THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 January 2014

Lisptick Nude Color Natural la Konon

Salam...hamik ko entry hari ni laju je..hahaha...sebab ada banyak pic dalam henpon...nak perabis...gituu...nak citer ni dah lama aku tak beli lipstick sejak last 2 tahun lepas STAGE menggila buat sale tu kan...liptick borong 6 batang....adala tinggal 2 color gitu merah terang n plum...color kesukaan coral dah tinggal korek korek...tetap nak jugak cari color tu...STAGE now dah tukar nama...ntah apa tak tau...harga pun dah tak menggila macam dulu tu...ok sayang ar nak memahal sangat lipstick ni...STAGE dulu berbaloi borong ..sebatang RM10 pastu ada brand lak tu...aje gile tak borong sampai 6 batang... 

Asik pakai lipstick merah la manjang..rasa macam kau dah kenapa...heheh memang la merah trend...ikut tempat gak la..takkan gi klinik merah bibir kot...oh itu bukan aku la...heheh...aku sebenanrnya suka yang natural...biasa biasa...dulu aku suka lipstick color earth...ingat lagi lipstick zaman aku SPM Form 5 1998 menjadi kegilaan aku Maybelinne Taupe...ntah ada ke tak Taupe sekarang...suka sangat Taupe...aku memilih lipstick ..aku suka Matte tak suka gloss...shine ke aku tak suka...memang suka matte...susah sangat nak cari Matte yang mampu milik...dulu Stage semua Matte tu aku suka...kenapa sebab suka Matte..tahan lama kat bibir walaupun kering aku suka...minum air pun still ada...i like 

Sampai la baru ni buku Cosway sampai..ada promo lipstick 2 for RM18..macam murah je..alal Lelan Vital tu...ok la...gi COsway test dulu kat tangan..yes...matte ...suke suke...color color semua natural earth..wahhhh....membuak buak nak beli...selamat beli dua..rasa tamak nak tambah dua lagi hehehe..pilihan warna aku Natural 92242 & Lick 92241...pakai g keje mood natural gitu muka..ala ala bajet suci...i like uoolsss....jimat duit nak bermatte sangat eheheh..nak beli lipstick above RM50 takde bajet...pakai kejap je pun...pastu kena air kena pakai balik..tp takpe memasing ar...so sapa minat sila la ke cosway berdekatan...takde no takpe boleh guna ID mak aku VPM 823786 Hafifah...ok sila aku halalkan pakai ID ni nak beli apa apa kat Cosway



lipstick baru tahun 2014 hehehe...ala Cosway je pun ...ok la yang penting aku nak MATTE


ini Lick 92241...coklat color nya... hmm baru beli dah patah...hohoho sapa lagi keje anak bujang nasib Cosway je anak


Testing lipstick color nude...

yang ni Narutal 92242..mcam orange sikit


Testing pagi tadi...hohohoho...akak bajet di pagi hari ...ok bye





9 comments:

ctmah said...

kak my!!ku fobia ngan lipstik dah..hukhuk

ayahmamilisa said...

sesuai je litip tu kat your lips..hehe..kite lipstick paling tak suka pakai..rasa cam rimas je ada mende kat mulut...susah nak makan..voley?? heee..
tapi kalo dah pucat sangat memang pakai jugakla..pastu trus ilang color tak topup2 dah..haha..

~ NANA ~ said...

lick 92241 tu mcm cantik je :) i suka jugak warna nude or pink2 sikit...nmpk ayu gitu

ariana8733 said...

cantik...

Aeen said...

ain suke pkai lipstick kaler nude n natural..xsuke pkai yg merah menyala..sebab bibir x sesuai..nnt jadi mcm mulut anita sarawak lak..hahahah

Wawa said...

sensitive dgn lilan cosway ni...baru pakai sehari, esok bibir dah pecah...sobbsss!

mOoN said...

kaler nude terbaik.. :)

Chekgu Azrine said...

Dulu suka jgk yg coklat natural2 gitu..skg suka yg ala2 finkkk..hege

Iamwhoiam said...

Good sharing, just add my personal sharing on Lelan brand skin care, Lelan Vital Organic skin care range is done from a rich blend of world finest organic increased. Lelan Vital Organic Skin Care from FRANCE and is created by Nutritionist, Aromatherapist & Massage Therapist, Nancy Evans - a respected formulator with profound knowledge and experience in health and beauty. Search in google, here is one of their review:
http://kidbuxblog.com/lelan-vital-organic-skin-care/

Google