THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 December 2009

TAG Pasal Zaman Cinta-Cinta



Gatal nak buat TAG pulak...padahal si Suraya ni tak TAG aku pun..tapi aku gedik nak buat sebab kegedikan kalau bab cintan cintan ni...huiihh sengalll ...sejak 2 menjak ni kegatalan terserlah...maka terima la hakikat...suka suki aku je tak malu nak wat tag..tapi takpe aku dah sound komen kat si Suraya ni ...aku nak buat jugak!!!!!! sebab untuk pertama kali aku mendedah kan kisah cinta aku...uhuuhuh..gedik geletis nyaaaaa


1. First time jumpa with your hubby bila and kat mana?


Wah hubby gitu..Insya Allah coming soon...First time aku jumpa secara rasmi kat bawah opis aku ni ha...sebab kitaorg blind date...ha jangan tak caya...cinta internet la kata...pembaca blog www.nurmimy.blogspot.com tegarrr...time tu aku dengar sayup2 orang bagi salam kat aku "Assalamualaikum"....suara halus mulus..sopang la time tu..cuba sekarang....tempikan bergegar...eh tak ini aku yang tempik...


2. Love at first sight?

Yeah...really both of us...lagipun dia lagi la pembaca tegar www.nurmimy.blogspot.com ...so inilah di namakan kerana blog aku jatuh hati...tak sia2 berblogging....huuhuh...pertama kali dating buka pose dah terpaut...ceh wahhhhhhh..bila mata pandang, jeling...yeahhh aku jatuh cinta...giler laaaaaaa..oh ...jangan bilang tidakkk


3. Who is he when the first time u met him?

Aku tak kenal pun dia sapa..gamble je aku kuar ngan dia...ntah la...kalau la aku buat camni selalu konpom kena rogol...tapi Alhamdulillah aku jumpa orang betull...aminn...aku pun tak tau...dia biasa2 aje tapi cara dia sangat memikat hati aku sebab dia sangat simple & yang penting badan comel cam teddy bear...dalam hati "bestnya dapat pelok"..kejii aku..muka nampak baik & alim...dalam hati aku..habis la aku pasni kena tarbiyah... perut dia sexy weh...mak dah jeling2...hahaha....


4. How long it takes for him to ask u out for a date?

Hmm bab ni aku hangin gak la...nak ajak aku date punyala susah...nak kena aku gak sound..."jom buka pose sama??"tebal kan muka..baru lah terkedek..dia cakap boleh tanpa ragu2...aku la kena mula kannnnnn...bila aku tanya napa dia tak mula dulu..jawapan dia sapa dulu tak penting..yang penting dah kuar...boleh gitu........bikin panas


5. First place dating di?

Tak lain tak bukan mana lagi SECRET RECIPE B
ANGSAR SOUTH...di situ bermula segalanya..tapi time ni aku masih jual mahal...sebab aku memang mahal...aku banyak deny...padahal aku dah tau dia dah suka aku...dan aku pun suka gak...auuwww geli gedik...yang pasti hati bergetar bila tetiba mamat ni leh lap mulut aku..hikhik...mak dah perasan jap..."mamat ni nak bagi aku perasan la ni".... malu tapi mau


6. How he proposed?

Aku asyik duk bertalu remind harijadi aku ...heheh kena remind beb..tau je la..kang buat2 lupa...aku gak meroyan hangin..baik aku ingatkan...on the day of birthday just wish je..okeh aku tak kisah pun..takpe la baru kenal kan..tak harap apa2...then dia tumpang nak solat kat umah...dia naik bilik stortetamu kat atas..ntah camana aku terlalu...ada ter tu..hihi..dia panggil pegang tangan sarung seshuatu iaitu cincin...arhhhhhh terjerit aku jap...nangis okeh...ala2 cerekarama la


7. Special date with your hubby?

Setiap kali dating itulah hari special buat aku...sebab aku hari2 rindu...wakakaka...cuba tgk lepas kawen...rindu ke tak?? harap2 sama la seperti sekarang....tetiba rasa, syg...nak makan candle light dinner...sila la buat suprise...tak maluuu minta2 dalam blog...huhu


8. Changes that he asked you to do?

Nothing...tapi satu rahsia nk bgtau uolls..dia sebenarnya tak suka aku diet....katanya dia suka aku seadanya macam ni...kalau aku kurus bukan la aku seadanya yang dia pilih ...aku gedempol gini pun dia nak...hihihi..sayang kamu....boleh gitu....tapi aku kan degil nak jugak diet...aku nak kurus bukan sampai kering kerempeng....tapi cuma sekadar muat baju kawen aku je...jangan risau encik awak....aku takkan kurus ke tahap Paris Hilton...hihiih...cuma encik awak selalu pesan..."ayg jangan selalu marah2 nanti cepat tua"....wakakaka..siot


9. What is about him that you love so much?

Semua tentang dia... I love him so much...aku terima seadanya dia baik dari segi keburukan & kebaikan....auwww kan dah rindu...sebab sangat comel macam teddy bear...tetiba rasa nak pelukkkkkkk!!


