THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 November 2013

Kejadian di Hari Annivesary Yang Macam Macam Hal nya

Salam Jumaat…minggu ni 3 hari je aku cuti….tup tup dah jumaat ...bless gile kot.. mood keje minggu ni kureng…bukan sebab anniversary ke apa eh…tak de kena mengena…mood ke laut sangat sebab flu yang teruk…dengan EA sekali berjangkit..nasib Fayel ok..dia je tak Flu..mak pak kena Flu tak pe jangan anak…

Ok nak sambung citer pasal hari kejadian anniversary..eh habis lagi anniversary…macam best sangat la anniversary ko tu.. haah tak baper best sangat pun…tapi ada kisah tersendiri yang menjadikan ianya istimewa…memang kenangan abadi dalam ingatan sangat..

Pagi hari di hari anniversary tak de apa pun berlaku…bangun pagi macam biasa…aku plan cuti pun sebab aku ada appointment check up check kat HKL…wishes wishes pun tak de…sebelum tu aku ni memang dah bergaduh silent treatment pun ngan EA..jadi memang mood luar biasa malas ar nak cakap sangat…EA pun macam biasa nak gi keje…so takde la romantik ke hapa nak dinner , bunga ke…tak yah berharap ..aku tak kisah pun memang tau EA bukan romantika d’amor…

Tuptup nak jadi kisah …aku baru nak start kete nak gi HKL..sekali call dari EA minta tolong datang lepas tol klang lama sebab dia eksiden..berderau darah weh…dia kata xde apa…ok turn down sikit…cuma budak motor yang langgar tu cedera sikit…plus EA bgtau kete dia tak leh start…ok la buang ego..segera ku ke sana…ok rescue datang misi menyelamatkan suami ku..hewwwww…appointment HKL ku dah tolak tepi tak pikir…

Nak jadi citer …jalan nak ke NPE tu aku sesat ..sebab EA cakap lepas tol…situ ada 2 tol…tol ke sg besi  dan ke subang…aku pikir dia ke cyberjaya site ikut la sg besi…tapi tak gak nampak kelibat…dia sebenarnya tol satu lagi tu ke subang…hadoii la..salah jalan pusing sesat barat redah jem area sg besi…stress aku jap…pastu lalu pusing meredah jem gile hazab masuk NPE balik ikut tol ke Subang …pun tak nampak gak termasuk jalan nak ke Puchong…hoiiiiii…bordering EA call…aku rasa bersiar siar atas jalan ni bayar tol je…pusing balik masuk NPE semula..hadeh la..akhirnya EA call dia ada kat tepi jalan bawah jambatan..huk alohh..sampai jugak walau berliku..ecehhh

Dah sampai tu pinjam sat kete aku ..kete laki dan kete aku bersatu bercium di hari anniversary..sinonim sangat kan…walau owner nya tak bercium di hari anniversary …kete kete macam tau je kan simbolik di sebaliknya…pandai tau kete…hahaha…lama gak aku tunggu nak setel kes eksiden ni..ke balai polis PJ..dah la dari pagi tak makan….lunch redah jem jalan PJ..wow bersabarnya aku…ye ar mana datang sabar tu..tak merungut pun …kesian jugak kat EA…sapa tak sayang suami oii…sampai appointment aku kat HKL batal la…call HKL boleh datang lagi ke tak jam dah kul 1…HKL kata kaunter register dah closed…kena tukar hari lain…tak apa la…ini EA yang call sendiri…hhuhu sendiri mau paham la ye..


