THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 December 2009

Hakak Tertipu Dek Non di MAYFAIR

Apa lagi la pulak haku ni..gara-gara nak kurus nya pasal..memacam hal...nak try gi pusat pelansingan badan pulakkkkk...opsss Mayfair ni tepon aku..dapat free treatment..aku pun teruja la nak pegi..ai kata free...berbayor idak la...beribu -ribu habis ke sini..program nya sama je...makan tetap kena jaga..itu penting oiiiiiiii........asalnya aku gi Pameran Pengantin kar PWTC..time tu ada cabutan bertuah ke hapa...aku try la..kononnya...nnt ada free treatment..after 1 month pastu kononnya aku one of lucky..then set appointment kat mayfair..dengan perasaan excited aku set hari cuti maal hijrah..kengkonon tak sabar la kann nak berkurus-kurus..poyoooo...Padahal before ni si Aireen baper kali dah remind aku...depa banyak psiko ko ...ko kena pandai tepis...baru la ko dapat free...aku yang degil sengal babun...nak try gak...**dah try tau ko sakit telinga pulak


** Aku di Mayfair shialannnnnnnn



** mengisi borang mayfair ..punyalah teliti ok mak tulis..sekali psiko yang aku dapat

Bersama my bodyguard terus menuju ke MAYFAIR PAVILION..punyalah jenuh mencari...aku pavilion tak familiar..pulak tu baper kali si consultant duk call tanya kat mana ?? teruja nak kurus cepat tak sabar...hah sekali amik ko...dah sampai kena consultant macam lahanat..memang psiko aku macam hapa....sialan tullllll....telinga bernan
ah dia sound aku...apa ko ingat dengan psiko puaka ko ngutuk aku badan gedempol aku akan beli pakej yang ko tawar ke??? lagi la aku kasi ko berapi kan...ada ke dia kata jangka hayat hidup aku tak lama...sebab orang gemuk berpenyakit...ko tau ke napa aku gemuk haaaaa?? dah terang2 dalam form aku tick aku ni gemuk sebab aku ada makan ubat oktor sejak 10 tahun yang lalu sengal...kan aku dah buka citer kat blog ni...kalau tak kerana freee aku tak datang...sebab aku tak suka nak paksa diri buat session benda alah ni...duit pun banyak kuar...aku pun tak ada masa sangat nak datang selalu..


** sementara menunggu ..kasi minum ginger tea...kengkonon kasi buang angin citttt..satu treatment apa pun tak buat


Paling berapi bila aku kata laki aku tak kasi kurus sangat (psst : tipu sunat kata dah kawen..hihi)..dia kata kononnya laki aku tu tak sayang bini sebab kasi bini gemuk..ohh habis tu laki yang berbini badan gemuk tak sayang bini la..wehh bukan semua orang suka orang kurus...taste ikut pilihan masing-masing la..bini gemuk laki bising...habis laki gemuk bini tak bising ke?? konsepnya ko nak suh aku masuk program ko pun...jangan la sampai ko menghina...ini sudah lebehhhh...kena sound ngan aku kaw kaw free je...hapa pun ko tak dapat...boleh lagi nak tipu aku lagi tu..kan duta mayfair si pengacara nona tv3..apa nama dia Siti Hasfizza Aswaty Sab Jahan... "tengok dia ..sudah kawen baru anak satu..dia kurus laki sayang maaa...laki dia mau dia cantik" wak lu !!...meh aku jawab sikit " u jangan tipu haa..dia belum kawen..baru tunang..u amik duta kurus2 boleh la..cuba amik i ke sapa lagi badan besar baru la gempak...oh kalau tak slim laki tak sayang laaaaaa...mana blh itu macam..kita punya laki yang tengok selalu jadi dia nya suka la tak kasi kurus ke hapa..duit pun dari laki maaa"


** oppss ..tea ni aku punye....yang sebelah jangan ngada nak share eh..


Kesudahannya dia fedup agaknya ngan mulut puaka aku....terus dia kata.."hmm takpe la kalau u tak mau...u pikir kan la bahaya menjadi gemuk..." haiyoooo sempat psiko maaa!! hangin aku ngan cara gitu...kot yer pun nak promote baik2 la..tobat aku tak mo caya lagi benda free dari slimming centre.perabih boreh n masa aku jeeeeeeeee....siottt....habis ko caci maki badan aku ni baru ko nak bagi aku FREE CHILI TREAMENT BODY .....tau tak telinga aku bernanah!!!!!!...ahhh kem salam ...voucher ko tu aku nak..tapi aku nak datang len kali hadap muka ko aku malas...camno ni?? let go or buat dek je?? how ya?? oh hakak tertifuu dek nonnnnnn



17 comments:

Eri-chan said...

eiiii mulut diorg mmg lahanat kan.....sedap2 kutuk org...koknya nak buat marketing jgnla kutuk org...ni mesti kejar target giler2..nie....sbb takut nanti tak dpt komisyen lebeh...hampeh... takyahla mimi, kalau dah megat syg ko seadanya...at least kau masih boleh berjalan...jgn jadi mcm org salah mkn ubat kurus tu..terus melampau gemoknya terus takle jalan...ha....ampun!anaknya kena jaga maknya..adehh...

