THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 November 2013

Shaklee Jadi Pilihan

Tak kenal maka tak cinta...iye...pepatah tu memang terkait la ngan aku sekarang....berkait rapat dengan pemakanan supplement..jujur aku cakap...aku dulu tak minat orang promote vitamin supplement ni...aku dengar tak amik pusing dengr sekali angin lalu...sebab aku rasa lebih kepada mempromote barang ala ala MLM...

Cuma sejak dua menjak badan selepas bersalin ni penat nya lain macam la....urat putus banyak kot kan aku memerlukan sesuatu makanan tambahan dalam badan...untuk aktif segar dan sihat menjalani kehidupan sebagai isteri dan ibu bekerja...pulang keje selalu lesu letih pastu tak sempat duduk dah siap prepare masak untuk makan malam...ya ampun sakit belakang oi...dapat lurus kaki tu satu nikmat..

Sekarang musim Shaklee..sebenarnya bukan la bermusim ....ini adalah timbul kesedaran menjaga kesihatan....aku yang bersikap lewa pun tak terjebak sudah....sebelum memulakan aku baca review hasil testimonial orang ramai..tanya sendiri pada penjual...aku berterima kasih pada sorang agen Shaklee..AINI NORAINI...cara dia bercerita kebaikan membuka hati aku untuk mencuba satu persatu..tak pernah ada paksaan dalam membeli..suka cara dia...dia akan advise cuba trial dulu....oleh itu...aku telah menjebakkan diri dengan rela berShaklee bukan shuffle eh..huhuh


So untuk permulaan aku pilih untuk supplement kurus...aku cuba lecithin...setiap hari untuk 6 biji...fungsi untuk buang lemak....hasil review lepas makan nak kata slim tak nampak lagi tapi proses membuang berry best..agak lancar...aku tak amik satu set..sebab ada yang dalam tu aku tak leh makan...so cuba satu satu kak bak kata aini...3 bintang


Selepas itu aku dilanda ekzema satu badan yang teruk ..habis badan aku gatal gatal berparut...aini suggest makan zinc complex..elok jugak untuk rambut gugur.....makan setiap hari sebiji sebelum makan...hasil review......kegatalan masih ada..kena control makan seafood..kulit beransur kering...4 bintang

Bentuk pil kapsul..yang tak merumitkan nak telan...tak pahit pun...ini rutin aku setiap pagi

Selepas itu aku mencuba set trial...oh aini ada jual set trial..so kalau rasa nak cuba dulu boleh beli trial...harga pun murah....tujuan beli khas untuk tok mak Fayel...kesian letih seharian jaga Fayel yang lasak....reveiew selepas seminggu makan...ni tok mak bagi tau eh...badan rasa segar ..buat keje non stop..cuba nak tido siang tapi ingat nak buat keje sebab tak penat...oh aku kena cuba ni...boleh la sambung beli sebotol..4 bintang

Yang ni aku punya nak cantikkan kulit katanyaaaa...trial Vitamin E...kita cuba sebulan dulu eh...

Rutin sebelum tido 1 biji ...memoga pagi bangun muka ketat tegang flawless amin


Hasil seminggu makan..aku adalah puas hati...5 bintang aku bagi...aku konfiden dengan kulit aku ...buktinya lihat la gambar

gambar bukan dari edit, 360 camera, tak pakai bedak..tak pakai foundation..all natural..aku dapat rasa kan kesegaran kulit ...baru seminggu hasil dah camni...ni kena teruskan lagi nak cantik flawless kata nyaaa....ok yang ni bg 6 bintang



Rasa berminat nak beli roduk SHAKLEE dengan harga istimewa boleh la hubungi AINI NORAINI...best berdeal dengan dia...tak memaksa...konsultan yang baik...banyak nasihat dan tips diperolehi...sila la jenguk page FB My Vitamin Wardrobe...or just email me nor.zmy@gmail.com...nanti aku berurusan perantara ...







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

6 comments:

Nor Eliyana said...

tahniah sebab dah bershaklee. semoga sihat & gojes hendaknya ^_^

PinKy MoMMa said...

aku nmpk perubahan bila minum esp..mcm best jew..mcm shantek jew bahahaha..pitaam oii mimy

Chekgu Azrine said...

WOw gitu..xdinafikan mkn shaklee mmg terbaekla..akk mkn set berpntg tu sis

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Ramai dh org suka shaklee.. hasil mmg memuaskn

Umi Qi said...

Wahhh terbukti keberkesanannya...patutlah jumpa kak mimi ari tuh masa kempen YES nampak berseri2...dasyat penangan shaklee ye

Sya Kiffli said...

tahniah memey sebab dah suka shaklee...shaklee mmg terbaik..:)

Google