

Dont worry la mimi. Jodoh tu dtg sendiri. Tak payah nak tergesa2 carik laki..
Biar lambat, asal selamat. Panjang jodoh sampai anak cucu!

MimY HaMiD said...

norhaliana : Insya Allah :-)

Google