THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 May 2009

Be Carefull

Lately ni aktiviti jenayah ragut , rompak berleluasa dh mkn menjadi2 plak...rasa mcm x selamat plak nk kemana2....i wanna story what happen to my dear friend Intan Syuhada....i think what happen to her is like rompak la....fyi she stay at teres house at Tmn Melewar, Gombak..beware this area ok...last saturday on 11 pm ..intan blk umah seperti biasa..dn dh ada di depan umah..kat gate lagi...sampai je dpn umah..as usual she called her ayah..utk bukakan pintu..masa nk tunggu buka pintu tu la ada 1 org setan (perompak) ni dtg terjah ketuk2 pintu dia...suh turun kan mirror..then intan try to move a car depan n belakang utk cuba nk langgar si setan ni la....then intan terus bunyikan hon supaya jiran2 terdekat leh dgr..lagi angin la si setan ni..sbb sure dia terkejut tkt org dpt catch dia..mmg dasar xder perasaan.. si perompak ni boleh pecahkan cermin kereta driver side guna helmet...sure kuat giler ni...then bersepah kaca bertaburan...then serpihan kaca terkena mata intan..nasib intan baik..blum sempat dia nk buat apa2..ayah & abg intan kuar dr umah n terus jerit nk kejar...tp si perompak ni mmg hati kering....dia blh nk serang blk..luckily jiran2 dh alert...dia cepat lari by motor ngan sorang lg setan yg standby atas motor..jahanam tul..sempat dia rembat ipod yg kebetulan ada kt peha intan...so far xder apa yg lost la...sbb intan ni mmg dia letak handbag bawah seat..good effort x mcmam aku selalu careless..isk kena hati2...bdk perompak setan ni budak2 lagi..mat rempit kot....isk doa2 la hidup x selamat dunia & akhirat...Alhamdulillah intan pn ok cuma ibu jari kiri patah masuk besi..n mata putih ada skit serpihan...doc ckp nsb baik x kena mata hitam...nauzubillah ..blh buta...aku sempat gi melawat 2 kali..1st waktu dia still in trauma after the operation..sian plak tgk nangis x henti2...x buka mata langsung...then the 2nd time aku dtg..she is stabil..okla..sempat gk suap mkn utk dia...sbb condition dia yg x baper blh utk melihat its kabur..& hilang kemampuan keupayaan memegang sesuatu di tangan..good to hear that she is fine & health..since she is getting married soon...peristiwa ini blh la dijadikan pengajaran buat2 kita semua supaya berhati2, jenayah x mengenal tempat n masa, malang juga x berbau...


intan & me

10 comments:

aRaBeLLa said...

hi sis!
nice blog!!! =)

Farah_W said...

eee...sakit ati je aku baca cite ni...mmg setan2 ni semua macam b@bi kann...aku pun penah kena dulu masa study...tapi nasib baik takde apa2....skrg ni mmg kena sentiasa careful...lagi2 kita pompuan...untuk semua perompak,peragut, mat rempit n yg sewaktu dgn nye....hidop korang tak kan selamat!!!!!

MimY HaMiD said...

arabella : tq..nnt kita change link key

farah_w : mmg sial kan..iskk geram tull..semoga perompak tu mampus di tgh jalan

TinTaDariHaTi said...

MMG SIAL... Masing2 cari jln mudah nk idup. Takpe, tleps kat dunia tapi tunggulah azab kat akhirat.

MimY HaMiD said...

tintadarihati : dh tgk kan keadaan dia camner..aku mmg hangin ngan perompak jahanam ni

Liyanaroxx said...

Sis...now days we as a women need to becareful all the time lah....jenayah skrg mmg setiap hari/jam/minit/saat ada jerk yg berlaku...sian dgr kawan sis kena rompak tuh!!!lahanat btol mat rempit tuh,tgk tak kes ibu mengandung sampai meninggal kena ragut tuh?dua hari berturut2 okeh? *sbb tuh saya BENCI mat rempit* dahler bawak motor mcm setan,perangai pun sama jerk 2X5...isk....elok diorg nih kenakan hukuman REJAM SAMPAI MATI jerk!!!

busyuksayang said...

pity her...harap dia cpt sembuh...diaorg tu mmg setan kan..ishhhh geramnya...

MimY HaMiD said...

liyanaroxx : skrang mat rempit di gelar samseng jalanan...ptt bg hukuman yg berat klu leh tali gantung lg bagus

busyuksayang : hope dia ok la dear

aRaBeLLa said...

orait sis..saya dah add..ngeee

tHEoNeANDoNLy said...

samseng jalanan mcm xsesuai la.. bunyi mcm manja jer.. aper kata kite panggil dorang nih..
"anjing jalanan" kan brutal & kejam sikit!!.. kejam mcm peragai dorang tuh..!!

Google