THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 November 2009

Virus Sakit Mata Kembali Menyeranggggggg

** ni baru sebelah mata..sekarang ni dah berjangkit mata sebelah..maka merah mata kuuuu

Dimaklum kan….aku telah dijangkiti virus sakit mata…conditionnya sekarang mata dah serupa RED DEVIL EYES …merah menyala mata aku…hah sesuai bawa watak cik ponti taww…sesuwai la sangat…yer lah tu…tak tahan weh mata sakit berdenyut tang urat mata….bengkak tak hinggat….dan tak semena-mena ahli sefamilia termasuk Encik Awak sekali yer…haruslah encik awak kena gak..kalau tak kena tak sehati sejiwa la kannnnnnn...huhuhuhu.. **gedik** satu rumah dah terkena jangkitan sakit mata merah….so ramai la budak kacamata gelap kat umah tu…wanna join?? Nak join meh datang dekat ngan aku…nescaya automatic leh join group budak kacamata gelap…



** sila la nyampah...takpe...nak buat camner..Encik Awak aku mmg kuih kepit aku...tolong titiskan mata aku dia yang berjangkit...tak thrill okeh kalau tak kena virus sekali...huhuhuh

** huiiiiii...macam nak cucuk mata aku jekkkkkkkk...rupanya niat tak baek wooooo ...tak sesuwai...kan dah kena sumpahan mata merah....wakakakaka

Arahan dari Mr. Doc…aku telah diisytiharkan cuti sakit selama 3 hari sampai rabu…kalau tak baik sambung lagi khamis….wehoooooo jumaat dah raya aidiladha….best ni straight forward cuti…jimat cuti tahunan aku…oh yer Encik Awak pun MC gak yer...opsss alamak…aku harap aidiladha sembuh la segala…hari istimewa aku…penat menghitung hari….uhuhuhu….berdebar-debar okeh…hati bercampur baur ni….ahhh lupakan soal itu...raya tetap raya ……mata oh mata pancaindera terindah ku cepat lah pulih syg…..mak dikuarantine dari memakai segala contact lens …..ada petua ke nak cepat baik sakit mata ni?? lari bersepah orang nengok mata merah aku ni nanti ...Leh la sharing is caring ngan aku ni…


** nampak vogue la konon tp hakikat mata merahhhhhh...buang tebiat memalam pakai shades okehhhhhh..mau jadi geng budak kacamata??sanggup ??



11 comments:

puan.farah. said...

haha..dah kene virus sudah..boleh pulak geakkan orang sakit kan..

=p

nanti esok kang en. awak plak saket mate

kella said...

haa.. ini aku baru dapat dari kwn aku! tadi baru dia emel kat aku! saje je tanyakan untuk ko la! hehehe.. sebb ritu dia kena skit mata teruk gila!

"Ramaskan beberapa helai daun sirih muda dan masukkan kedalam air serta didihkan seketika, tapiskan dengan kain bersih ke dalam mangkuk dan biarkan hingga pesam-pesam kuku. Rendamkan mata yang sakit serta kelip-kelipkannya. Buat berulang kali sehingga sembuh."

nak lagi senang ialah minum teh bunga yg telah direbus.. sedap woo.. ini petua dah cuba buat untuk my sista, alhamdulillah.. tawakkal pada tuhan..

nor said...

sekarang nih memang musim la, kat memana pun memang ada org sakit mata...

POSH76 said...

ramai tul kene sakit mata ni....hati2 taw jgn merayap leh jangkit...sayang EN AWak....bagus2 bakal somi mithali hehe

Emynz said...

ade org kat sini ckp ,pantang dia taleh tgk cermin.Aku pun tatau btol ke x. hahah! Dah mcm bloody marry aku tgk mata ko.

Ms AiReEn MoHd said...

wakakaka adoi la ko kan...ape di tenung sampai merah bijik ko tu...bijik mate...huhuhuhuhu..megat pun ado jerk la kan...

nok gini...ni petua cine...kan teh bunga tu kan..ko beli kedai sensei tu...ko basuh dulu rendam...then setiap setengah jam ko tekup tekup mate ko tu...nanti insya allah ok...huhuhu aku tau itu jer,petua melayu aku tak tau....

senang kan..ko beli la bunga chrisyntimum tu...tah ape aku eja tu...hahah suh megat pg beli

Ika Razak said...

kak mimi.. tengah sakit pun still vogue

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

ciannya..letak ubat. cpt baik..

en.awak said...

en.awak=memang dah jangkit dah mata
aku nie kat ayg (mimi)....
dah laa mata dia dah baik...
mata aku gan yg teruk dari
ayg(mimi)tak sanggup lagi
sakit mata nieeee

e said...

nak wak cam ner dah terkena dah ....
sehati sejiwa katakan.....
nti klu tak kena nti kata tak syg lak .....heheheehe
tul tak ayg klu syg

en.awak said...

thanks bg petua yg memberangsangkan semua ..... heheh nti akan ku cuba buat.

Google