THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

12 November 2013

3 Jenis Aiskrim Pop : Laici Vanila, Oreo Peanut Butter, Grape Vanilla Choc

Hai bertemu lagi dalam segmen aiskrim pop...ehh tetiba muncul update aiskrim je...ok nak update laju laju...aku kan peminat aiskrim pop harus la ada dalam stok peti ais selalu...ok malas nak story panjang....tengok gambar dan follow resepi key...mari mari aiskrim Popppppp...



Aiskrim Laici Vanilla ..bahan bahan prepare susu perisa vanilla dan laici tin..ready bekas letak kan buah dalam nya then tuang...

Ok ready di sejukkan...aiskrim laici adalah sedap di makan time panas...lega tekak

Dah keras oi...jom la makan...3 kettul nah amik la sorang satu Fayel, mama,papa


 Aiskrim Pop Oreo Peanut Butter- ok sediakan bahan..jangan lupa bancuh air dengan susu segar bersama nutella, peanut butter kasi kacau...godak godak sampai melting..biskut oreo boleh masukkan dalam bekas ye

 Di sejuk bekukan....wooo nampak biskut oreo lekat...

Gigit gigit...awas aiskrim ni cepat cair mungkin tekstur nya tapi sedapp my fav

 Aiskrim Pop Grape Vanilla Choc - hamboi nama...ni biasa je..cuma aku campur campur je 3 bahan ni...jadi kan campur campur kan...susu coklat, susu vanila, susu grape ..

Hasil di keras kan..hmmm tapi nak buka nya hadoi ...tekstur lembut...ni Fayel suka la ....








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

16 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

nmpk sedap je
bilelah nak wat nie

DYatie said...

Wahhhh. Menariknya!!! Bekas ice cream ni ad je. Tapi mak arissa ni malas bebeno. Haha.

~ NANA ~ said...

aduhhhh leleh liur tengok tengah panas2 gini

Qhaifa Nur said...

mudahnya nak buat aiskerim...

ameris said...

kemahen mama fayel ni buat homemade eskrim leni...

MimahAjil said...

sodap2 aiskrim kak Mimy...kalau den buat mau sangkut MGTT...owh tidak!!!

Jen Jen Izaicun said...

sedapnyer.. rajin nyer kak mimy. terbaikk

Umi Qi said...

kak mimi juara dh sekarang nih buat aiskrim hehhehe terbaikkk sedap semua tuh kak

~Lieza~ said...

Kak Mimy...saya xsabar nk tunggu Sofiyya besar skit..bole mkn eskrem...hehe... Nk wat gak nnt utk Sofiyya...

Shasha Azmar said...

adoiyaiii kak mi...ini bisa memb uat ku tak keruan...tak boleh jadi, balik KL ni nak repeat g daiso..jom kak!!

ReYNa said...

wahhh.sy pon baru nak buat ni aiskrim pop.bestnya.teruja dah ni tgk post kak mimy

CikNaa said...

ya Allah kakmi rajin nye.. sungguh terlior nengok nye!

Wawa said...

adekah akan jadi fenomena gojes jugak? muahaha...tp ku bukan pencinta eskem....nak buat ke tak nak buat ke tak...hihi

PinKy MoMMa said...

apsal korang rajinnnn sgt niiii??? aku x gi beli bekas tu kat daiso huhu..ko mmg rajin la beb

Ros Anis Rusli said...

kakmy! ok mlm ni nk wat..siyes terliur pic yg last!tbayang eskem rainbow padle pop!

daela said...

kau memang...........(sambil cekak pinggang) ok itu jer..!!

Google