THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 November 2013

Aiskrim Pop : Orange Smoothies

Hai bertemu lagi di segmen Aiskrim Popsicles atau nama pendek nya pop...ok nantikan setiap minggu menu menu aiskrim pop buatan hehehe...sejak sejak ada bekas aiskrim beli kat DAISO...di ulang DAISO....banyak kali ulang cakap ni beli DAISO...RM5 RM5..ok dah pasni gi daiso beli...bekas aiskrim top sekarang gara gara ramai addict makan aiskrim pop homemade...hehehe...aku baru ni gi Daiso borong satu lagi...leh ar beraiskrimm selalu... 

Aiskrim minggu ini adalah ORANGE SMOOTHIES...kekekek...hamboi nama nak very very the..padahal nama melayu nya Oren Susu jek ...aiskrim berunsur sihat katanyeee...hahahah...ada oren sebiji dalam peti ais...ada susu segar...ok meh la kita buat aiskrim oren lagi sedap dimakan penghilang dahaga...aiskrim oren sedap hoi...memang betul betul hilang dahaga...oh ye kenapa letak susu segar...sebab kalau letak air oren semata rasa nya dia macam makan air batu jek...letak susu baru best ala ala berkrim bila makan lembut je gigit...ouchh...



Ready Fresh milk bancuh ngan air sunquick oren dan buah oren potong potong..lagi sedap kalau korang blend...aku tak rajin ye

Masukkan buah oreng yang dah potong dalam bekas...pastu tuang kan air..setel

Marilah kita menyejukbeku....satu batang sudah hilang ..

Taraaaaaaaa.....kasi cabut nak makan....gulpppppppp keras sudah..

Penghilang dahaga 

Sedap mengigit dalam tu ada terselit buah oren...sedapppppppppp

Dan juga kesukaan Fayel yang melantak aiskrim 2 ketul...doa jangan batuk sudah..hehehe...makan aiskrim lupa diri ...lagipun dia kurang makan buah..so makan aiskrim oren kira ok la tu kan...












Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

20 comments:

YanaUjang said...

hoihh beria dia menjilat eskrim tu..sy dh bli bekas eskrim ni tau.tp x berbuat lg eskrimnya..hahaha papa pn dh mula ty, 'bila tah mama nk isi bekas eskrim ni..' kui² :p

mamyharraz said...

terliurnya sy tgk aiskrim pop awk mimy.
ni yg semangat nak try buat jugak nih..

diana aziz said...

Teringin nk beli bekas tu.. pastu buat aiskrim milo jek. heheh... sodap!

erin said...

nk beli la bekas aiskrim ni, syok la pulak nengoknya

ameris said...

kemahen fayel menjilat eskrim.
kena gi daiso cari mendalah ni gamaknya..

Haslinda Sadiken said...

beria abam fayel ehh..

Chekgu Azrine said...

hadoiii.terliur sudah!!

MimahAjil said...

macam sedap je..macam menarik je..ish~~nak g daiso la.nk bli mende buat eskrem ni..huhu~

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Aty_Fared said...

okeh..nak buat jugak nanti..daiso kan...haaa..esok terjah...

Nailah Azman said...

Untung Fayel dapat Mama rajin masak and buat macam-macam untuk Fayel. Bagus untuk otak dan kesihatan dia sbb Mama buat terjamin bersih! ;)

Umi Qi said...

Hehehhe dah jadi fenomena kan kak mimy semua buat aiskrim...best yer...sedap :)

Aida78 said...

salam sedapnya fayel makan askrim yumee jerk nampak lepas ni x yah beli aiskrim kat luar pulak kan...

ctmah said...

mak yong dah terliur!!!!

PinKy MoMMa said...

marila berkedok ke daiso..membuat eskrem utk anak anak..mama anak pun sukaaa oiiii..oreo boleh? nak yg ada coklat jer >_<

♥ ROS ♥ said...

Idea bru ni..ros bru wat cookies dgn susu ari ni :)

Nadine said...

u sgt rajin, i salute u!! lama dh tak buat ice-cream pop dgn faaz. skang mmg tak dptla, anak2 i sume batuk selsema..huhu

SweetLikeWhat said...

dapnyeeeeee..akak malam tadi saya buat aiskrim twister..balik kang nak makan..haha

Cik Puan Rara said...

kak ku dh snap pic cara2 buat.nt ku buat ye kak! nmpk sedap gila! hahaha

Cik Eka said...

nampak sedap ni kak. fayel makan pon mcm sedapp je. nanti eka nak buatlah.
Ada beli gak acuan sekrem ni kat daiso haritu heheheh

Google