Di pendekkan citer…kejadian ini sebenarnya ada la hikmah di sebaliknya…aku bersyukur dengan kejadian ini…kejadian ini mengeratkan perhubungan kami suami isteri …dalam susah senang bersama itu la nama nya suami isteri…kejadian ini membuatkan kami sedar kami memang saling memerlukan antara satu sama lain…kejadian ini membuatkan kami saling bertolak ansur mengalah…walau kisah hari anniversary kami tak di sambut makan makan…dating tengok wayang…tapi kami ada kenangan tersendiri di hari anniversary ke 3...ye bersemadi dalam ingatan abadi…kisah yang sweetness tapi tak sweet sangat pun…



Baru nak fefeeling nak gi checkup HKL...teriba kring kring..."ayg datang kat sini segera...syg eksiden"..berderau darah adrenalin kejap bawa kete dah macam drift tapi sesat hahah

Sesampai di lokasi kejadian...kete EA tak leh start...maka bercinta la waja dengan iswara....kemain nak bercium cium hahahaha....hari annivesary pulak tu..pandai kan kete kete kami


Isteri yang membantu suami nya jadi driver...mood pakcik sebelah tu serabut...macam macam duk pikir ...kesian dia....ni otw nak buat report balai polis PJ...tapi tetap la gitu bini mensnap pic..hehehe..bukti dating dalam kete...hahaha

Bila setel semua...kete pun dah ok...berpisah la kita...bersama sama konvoi jalan raya..saling membontoti ...auwww sweet tak

Sebab prihatin bini nya lapar...tak makan dari pagi sampai petang..sehari suntuk dk setel...at last EA bawa makan sini...ANIS PUTRI CORNER PANTAI DALAM...ye tempat ni memang biasa je..tapi ada kenangan...ini adalah tempat dating kami dulu dulu masa bercinta :))


Walau makan nasi berlauk je pun...hah amik ko selonggok nasi...cover breakfast, lunch , dinner

 Oh my suami...tengkiu bawa makan tempat kita cinta cinta dulu...hahahaha...oh my man sweet dalam hati ada taman ....









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

DYatie said...

Auwww!
Pandainyer kereta uolsss! Haha.
Happy anniversary again My..

Allah Maha Bijaksana kan?
Dia uji EA dengan kejadian itu, hikmahnya EA dan Mimy dapat dan of course si handsome Fayel.
Allah tidak akan menjadikan sesuatu itu sia-sia.

Qhaifa Nur said...

ada hikmah dengan apa yang berlaku...

ctmah said...

harus semat dalam ingatan ni kak!org paling suka tengok gambor kereta tu..maybe boleh dijadikan simbolik anniversary tahun ni..hehehe

e k i n ♥ y u s r i said...

pandai kete tue
tp sweet memorykan?
hehehe

ameris said...

kete pun pandai beromentik loorr

aznor ibrahim said...

mcm sume kejadian tu watkan makin romantik..merajuk,baik pastu makan kat kedai time bercinta..rase dah cukup sweet utk anniversary..hehe..happy anniversary kak mimy :)

Liyana said...

huih teringat eskiden dulu,.. huuu

alhamdulillah xde ape2 kan....

err rindunye nk mkn kat anis putri corner tu/...

♥ ROS ♥ said...

Phewittt...sweet la kakmi.., see, dlm mcm2 hal ada jugak allah atur bg semua ada penyelesaiannya.. Moga lepas ni abg megat sweet2 ja tau dgn kakmi... Serius nau tgk dia dlm gmbr..wakakakka

Mrs. Ady Firdaus said...

olololo suwittt kan...mcm tau2 je kete tu.Yani pun kalo jumpa asben kat jalan kemain seronok macam xpernah jumpa patploh tahun ihihi.Btw happy enibeseri kak mi and abg megat.

~ NANA ~ said...

omey la kakmi ni...hihi...syukur kan byk hikmah lepas kejadian tu, jgn ingt kereta ponn xde feeling tau...haha...harap2 kakmi & abg megat sentiasa happy :)

Chekgu Azrine said...

Hehe..sweet moment tau..
Best aper moment yg xdrancang ni..haha

achiek anis said...

ada hikmah tu kak...

eppy belated anniversary...

kedai makan tu pun kita pernah dating dulu ngan hubby...ngeee

PinKy MoMMa said...

kerlazzz ko mimy..kete pun bercinta hahahaha..moga berbahagia ke akhir hayat..aminnn

Amanda Suria said...

Macam2 kan..sib baik mimi buang ego..kalau x...sampai sudah x tau EA accident kan....sweet citer korang la..

Google