THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 November 2009

99TN -Update Hari Ke 11 - 15...(tak makan nasi lagi weh)



Walaupun ketiadaan aku di blog..keluar ke training luar..jangan ingat aku mengabaikan makan aku...yang pasti sepanjang seminggu yang lepas..sebutir nasi belum jamah lagi..tepuk pengakap skit..clap clap...see tak kelaparan melampau le tak makan nasi...aku ganti ngan roti..cicah pun sodappppppp.....15 hari ni belum pasti lagi berat aku turun melampau berkilo-kilo...sebabnya walaupun tak makan nasi..tapi benda lain aku makan...tak leh ar drastik...hapa gilerrrr nak bagi aku kebulur...bawa bersabar...nak diet tak leh stress..nanti stress sikit je turun
(** ayat cilok dari Kak Shahida..uhuuhh)...untuk 5 hari yang lepas...aku update apa aku makan selain nasi...gambo mmg tak de la..aku tak snap..tak kose aku...hehehe..tapi mak jujur okehhh..pemantau makanan aku iaitu Encik Awak hari2 kasi hapdate tau...so no tipu tipu...dosa tawwwwwwwww


Day 11 (11/11/2009)
B/fast - Tea
Lunch - Fillet Fish + Spagheti Olio ( okeh la...)
Hi- Tea - Tart Telur ( aku conquer sorang je..sian trainer lain..hohoho)
Dinner - ** Lasagna by Cafe Milano...(aku lupa heheheh...thanks syerol remind..hahah)

Day 12 (12/11/2009)
B/fast - Tea
Lunch - Brocoli Sauce with Tauhu..(sedap giler...aku tambah 2 x)
Hi - Tea - Wantan with chili sauce...(pun sedap gak)
Dinner - Minum air kosong jekkk


Day 13 (13/11/2009)
B/fast - Roti Sosej
Lunch - Sup Ayam cicah roti (Air Tangan Mak aku...best power)
Dinner - Minum air kosong jekkk


Day 14 (14/11/2009)
B/fast - Bihun Goreng
Lunch - Popia Goreng (aku bikin sendiri lol)
Dinner - Kebab Jalan TAR


Day 15 (15/11/2009)
B/fast - Kek Besday ( alamak..hehe)
Lunch - Sosej cicah Sos
Dinner - Roti cicah sambal udang.. ( jadi le dari kempunan)






10 comments:

Nanie-Izailani said...

oit kak mimie mcm mana nak less diet neh dah la mkn egg tart conker sume sekali..pastu brocoli tu 2 kali tambah lak tuh.pastu sume makanan yg k.mimi mkn penuh dgn minyak,gula,lemak tepu..huh...

abg megat:sila ketatkan pemantauan ke atas pemakanan beliau...terima kasih...

en.awak said...

ape leh buat.....tak leh ketat sgt pemantaun nyee......nti hilang pulak semangat diet tu nti....
en.awak dah buat program baru.... hehehe....
diet sje tak cukup kena sekali gan senaman heheeh......

baru laa berkesan program diet tu
tul tak ayg ....

Nanie-Izailani said...

yer...suh beliau joging 1 round tasik ttiwangsa tu....

Acik said...

chaiyok2 chaiyok...mimi.

dik...akak dah update blog. tq

POSH76 said...

cayalah geng aku pun cam ko gak namanyer makan jer apa aku suker cuma berpada2 takkan lah tak leh makan nasi nak aku makan apa yek...rumput rampai...hehe

puteri intan said...

TIPU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11 haribulan ko makan lasagna ngan aku!!! ghahahahah...kantoi!!

puan.farah. said...

huhuh..teruskan berjuang~!

dina said...

caiyok! caiyok!

Mimy Hamid said...

Nanie-Izailani : akak diet nasi je..hahahaha

en.awak : eleh syg ni..dia pengaruh kita makan takpe...hehe


Nanie-Izailani : 1 round jalan ok le


Acik : sepantas dah baca kak

Mimy Hamid said...

POSH76 : nasi jgn makan yer

puteri intan :mak lupa nokss...dah hapdate pun

puan.farah. : masih berjuangggg

dina : caiyok jugokkkkk

Google