Kaseh said...

mmg mulut puaka cina kat situ.. ko jgn caya sgt beb.. biarla megat dah suka ko seadanya...

dina said...

nok,aku dulu duk mendail london management tu, tapi tiap2 ari kol,nak mampus aku asik ngangkat tipon sore dia jek... bila time aku nak pegi aku dtg je la kan, takyah le koling bagai nak rak... htapi haram aku pegi pun...takle cam tak caya je aku...

cilakak itu promoter kutuk2 ko, aku ni gemuk, laki syg jek nok tak tahu le kot laki dia tu yg pandang rupa dia tu...gemuk kalau sihat apa adahal nok, janji sihat! tak semestinya gemuk byk sakit...janji kita pandai jaga je nok... ko lenkali tonyoh mulut promoter tu dgn tapak kasut megat!

emo lak aku neh

fattybombom said...

ehm..just blog hopping..saw this entry...dumb-ass people laa those in MAYFAIR...tapi yg jual benda2 mcm tu mmg mcm tu..mulut diaorg berckp mcm la diaorg cantik sgt...sbnrnya tak cantik pun...tak unik langsung pun diaorg...gi mana2...bdn yg menjual tu kurus2 jer...tgk dr blkg semua sama jer...mana best camtu...

heh, artis ker spokeseperson ker lawa2 kurus, kawin, cerai gak...

anyway, I think u look great...keep it this way....

noradzlina.kamdani said...

sabo yek..promoter yg bercakap tu lgsg xde perasaan...cuba dia d tempat kite sume di mana menadah telinga mendengar ceramah yg dia hingat ble menarik minta org membeli pakej kurusnyer..ken salam...

La dOLcE mEa_nAtt said...

alo sis i pon pnah pegi jgk masa tu die ofer 3 treatment rm30 jek dgn rasa teruja macam nak gilew cpt2 byr rm30 coz die ofer dtg umah ke umh....masa tu kawan2 umh sme bantai marah coz ckp TIPU well i pon mcm u teruja sgt so masa pegi pandai plak die letak kite dlm 1 bilik khas kunun nak tnye padahal nak phsyco...i pown ape lgi dari mula treatment i cakap kalo kena tambah duit i takkan tmbh coz da bagi syarat cani...stp 10 minit i ulang agknye die pown da takot sgt ehhehe(ade KUASA otomen) die pown buat xtaw je....hahah padan muke die ngat die cerdik ke....

my.mastura said...

"ada ke dia kata jangka hayat hidup aku tak lama...sebab orang gemuk berpenyakit"

ko patut jawab: "u tuhan ke, tau org hidup lama ke mati cepat ke..."

kalau nk ikutkan, mmg mender2 yg free ni, dia akan psycho kita smp kita terim pakej dia..bukan slimming centre je..memacam lain..travel la..apa la...huh..tu sbb aku x penah layan kalau org call kata free treatment...sbb aku tau dia akan psycho kjita bagai n rak...

my.mastura said...

lupa nk tambah..lg best kalau ko jawab "u pon bukan nyer kurus sgt pon..x der la cantik sgt body u ni.." ko plak psycho dia...

iena said...

just love your body dear....

JuJue said...

ko buat jer treatment chili pekejadah tu kat mulut dia! habis!

Ms AiReEn MoHd said...

ha tu la padanmuker aku da cakap takmo percaya ..kan da telinga bermamah...niotak aku naik beku nak jawap soklan tag ko..tak siap lagik..panjang tu..aku tetibe da kemalasan nak taip...

Emynz said...

heh?apekes buat marketing kutuk org hahah.pe ko x sekeh jek barang sedas 2.

puan.farah. said...

huhuhu..sabor..xpandai jaga hati customer betul. kalau nak maik jadi taknak kakalau akau.

babe, aku ade email ko kat gmail.

farra-eng said...

beraninya lawan balik, abiskan je lah boucer free tu, pas2 excrse ngn jaga diet ler..muka u dh lawa..bf dh ada..x yah risau sgt nak kurus..tapi kne kurangkan cikit berat badan takut penyakit dtg..my bf dh ada darah tinggi..risau me eh

puteri intan said...

mie, len kali..kalo ko jumper orang2 yg macam ni, jenis yg mengutuk ko giler2...ko tanyer je balik camni..'badan awak tu cantik macam stok cindy crawford ker'? tgok dia jawab aper nanti...sure dia pun terdiam...

en.awak said...

heheheeh ok laa tu org puan nak kurus semua termakan pujukan.......tp ingat laa diorg nie mulut je manis n pandai ayat korang pastu hasil nye lain lak jadinyee ......heheehe
tak payalah percaya nie semua...heheh
bersyukur laa apa yg dah ada...

kella said...

hahahah..mims.. aku pon penah kena! siot jer! kata free kan...berkobar lah jiwa ni..
harus aku buat muka derk je bila dia mengecong aku itu dan ini..
yang penting aku buat treatment tu dan blah.. aku ignore je segala pelawaan dia tuh! lantakkan dema angin dengan akuh! hehehe...

Google