THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 November 2009

Akhirnya.........99 Hari Tanpa Nasi



Setelah asyik duk terpikir-pikir nak masuk ke idak ni...puas aku memikir..perlu ke tidak..bukan lah aku ni suka benau aku gemuk gedempol....tapi so far rasa puas hati la ngan badan sendiri...kofinden menebal tapi mengenangkan nak cantek di hari bahagia **wink wink**...ya !! i'm getting married soon !!!....aku mengambil keputusan nekad untuk join this competition bukan nak kejar hadiah ke hapa..tapi aku nak chellnge untuk diri sendiri disiplin..bila ada saingan pun best..at least perasaan cemburu nengok kejayaan orang lost weight...


** berat yang berkilo...hmm baper ek?? oklah sebab nak kurus nya pasal aku bgtau lah berat aku pada 1 November 2009 ialah jeng jeng..........................ah tekalah sendiri..yang pasti berat aku naik setelah menyantap makanan tak henggat di hari raya...hah amik ko....pasni sesapa yang nak ajak aku makan ..kalau aku buat2 lupa makan nasi...lempangan maut je kat aku...uhuh

Bravo to Kak Zel..sila la jenguk blog dia..tengok para contestant gi bertarung..huhuh..ramai beb..sambutan menggalakkan..best best...idea dari Kak Zel ni hebatlaaaaaaa....actually dia dah announce on 25 Oktober tak silap la..tapi aku yang baru terkedek-kedek lambat join on 1 November...sebab baru rasa terbuka hati....sebab Encik Awak approved!!..memula tu dia macam kureng setuju la sebab dia takut kot tak de orang temankan dia makan sedap kot..ehheehh..pastu aku cuba dulu no nasi senyap2...pastu baru aku bgtau dia boleh bertahan..yahooo..Encik Awak akan menjadi coach@supporter terhebat..huhuuh yer la tu ek......boleh caya ke dia ni??


** mak posing sorok montot...aku ni montot lebau & besau..tu la problemo nk slim mlim...cool rilekss beb..tu aset berharga aku...korang ada ke?? leh challenge (ayat saja bakar line up skit)...aku berdoa memoga kali ni aku suksesssssss....pleaseeeeee pleaseeeee mak nak cantek di hari bahagia gitewwwwww.....boleh boleh...!!! oklah tak nak sorok berat aku dah naik ke 98kg..sila lah percaya...kutuk pun okeh...
EEEEEEEEEE ...GEMUKNYAAAAAAAAAA.....(pedulikkkk)

Maka sudah 5 hari perjalanan tanpa nasi bermula dengan jayanya...aku dah lepas 9 jam...pasni 9 hari plak...up sikit 19 hari plak..29..39...49..59...69..79..89...taraaaaaaaaaaa 99 hari on 7 February 2010 kita tengok ada tak perubahan...moga-moga la...tak sanggup rasanya kang baju kawen tak muat.......risau aku memikirkan...good idea la program ni...tengok aku pun dah terjoin...hehehe...


MOTTO : TAK MAKAN NASI PUN TAKPE BUKAN MATI KELAPARAN PUN...hehehe




18 comments:

en.awak said...

syg akan bg sokongan dr belakang untuk ayg,......semoga ayg dapat capai target ayg ....
apa pun syg dokan ayg cehat....

Nadine said...

chaiyo' Mimy! yakin boleh ;)

Iena said...

mmg la x mati nok... tp mak rase separuh dr nikmat hidup mak ditarik kalo x mkn nasik... mak kn pemakan nasik yg tegar!

dina said...

caiyok2! aku pun tengah gigih tak mo makan nasi ni noks... hahaha... ni sume sal aku jenguk blog si kaseh le aritu... berkobar2 semangat aku ni ramai yg join... tapi aku try dulu sampai 9ari... hahaha... kalau larat aku continue 90 ari onwards... caiyok! caiyook!

Faizah_Haris said...

cayalahhhhh....join jugakkk ek....hehehe gud luck ek...:D mottoooo tuuu i likeeee!!!...hehehe sokong3

Kaseh said...

babe..goodluck ok utk kita semua.. aku pun tgh diet tanpa nasik gak ni.tapi kans.. diet aku fail sket kot.. aku tak mkn nasik tapi aku belasah menda lain gaks.. uwaaa cam semlm aku mkn KFC ZInger burger... serupa cam tak diet.. ko nak kawen dah eh taun depan...jom buat sama2..hehehhe

busyuksayang said...

wah!!! saya sgt jealous...bila nak kurus nie??? :D

JuJue said...

sila pastikan baju kawin ko tu di ukur 3 hari sebelum kawin dan siap pada malam kawin yer. kalo dak..ko ukur skang ko pakai tahun depan...huhhh!! ko kena ajak encik awak tu masuk skali dlm baju tuh la jawab nyer. auuuwww... lain macamm plak! hahaa..

semoga suksesssss bebehh. you can do it!

p/s: gilooo koooo tak makan nasi 99 hari. kalo aku kompom pakinsonnn!

Eri-chan said...

chaiyok mimi....bertahan utk hari bahagia...aku kalau tak mkn nasi pengsan gak..selang sehari bolehla..99 hari kang jadik 40kg plak..haha....tanakla kurus kering tak beh pun, mcm tiang letrik je---->kutukan normal dari kwn2 laki

norhasniza said...

ayo...lomentiknye cik abg u..manyak syiok ada org bg semangat

Filla ~ Kasih Aleeya said...

aku plg suke ayat..'bukan mati pon tak makan nasik'.. ya betul.. byk lagi makanan lain leh bagi kenyang cik mimie!!! caiyokkk..semoga berjaya!!!

Mimy Hamid said...

en.awak : sokong jgn makan nasi tau depan ayg..hehe


Nadine : ye boleh punyeeee


Iena : ko tak pe nokss..slim shady skit dari aku yg gedempol

Mimy Hamid said...

dina : aku dh lepas 9 jam..tunggu 9 hari ni..tak mo pikir 99 kang pengsan


Faizah_Haris : yer bersama la kita mencapai nya...no nasi ok 99 days


Kaseh : nak pakai baju pengantin daring kasih jadi aku korban la nasi..ala nok bedal je makan janji jgn nasi ..boleh la tu

Mimy Hamid said...

busyuksayang : sabar tunggu kuar baby yer


JuJue : aku nak slim shady cam ko..amacam...


Eri-chan : ko sememangnya kurus wahai kawan ku..terima la hakikat

kella said...

wah, semangat ko berkobar2 ya!
bagus mimy!
semangat untuk di hari bahagia!
aku support ko!
go mimy! go mimy!

Mimy Hamid said...

norhasniza : ayo...lomentiknye cik abg u..manyak syiok ada org bg semangat


Filla ~ Kasih Aleeya : aku plg suke ayat..'bukan mati pon tak makan nasik'.. ya betul.. byk lagi makanan lain leh bagi kenyang cik mimie!!! caiyokkk..semoga berjaya!!!


kella : semangat yang...nak cntek takut bj tak muat

puan.farah. said...

yeay cayyok2...kalau nak lagi cepat berkesan jangan makan sosej and makanan proses yang laen jugek


u can do it~

en.awak said...

klu nak kurang berat badan setakat diet jer tak leh tp kena senaman gak biar diet tu seimbang....bru laa tubuh rasa sehat sentiasa.... apa pun nti syg ajak ayg bersenam
ok ayg
heheheehee

Google