10. What is about him that u wish he would change?

Nothing to change...sebab suka apa ada pada dia...jangan kempis perut...nanti tak leh main tepuk2 amai2 kat perut gendut mu...aku suka bangat...plzzzzzzz..sebab dia skrang dah kurus..padahal tak diet...frustttttttt


11. You will lose your mind n crack your head when he?

Ha yang ni ada dua..positif bila dia cakap..cinta, sayang, love la hapa...standard ar tu kan..romantik akrobatik...tapi ingat bab negatif nya...jangan cuba curang yer...mana2 pompuan pun tak suka maaa...maka tiada maaf bagimu...ni cuma kasi warn je..so far aku percaya dia..sebab tulah aku nak kawen ngan dia...Insya Allah ada ciri pembimbing, balance dunia & akhirat....


12. You will smile tru your eyes for the whole day when he?

Buat lawak giler babeng..sampai aku rasa nak marah pun tak jadi...selalu okeh dia wat gini...paling tidak aku jadi ratu terkekek mengilai macam pontianak...kah kah kah....satu lagi tengok muka dia hati aku tenang..hilang stress...ahh cair...ni yang senyum simpul kambing japp


13. Complete below sentences ....My love towards my hubby is as big as...

Teddy bear shomel tembam...rasa nak peluk buat tido....opsss tunggu nanti kawen...perut kamu yang mahall deh...eheheh ok serius sikit.... for me...dia adalah segalanya untuk aku...walau perkenalan singkat tapi aku sangat menghargai setiap detik bersama...thanks sayang, my love, my soul...












AKU NAK TAG PADA SEMUA PEMBACA BLOG AKU YANG TENGAH BACA NI...SILA CITER KISAH CINTA
SUAMI/TUNANG/BOYPREN/SKANDAL....

SILA SILA...JAP GI AKU NAK BACA KISAH CINTA KORANG...PAKSA GITEWWW..eheh











15 comments:

daela said...

hahahaha...aku pun kena buat gak yer nok???jap2 lagi kot2 senang2 kan...hiks..

noradzlina.kamdani said...

alamak..sbb sy bc sy pun kene ke...eh xjwb tag tu ble x...sbb segan ler...

POSH76 said...

wow so lomantic i like....kalu betul nak jadi hubby mesti yg bukan jenis gatal hehe

klik2 samsung

Eri-chan said...

oh..kesah chenta je yg tinggal..skandal plak yg byk..haha

zuzie's life story said...

dah bace kene wat plak eh?? dah luper ar answer nyer sbb dah lame beno i kawin..haha

RedLife2Love said...

alorr...ika takde kesah cinta skrg nih..tak best la nk kena TAG.. huhu..

Ms AiReEn MoHd said...

she-alan aku kene ker..siap bg taw kat ym lagik....wat the hek la ko nok..macam penah buat jer tag ni..wakakak statement ngelat..kekekekek..aku wat time mlm kang leh tak?

Nadine said...

awwwh, sweet :)

hmm,mcm bestlah tag nie..hihi

iena said...

esk la nak buat khas tuk mimi kkk

puan.farah. said...

ko kenal die kat blog ke???
wah!!!!
kagum~

puan.farah. said...

ko kenal die kat blog ke???
wah!!!!
kagum~

nOllY dOllY said...

waaaaaaaa......romantik gituw!!
mcm baca fairy tales la sis.
i loike!

Emynz said...

brain memory card aku dah corrupt,kira aku skip ah dr tag ni kan kan kan lol

en.awak said...

tulis laa semua sbb tu kan kenangan indah yg perlu dikongsi bersama sama benda baik apa salah nyee .....heheh
tp jgn laa jd sesetengah org kadang2 salah erti menggunakan ontuk bercerita hal2 yg tak sepatut nye....heheh apa pun selamt ber blog semua .............hehehhe
en.awak nie pandai bc n komen jer bab2 berblog nie maaf tak pandai nak guna ayt kakakakaka
cukup laa sorang jer (mimi-ayg)yg berblog

kella said...

mims.. aku baru baca nih! harus aku buat nie... suka plak rasa nak buat ni, berkobar2 ;p hehe

Google