THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 May 2009

Selamat Hari Guru




rasanya xterlewat nk wish selamat hari guru kt semua guru..aku tau 16 mei dh lepas...especially pada cikgu2 yg pnh ajar aku...dan kwn2 aku yg bergelar cikgu etc melor & amy yan ...x lupa cousin aku lis...hehehe ...sure korang byk giler present kan...ckp psl hari guru ni..aku saja je nk imbas memory citer psl perihal cikgu2 yg aku ingati sepanjang persekolahan....since sekolah rendah smpi la sekolah menenga hingga ke IPT


Cikgu Jamaludin
ni cikgu classmate aku masa darjah 4 di sek ren tmn selasih..apsal aku ingat cikgu ni..sbb cikgu ni hensem...putih gebus lak tu...byangkan la..darjah 4 dh gedix....opsss...satu kelas aku semua giler kan dia ni...yerla bdk2 hingus br nk tgk jantanzzz ..cam nila...mmg bikin cair la...sp yg kelas ngan aku mesti ingat..sp ek yg kenal ngan aku...ermmm..haaaa melor...melor ko ingatkan cikgu ni...cikgu jamaludin ni klu bab ngajar serius beb...garang..tp garang2 pn x pe..sbb hensem leh gitu..mmg budak2 la...skrang ni dia for sure dh khwn sbb masa dia ngajar kitaorg dia pnh tnjk kitaorg pic dia tunang....waaa ada bdk kelas aku menangis beb...huhuhu....tp bukan aku ...cikgu ni je la aku ingat masa sek ren...yg lain ko tanya suh recall mmg x ingat...eheheh


Cikgu Mohammad
hmm i'm sure sp yg sek men seri gombak sure kenal cikgu ni...cikgu plg garang sbb dia guru disiplin...tp ngan jantanz je la...ngan pompuan ok plak...heheheh sekali dia jerit sore dia gegar satu sekolah...cikgu ni ajar pendidikan seni..yg aku ingat...aku selalu amik kesempatan time jadi cth bahan utk lukisan....aku akan cepat2 hulur paper aku ..so nnt dia draft kt lukisan aku...jd x yah aku pkr2 kan ..dia plak jenis x berkenan masuk tong sampah...mmg time kelas dia aku lepas je...walhal lukis pn xreti...


Cikgu Zizalina
i think so nama dia camtu..cikgu sejarah...why i recall her coz dia cikgu sempoi...sbb klu ajar sejarah very the slow..then plg best masuk kelas bg salam then dia tgk bdk2 x der mood nk study dia akan tanya..nk study or nk buat refence sndiri...dh tentu2 semua konon nk belajar sndiri...ehhehe...teringat la cikgu ni..dia baik giler...


Cikgu Halipah
cikgu kelas aku masa form 4A & 5A...aku xnk mengata cikgu tp aku nk kata gak...heeh cuma aku berterima kasih atas2 kata2 dia mostly bdk kelas aku semua berjaya...even kitaorg ni kelas sastera lg plak di pandang rendah oleh kelas akaun & sains...kata2 dia bisa beb...dia pnh kutuk budak2 kelas aku sumer bahawa kitaorg ni setakat keje angkat sampah je ...mungkin time tu dia geram tp bkn sekali selalu gk la dia sebut..kamu semua x kan berjaya..x berjaya...mmg budak kelas aku bengang gak la ngan kata2 dia langsung x der semangat tp itulah kan sbnrnya klu dia x bangkitkan semangat mcm tu x mungkin kita semua berada di tmpt yg sekarang ni..


Ms Lee
x ingat la full name dia..tp teacher english yg sempoi n slumber...mmg byk bebel...ckp je...mmg la cikgu bercakap kan..uhuhu tp dia ni dlm kelas time tulis kt papan hitam...suh salin kt papan hitam smbl tu dia berjalan2 kt meja2 kelas..sure cakap je...bdk2 laki kelas aku suka ngusik dia kacau ajuk cakap2 dia...tp dia ni good x kisah pn...marah pn x...mmg best la teacher ni..aku plg suka cara dia ngajar english with english song...ni mmg fav la...dia suh request lagu yg kitaorg nk dgr n translate with the meanings..x silap aku seminggu sekali mesti ada kelas ni...mmg syiok la...lg plak time tu lagu2 boy band tgh top..backstreetboys..nysnc..smpi ada yg meleleh airmata jiwang la dgr lagu I'll Never Break Your Heart..huhuhu sapa tu ...jiran aku dlm kelas Suliana le...hehehee..tp aku pn meleleh gak..hheeh mmg kenangan la...
Ms Zuraidah
my lecturer..miss her so much...like friend..lecturer plg sporting...dr dia bujang smpi la dia khwn..dia khwn kitaorg sanggup turun segamat...with the bestfriend ever linda, zura & adik...kenangan manis sgt kan sngup kita turun naik bas kat pudu semata nk tgk lecturer kesayangan ni khwn...skrang dia dok kedah lama tul x contact2 dia..rindu plak nk dgr celoteh dia...misss bangat ni..














3 comments:

Mimi's Mayonnaise said...

I know Cikgu Muhammad!!! hehehe.. becoz me pon sek seri Gombak.. hehehe.. begegar siot sekolah bila dgr dia jerit. agak2 dia ngajar kat ctu lg ke? U ingat tak cikgu Noraini? dia nngajor sejarah sesi ptg.. klau dia bercakap.. asyik sebut perkataan 'oleh itu' ajeee..

tHEoNeANDoNLy said...

hebat la mimi.. semua guru ko minat ader dlm list ni..hehe.

MimY HaMiD said...

mimi'smayonnaise : cikgu mohamad yg famous eheh...x ingat la cikgu noraini sbb x fav..heheh

theoneandonly : ada lg tu..

Google