THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 December 2009

Edisi Bertunang - Checklist


Bukan aku sengaja sibuk nak uar-uarkan kecoh seantero aku nak tunang ke hapa...aku tau kang ada yang menjelik kat aku sound.."hek eleh baru nak bertunang belum nak kawen"...so ?? ada aku kesah..janji ikatan aku menuju ke destinasi bukan cobaannnnnnnn...understood!!!!!plan kena betul-betull sebab aku serba serbi urusan duit sendiri bukan tajaan...aku ada tempoh 59 hari lagi untuk prepare apa yang patut...lama tak lama..pejam celik pejam celik..sekarang ni masa berganti cepat aje...kalau aku buat dek je ..memang kelam kelibut la aku...aku ni minah gelabah skit..jadi untuk mengelakkan aku nebes on that day...

Mem besar aka mak aku awal dah sound menyound tempik aku "PASTIKAN HANTARAN SIAP SEBULAN SEBELUM HARI TUNANG" (nada tempikan okehhh)...cuak!! tak stress jadi stress..sebabnya...aku lost idea nak buat apa...tema color dah ada...hantaran ni problemmmmmm sebab aku tak kreatippp...nak ikat reben lagi haram tak reti...aku try nak buat sendiri dengan bantuan kengkawan sebab nak jimat apa yang patut..sebab kawen lagi penting nak grand...tunang simple sudah...tengoklah kuasa RM $ beb.....p/s :oitt mimy tu sebab ko kena ikat perut..diet giler separuh matikk ni...baru duit jimat..huhuuh


Checklist oh checklist.......:-


Tema - Untuk belah aku sudah tetap pendirian spontan tetiba je nak Hijau..apa kes..fav color aku Biru..terpacul mulut tetiba..hihihi...belah Encik Awak katanya suprise...apa la suprise colornya tu...jangan warna warni sudah...berpinar mata akuuu..dah la tgh biolllllll..tolong la yerrrrrr  

Baju - Aku tempah sebab aku kan bigger size..kang nak sewa kena buat baju baru gak...lari budget...so aku tempah hantar tailor baru RM100...patern simple je kurung moden with lace material..

** pre reveal...huhuuh
Photographer - just sticky album biasa..no custom/storyboard sebab tunang je kan..aku tak de kamera DSLR jadi perlu utk ada pro photog...aku nak over posing la gambo2 aku kan...aku tak kisah dan pilih janji harga cantekkk & gambo snap cantik udahlah..aku amik wadi staff tm gak..oklah harga worth it

Hantaran - white & gold color....hmmm..ni yang paling buat aku stress..barang mcm kotak, bakul aku dah beli cuma aku tak de idea nak buat camana...fresh flower?? oh no..membazir..tak mo...actually tak de hantaran barang2 pun kecuali persalinan baju nikah...yang lain just makanan....choc, kek, apa2 lagi la...nak tempah?? oh rasa tak perlu sebab makanan je...cuma cara nak start buat tu tak tau...arghhhhhhhhh.....masrina, intan syerol, nifah, diana meri...kamu kamu sudah ready ke nak tolong aku ni..?? siap sedia datang umah aku...aku serah bulat korang buat semua...apa patern aku terima...tak de halll....mak okeh jeee..janji ada hantaran sudahhhhhh...

Makeup - ni tak de hal....member2 ada beb...makeup artist tunggu hari kahwen baru aku gedevasssssss...jangan tak kenal aku lak...huhuhu verangan...

Veil - sewa ke beli?? tak tau lagi..sebab rasa nak beli cari yang murah2..sebab kang sewa mahal plak...ada tu aku tanya RM200..giler kentang...mahai tapi lawo...aku survey beli RM80...kalau sewa pun sama ..camno??

Cadar Katil - perlu ker?? simple sudah...skrang tgh sale aku beli yang jenis Jean Perry je la...cotton material...tak yah membazir..pastu aku leh pakai balik

Pelamin Mini - cadang memula tak mo buat ...pastu mak aku cakap ..lawo gak kalau ada..Insya Allah plan buat sendiri je..tiru design dalam internet berlambak ni...jimat sikit deh...

Door Gift - oh jadi trend plak kena bagi..so bagi la..apa salahnya kan...plan dah ada..simple aku nak bagi choc cake dalam bekas...sempoiiiiiii..no potpouri ke apa..bukan leh makan kan..

Food & Beverage - Settled..bukan catering..tempah makanan...nasib kawasan umah aku ada komuniti masak-masak...jimat lagiiii

Tetamu - 200 tetamu termasuk sedara mara, rombongan laki, dan kawan-kawan ..

Khemah - settled gak...family aku uruskan....




Semoga semuanya dipermudahkan & berjalan dengan lancar..amin...






17 comments:

d.a.m.i.q.u.l.a said...

oo nak bertunang ye...tahniah2

ramai gile ko jemput sampai 200 orang.mau makan riban2 bajet tuuuu

my.mastura said...

200 jemputan? meriah nyer tunang ko...

Emynz said...

waaah hijau mata hitamku hehehe, cun.

Nadine said...

wah, ini yg kita tunggu2..smoga slamat semuanya k Mimy. So happy for you :)

Kaseh said...

beb ko nak bertunang biler ni.. bgtau aku date betol2.. aku bleh suh amy mekap kalau schedule dia kosong masa tuh.. tu je yg aku mampu tolong beb..anyway tahniah utk ko dan en awak..

kella said...

weh, ko jemput aku gak kan? hehehehe..
dah nak btunang dah kawan aku nih!
ya beb, moga dipermudahkan hingga ke jinjang pelamin hendaknya ya!
amin dari aku..

Ika Razak said...

ika doakan agar sumenye berjalan lancar untuk kak mimi n en awak.:P

Ms AiReEn MoHd said...

nok alala nak tunang da ehh..selamat bertunang nok

Liyanaroxx said...

weeeeeee....dah nak tunang ek kak?happy for you!!!semoga semuanya berjalan lancar ye?Amin...

Mia-Ina said...

wah dah bertunang...selamat buat persiapan....x sabo nk tengok muka sis nanti la...mesti cun nye dgn make up yg wallah

Eri-chan said...

selamat bertunang....wah....aku nak pergi...tapi kan..kan..mak aku dah plan nak p penang raya cina nanti....aku kan supir mak....aduh..tahniah tahniah...aku gembira utk kau mimy..wah nak nangis..titiber..

:: || Mrs. Izwan || :: said...

wahhh congrats congrats!!! suke suke!!!!

noradzlina.kamdani said...

hopefully everything will go smoothly amin

iena said...

sesama doakan yg terbaik buat mimi k ;)

dina said...

tahniah...tahniah, dah nak tunang dah kawan aku... kalau sorang kwn bwk satu kuih utk hantaran, dah baper ratus hantaran kau ada beb... hahahaha

Mimy Hamid said...

TO ALL PENGOMEN : thanks atas doa , wish & everything..

daela said...

yey...tahniah mimy....vavavavavavaa...

Google